ahojte maminky prosím vás o radu dcérka má dnes už 15ty deň ovčie kiahne už má len pár chrastičiek no stažuje sa na bolesť uška od noci mám podozrenie na zápal stredného ucha všetko na nu sedí prosím ako jej môžem pomôcť uľaviť od bolesti? čo pomohlo vašim detičkám? dakujem veľmi pekne ☹
Mozes skusit kvapky Burow - par kvapiek nakvapkat na gazu a dat do uska. Alebo do latky zabalit zohriatu sol a prikladat na usko. A ak ma nadchu, treba davat aj kvapky do nosa, nam nadcha spusta zapal ucha.
Skore uzdravenie.
čo pomohlo?kuknutie do ucha od orl lekára /v našom prípade ocka/ a posúdenie,či stačí Burrow alkohol alebo atb kvapky lokálne alebo atb celkovo,na noc jej daj Nurofen alebo niečo proti bolesti a do ucha Burrow z lekárne,odporúčali ti alkohol,to nie,je to prílišsilné a spáli nervové zakončenia v epiteli kožezvukovodu...štrátik namočený v B.roztoku je ok,ale ked vyschne,tak treba vybrať /pokial dieťa nespí/ lebo on pôsobí potom suchý ako cudzie teleso a to nie je dobre pre ucho
povytierať tea tree olejom a je po zápale, je to prírodné antibiotikum
moja mala prekonala niekolko zapalov stredneho ucha a po prvom som si povedala, ze uz nikdy to nebudem riesit doma, vzdy idem k dr., ak jej ale chces pomoct, mozes jej podat lieky proti bolesti /bolí to hodne, mozes mi veriť/, ak máš Burow kvapky, použi, ale pozor na dlhodobe používanie, môže spôsobiť zápal vonk. zvukovodu. A ak máš možnosť, choď s nou k dr.,
moja mala po nastupe do skolky mala po kazdej nadche zapal v uskach az doktor odporucil vyber nosnych mandli.Vtedy mala 3,5roka a to som nechcela.Kpila som inhalator a niekolko krat denne sme inhalovali vincentku. Nadcha nam rychlo presla a nestihlo to prejst do zapalu uska.Teraz mame 4,5 a zatial sme bez vybetu nosnych mandli.
jednoznacne lekar ORL .... vie najlepsie posudit aku liecbu zvolit.... zatial davaj nurofen proti bolesti....
Ja som to mavala ako dieťa veľmi často, starký doktor mi tam vždy dával knot namoceny v alkohole a pomohlo... Krásne mi to ten zápal vytiahlo.
Obvaz odstrihnut na dlhý chudy povrazok, namocit do alpy, liehu, domácej pálenky ... A opatrne postupne zasuvat do uška, aby samozrejme trcalo aj von...