Zápal uší a následné nepočutie

15. apr 2024

Ahojte. Prosím vás, stalo sa vám ze vaše dieťa malo obojstranný zápal uši a po vyliečení začalo trocha zle počuť? Mala je už asi 10 dní vyliecena, boli sme aj na kontrole ale včera sme si všimli ze neiktore veci asi nepočuje, spýta sa ze co ? A zopakujem potom čo som hovorila..trosku som sa zľakla.. vcera to zacalo tak ju dnes budem sledovať a keď tak sme doktorka. Mate s tym skúsenosť? Dakujem.

viestta
15. apr 2024

Chodte k doktorovi hned

katkaseiner
15. apr 2024

Moj mal 2x taku nadchu ze z nej takmer nepocul. Muz s nim bol pocas prvej na usnom, tak povedali ze po chorobe nech s nim pride... v lete sa na to zabudlo, v zime mal presne taku istu nadchu (zas hluchy) a teraz sa chystam s nim ist lebo registrujem ze obcas nepocuje

janica_
15. apr 2024

Mala som silny obojstranny zapal uz ako dospela, nepocula som viac ako mesiac dobre, napriklad ked tesne pri mne zvonil telefon. Ale teda bolo to kontinualne, zapal, horsi sluch a postupne sa to napravilo do normalu

anjelicek26
15. apr 2024

Tak zapal moze byt vylieceny, ale voda za bubienkom ostala, preto nepocuje. Treba stale davat veci na odpuch sliznice a ak to po mesiaci stale bude tak, tak usny... nam davali rurky do usi, chorobnost sla na nulu, sluch vyrazne zlepseny, dali mu aj polypy von a aj mandle zmensili, proste win win... ale "docasna" strata sluchu je po zapale normalna... proste doliecene zvonka neznamena, ze uz aj zvnutra, to chce cas.

vvvvb
15. apr 2024

Nechcem strašiť, ale mne sa toto v detstve stalo, obojstranný zápal uší a odvtedy zle počujem.

xsuzannex
15. apr 2024

Aktualne som chora a tiez na jedno ucho nepocujem. To sa pri/po chorobe stane ze sa nahromadi tekutina.. na orl mi povedali ze mam pockat tak 3 tyzdne a ak sa to nezlepsi, mam prist a prepichnu.. predpisali nasonex.. jedneho dna mi puklo v uchu a bolo po probleme.

katesocka
15. apr 2024

@xsuzannex prosím ťa, mala si to ucho j zalahnute?

xsuzannex
15. apr 2024

@katesocka ano. Pocula som nan ako z vedlajsej miestnosti..

katesocka
15. apr 2024

@xsuzannex presne to mám teraz aj ja, týždeň zalahnute, bola som na orl, mám kvapky do ucha plus antihistaminiká a neviem, či ísť zase, keďže zalahnute mám rovnako 🤦‍♀️

endzi83
15. apr 2024

Áno mám osobnú, od detstva viackrát zápal stredného ucha, už aj operovaná a aj tak zle počujem. 😔

xsuzannex
15. apr 2024

@katesocka mne ten nasonex asi pomohol

tanuuulka
15. apr 2024

To moze trvat dlho.. v decembri som mala velmi silny zapal stredneho ucha a doteraz mam scasti zalahnute. Chodim s tym stale na kontroly. Krivka sa lepsi, pomaly sa to uvolnuje ale stale s tym pocutim nie som uplne v poriadku... Takze desat dni je nic. Ja som mesiac nepocula ze vobec nic na to ucho.