Zápal stredného ucha u deti - zhoršený sluch

veve_ad
9. dec 2021

Aj vase deti pri zapale stredneho ucha horsie poculi? Ak ano, ako rychlo sa sluch dostal do povodneho stavu? Presiel tyzden, dobrali sme atb. Stale pozorujem, ze menej pocuje... dakujem

andrea_ff
9. dec 2021

@veve_ad ja som teraz prekonala...klop klop...... a trvalo mi to celkom 3 tyzdne.
Vybrala som antibiotika, pamykon do ucha a potom aj do nosa..nasivin, sinupred..... a aj tak som mala pocit, ze som bola na tom rovnako blbo. Ja neviem? Ale kupila som si inhalator a mam taky dojem, ze to mi nakoniec uvolnilo tu eustachovu trubicu...

andrea_ff
9. dec 2021

@andrea_ff plus som brala potom aj aerius a nasonex......to je na alergicky opuch.

andrea_ff
9. dec 2021

Ak sa ti nieco nepozdava, chodte na orl. Ja som bola 2x

janinah
9. dec 2021

je to ešte krátka doba,treba doliečiť,kvapkajte kvapky do nosa

anjelicek26
10. dec 2021

@veve_ad nevratilo... dokonca mal zrasty, operovali ho tri roky neskor (mali sme to riesit omnoho omnoho skor!!, ale pediatricka nas stale ukludnovala, ze je uplne v poriadku sluchovo, ved reaguje, rozprava - odcital s pier)...nikdy som nepocula, aby jeden lekar druhemu tak vynadal, ako synov usny lekar nasej pediatricke, ked videl, co podla nej bolo v poriadku... jedno ucho hluche, druhe 40% sluch.

veve_ad
autor
10. dec 2021

@janinah dakujem velmi za odpoved, registrujem Ta, Ty si myslim od fachu, vsak? Ake kvapky do nosa myslis? Mame detsky Olynth sprej, ale ten sa nemoze viac ako par dni... a potom mam sprej s morskou vodou, resp NaCl roztok v ampulkach. Ake kvapky mas na mysli Ty?

veve_ad
autor
10. dec 2021

@anjelicek26 dakujem za odpoved, budem sa dozadovat vysetrenia.

veve_ad
autor
10. dec 2021

@andrea_ff dakujem za odpoved

veronikavaneska
10. dec 2021

@veve_ad ahoj moji malí niekolko krát zápal stredného ucha. Dcérka nepočula dobre. Hrozila jej opracia ucha( rurka do ucha na rok)....Správny lekár nasadí antibiotiká a po dobrati urobí hneď kontrolu sluchu ! Je to úplne bežné. Aj výter z ucha a presne diagnostikovanie a zadanie antibiotík. Neries to na koníkovi nájdi poriadneho ušného a choď na vyšetrenie. Nieje to sranda...

saganka
10. dec 2021

ja som to mala teraz nedavno, este stale mam "dozvuky".. tiez som vybrala Atb, bolest sice ustupila, ale popri tom mi akoby zalahlo v uchu, proste som vsetky zvuky pocula len tak tlmene a s miernym oneskorenim, ja som to volala ze ozvena zo studne 🙂 no strasne neprijemne, plus nejake piskanie, tocenie hlavy ako po alkohole... bola som na ORL, nejaky extra nalez nenasli, dali mi kvapky do ucha Uniflox, plus nejake tabletky, kt. budem brat 2-3 mes.... po 2 tyzdnoch od atb (cize dokopy viac nez 3t od zaciatku) sa mi to ucho zacalo uvolnovat.. uz par dni mam pocit, ze celkom normalne pocujem, ale este to nie je 100% ako pred tym...

anjelicek26
10. dec 2021

@veronikavaneska nasho operovali vyse hodiny...vybrali polypy, otvorili zrasty, dali rurky (nakoniec na dva roky). Mali sme sa dozadovat skor, pediatricka mu tym svoji pristrojom merala tri krat sluch, uz na mna pozerala ako na sibnutu, ze podla nej je vsetko v poriadku, az sme isli na vlastnu past k usnemu a ten teda dost v soku, ake to syn mal a s toho, ze podla pediatricky "vsetko v poriadku"... ja som vecer pri nom v izbe mohla kludne vysavat, nezobudil sa...

janinah
10. dec 2021

@veve_ad nasivin skuste