Ahojte mamičky mam na vas otazočku. Smalym sme boli v nedelu na pohotovosti lebo dostal silny zapal ucha a mal teplooty,museli mu až prepichovat v ušiach aby mu vitiekol hnis.V nedelu by sme mali odist na dovolenku ale bojim sa ci mu more nemože uskodit,nemate nejake skusenosti?
@adulikhs do nedele je este daleko, treba syna sledovat, ak by mu stupla teplota(priznak bakterialnej infekcie), asi bude potrebne nasadit atb a do nedele to bude preliecene. Ak sa do takych 2 dni nic neudeje, malo by to byt v pohode, ale vyhybala by som sa potapaniu v mori(normalne kupanie je OK), bazenom sa vyhnite oblukom. Neviem kam idete, ale s vhodnym poistenim navstivite v pripade komplikacii lekara v mieste pobytu a v pripade potreby nasadite atb.
@adulikhs pokial mas strach len ohladom toho ci mu zaskodi voda z mora tak mu kupte stople do usi - silikonove - ked mala dcera jedno leto otitis tak sme po dolieceni davali stople do usi a vsetko do pohody
@prasiatko30 samotna morska voda neuskodi, tie otitis bvaju skor z bazena a zo silneho vetra, ale je pravda, ze aj ked sa dieta len kupe v mori, moze ponorit hlavku pod vodu a ten tlak by mohol ublizit
@tenerifka my sme to mali skor koli tomu bazenu - deti sa kupu kazdy den v bazene aj niekolko hodin takze bolo to nutne lebo je nemyslitelne aby som odstavila dieta od bazena na cele dva mesiace 😊 ale pokial sa niekto obava aky moze mat dopad na usi kombinqcia morskej vody/ bazenu a este aj vetra tak by som volila uz skorej prevenciu - a tie stople su pre deti ako stvorene😉
@adulikhs nerobila by som z komara somara, ak uz syn berie atb, do nedele bude pravdepodobne uz uplne v poriadku, len sa potom(a aj do buducnosti) vyhybajte bazenom a napr.pri prechladnuti chranit uska. Ked mala najstarsia dcera 5 rokov, na dovolenke dostala zapal stredneho ucha s vysokymi horuckami(pravdepodobne z vody v bazene), isli sme priamo tam k lekarovi, dal jej atb na 7 dni, horucka klesla hned po 2.davke a uzivali si dovolenku nadalej(len to samozrejme musela tych 7 dni brat), ja som bola najprv vystrasena(ved ako spravna slovenska mamina), ze nebude moct ist na slnko a pod., ale lekar si tukal na celo ze preco by nemohla, ze normalne si uzivat dovolenku, len nech si neponara hlavu pod vodu v bazene, dcera ma dnes 22 rokov a prezila toto aj vela inych veci v pohode
Dakujem upokojila ste ma🙂 každy doi mna huči aj baby v robote a aj svokra že to nie je dobry napad že či chcem aby tam zase dostal horučky a že čo budem potom robit. V stredu mame ist na kontrolu ORL tak uvidime čo nam povedia
@adulikhs ja by som sa skor obavala tlaku v lietadle, teda ak letite, ak neletite, tak asi v pohode.. Ja som mala zapal v uchu a letela som akurat domov.. Bolelo to ako slak!
@alabama0011 my ideme autom do chorvatska
@adulikhs tak potom by som sa zrejme neobavala..
Ahojte babulky dnes sme boli na kontrole ORL ma vsetko v poriadku akurat ešte trocha sopli na dovolenku v klude možme ist len nesmie dostat nadchu.Juj tešime sa🙂 A dakujem vam za vase prispevky
morska voda sa prave pouziva na dezinfekciu ucha. Ale urcite si zober aj mast a vatu - otobacid nam zabral vzdy.