Ahojte. Prosím viete mi niekto poradiť - syn má od včera rána vysoké horúčky,. Dá sa povedať že nonstop ma horúčku nad 38, väčšinou okolo 39. Nezrazim ju ani nurofenom, teraz som skúsila aj na striedačku paralen a len 0,2 stupňa dole. Viete mi poradiť čím tu horúčku zraziť? ATB kvapky do uška dnes dostal. Neviete ako dlho toto bude trvať? Resp kedy ísť do nemocnice?
Telo na telo, zábaly, a podávať nurofen každé 4h s paralelnom, ale ako píše @lenuska9999, paralen nemusí zabrat, môjmu tiež nikdy nezabrali, nechápem prečo. Po nurofene hneď klesla teplota, po paralelne vôbec. A preštuduj si aj to dávkovanie. Držím palce.
Zápal ucha a dostal antibiotiká do ucha len? Klasické celkové antibiotiká mu nepredpisali? Lieky zaberajú zvyčajne za 3 dni tak treba len vydržať, a doma ležať celý čas počas brania liekov, žiadne prechadzky a podobne
@lenuska9999 dávkovanie viem áno. No vždy už aspoň na druhý deň horúčky klesali. Teraz však nič..zabaly nemôžem.. Rúčky nôžky má studené, piť mi pije po troške akurát papa strašne malinko, par piskotov.. Par lyziciek výživy..
Dcéra mala zápal ucha (19m), crp ani nerobila doktorka, len sa pozrela a povedala že hneď nasadí ATB liečbu, nie že sa zhorší stav, u malých deti je to nebezpečne. Tiež na začiatku ochorenia crp hodnota neni vysoká, pomaly sa zvyšuje. Som prekvapená že ste dostali iba kvapky. Jesť nemusí, ale piť áno aj keď po lyžičkách. Môžete teraz kľudne aj jablkový džús alebo čokoľvek iné čo vypije (treba dať bokom trošku zdravý pitný režim). Môžete skúsiť aj zo striekačky. Veľa vám napovie aj celkový stav- je malatny? Plače veľa?
DÁVAJTE MALYM DEŤOM CIPKY NA TEPLOTY !!
@lenkulenku123 áno je Malatny a strašne placlivy. Pije podľa mňa celkom dosť na jeho pomery ale cika strašne malinko.
@mimsdop môže cikať menej keďže pri teplotách je zvýšená spotreba tekutín, stráca viac aj teplom. Ja by som postupovala nasledovne- striedala by som čípky každé 3 hodiny naďalej. Aj keď už ustúpia môžeš dávať ďalej od bolesti. Pri zápale nám pedi povedala že teplotu môže mať až 3 dni. Uvarila by som polievku a pripravila by som aj iné tekutiny na zvýšenie príjmu. Išla by som do nemocnice v prípade že neciká viac ako 6hodin, odmieta úplne nápoje, neviem zraziť teplotu do nedele alebo fakt neutisitelne plače že nič nezaberá. Ale predtým by som zavolala na NUDCH, ak som potrebovala pomoc veľmi ochotne ma spojili s lekárom ktorý mi vysvetlil ako mám postupovať.
@lenkulenku123 čipky môžem každé 3 hod?
Dr vravela ze po 4 s inou účinnou látkou
Inak po 6
@mimsdop nám hovorila doktorka že keď sú teploty vysoké a silné bolesti, kľudne po 3h krátkodobo. A viem že je to ťažké obdobie, ale je dôležitý kľudný a trpezlivy prístup k deťom. A fakt nenútiť jedlo, jedine pitný režim dodržiavať. Tiež veľakrát zápal ucha vzniká kvôli hlienom - nebol malý chorý? Deti majú krátku trubicu medzi uškom a nosohltanom a ľahko vzniká zápal.
@lenkulenku123 dávnejšie mal sopliky ale to mu už prešlo. Akurát podľa mňa ho mohlo prefuknut, par dni dozadu dosť fúkalo.
@mimsdop mali sme to isté presne takto pred rokom. Najprv nám dali na pohotovosti len ATB do ucha, lenže to bola chyba. Stav sa stále zhoršoval, teploty vysoké, uši hrozne boleli, celú noc sme nespali. Hneď ráno sme išli k dr., dostali sme celkové ATB a tie zabrali hneď, do pár hodín. Inak zápaly ucha sú väčšinou zo zatecenych soplikov, takže tam treba aj ten nos poriešiť, mali sme vtedy aj kvapky do nosa.
Čo má do ucha? Uniflox? Choroba sa vyvíja.odporucam ORL pohotovosť.
@mimsdop ako sa máte? Už lepšie?
@lenkulenku123 no včera večer aj po liekoch stupala horúčka nad 39,tak sme išli na pohotovosť. Tam začal zachripovat a do noci sa vyvinula laryngitida. 🙃Dala celkové ATB, zodac calcium a podobne veci na noštek atd
V noci ešte skoro 40 horúčky ale teraz už konečne dobre.
Akurát mi začína ešte mladší 3 mesačný trošičku zachripovat, bez horúčky.. dávam fenistil a zábaly.
Dúfam ze to takto ostane 🙈
Btw lekárska hovorila ze pravidelne každých 8 hod nurofen aj keď nie je horúčka a kľudne aj po. Hodine ak neklesá ešte paralen cipok alebo. Sirup
@mimsdop a ako dávate nurofen ? Lebo na krabičke je zle dávkovanie. Toho 20mg nurofenu klasického treba dávať polovicu váhy. Čiže ak dieťa váži 10kg, tak 5ml.. vravia to stále aj v nemocnici aj u obvodného. Pozor , lebo teraz už je aj ten silnejší nurofen , na krabičke píše , že ma 40mg, tak z toho štvrtinu váhy.. a paralen niekomu nezaberá vôbec, napr mojim deťom nezaberá paralen vôbec. Inak sa dá horúčka zraziť ešte studenými obkladmi. Ale to by som robila, až keď bude nad 39. Inak do nemocnice sa chodí ak dieťa horuckuje apson 3 dni, toľko väčšinou aj trvá kým začnú zaberať antibiotiká.