Ahojte, prosim poradte co by zabralo na zapal priedusiek u takeho malinkeho babatka. Pred mesiacom sme sa vratili z nemocnice a opat mame zapal. ☹
Pediatricka je najkompetentnejsia. U tak malinkeho babatka by som neriskovala. My sme mali len podozrenie a dostali sme ventolin a mucosolvan a kvapky do nosteka a mar alebo vincentku do nosteka a odsavat a odsavat nostek pravidelne. Na hrudnicek som davala mucoplantovu mast s bylinkami na nachladnutie a kojila. Tak malinke deticky by som moc nebravala do nakupnych centier respektive kde sa zhromazduje vela ludi. Prajem skoré uzdravenie.
@miku1 pediatricka povedala, ze to prejde. Tyzden sme brali ambrosan a nezabralo. Vraj mame cakat. Neviem na co mam cakat. A do nemocnice ist opat to sa mi veru nechce, tam ho len trapili, domka mu je najlepsie
@kvietok173 v akej forme ste dostali ventolin? Lebo ten sme inhalovali v nemocnici, prave preto sme tam museli byt hospitalizovani. Vraj sa to neda predpisat domov. Inak nadchu nemame skoro vobec, takze ani neni co odsavat. "Len" chrapci a zle dycha. Moj je tiez plne dojceny. V obchode nebol maly ani raz, vzdy chodime len do prirody.
@julka82 ventolin sirup 2x 2 ml a potom zvysila na 3x 2ml. Ani moja nemala sopliky ale ked som striekla do nosteka Mar alebo vincentku a trocha cca 5 min pockaj tak som vysavacovou odsala a toto pravidelne. Preto chrci lebomu to steka vzadu takze sopliky respektíve ma hlien a musis odsavat!!!
Skúšala yb som tie obklady n ahrudníček. Pamätám že to dávali aj nám ako deťom a najviac to pomáhalo. neajké maste. skús sa popýtať alebo pogúgliť. Ja našťastie skúsenosť nemám ale držím palce a rýchle vyzdravenie- 😉
@julka82 taktiež nam robila crp ci je to vírusové. My sme ochoreli pred Vianocami a dala mi recept ze ak by sa zhorsovali tak aj napruek tomu ze je to virusove tak atb ale nakoniec pravidelnym odsavanim a pri kojenim som zvykla mliecko cvrknut aj do nosteka to nakoniec preslo 🙂
@julka82 mucoplant balzam na nachladnutie natierat na hrudnik pisu od 2 rokov tusim ale v lekarni aj dr povddala ze mozem tak som davala respektive kacaciu ci husaciu mast davaju???
@kvietok173 ano s tou kacacou ideme dnes zacat. Ale ja aj ked streknem morsku sol tak nic nevytiahneme odsavackou. Jemu nezatekaju hlieny. On ma zapalenu sliznicu a opuchnutu a to mu brani v dychani. Ale zajtra este skocime k dr a dufam, ze este nieco rozumne predpise.
@tinushka13 dakujem 🙂
@julka82 a fenistil kvapky nemoze uzivat? neviem od akeho veku sa mozu ☹
@julka82 Moja mladšia brala ventolin sirup, ten jej veľmi nezaberal. Nakoniec sme skončili na pľúcnom. Dcéra mala vtedy 3 mesiace, inahlovala do 6 mesiacov, odvtedy máme pokoj. Teraz ak sú choré, tak okamžite natieram hrudník aj chrbát balzamom mucoplant. A taktiež pridávam mucoplant aj do vody a dávam večer do izby, aby sa im lepšie dýchalo.
@tinushka13 asi moze, lebo v nemocnici sme ich brali. Len neviem ci tak opakovane v kratkom case. Aj ked na nich je napisane, ze do 1 roka len na pokyn lekara. Zajtra sa opytam.
@miku1 inhalovali ste domka, ci len v nemocnici? Ja mam strasny odpor k nemocnici prave kvoli tomu, ze tam musim dieta vazit pred kazdym papanim a po ( a pri tom strasne place), aj kazdu plienku, potom mu beru z hlavky krv a vytery a vsetko mozne chudatko moje
no my sme tiez takto...boli. hlavne nam pomohol smalec teda mast z kacice alebo husi ja som to malej natrela na priedusky a zabalila do igelitu a v pohode to vydrzala alebo aj teply olej mozes a na noc najlepsie. a super vec je taky inhalator kde sa naleje vincentka to pouzivaju aj v nemocniciach to aj preventivne pouzivat. aj babatka mozu. teraz je hlavne suchy vzduch ak kuris tak sa jej este asi aj horsie dycha. my sme tiez mali ventolin + este nieco a teraz je to uz pohoda mame 5 rokov a nepotrebujeme spreje iba sem tam mozno raz za 2 roky. drzim palce
@julka82 Ahoj. Ja mam sice uz trojrocne dieta ale tiez sme od malicka narabali s prieduskami a podobnymi zalezitostami. Vsetko sa zlepsilo ked sme zacali chodit do solnej jaskyne. Skus si vygooglit ci sa tam uz moze chodit aj s takymi malymi detickami. Nasmu toto najviac pomohlo. Drzim palce a drbcovi skore uzdravenie.
A mozete natierat aj jazvecie sadlo a timianovy krem u nas sa pouziva kazdy den aj jedlu sibirsku olecek Su to prirodne produkty Pouzivam ich pri malej od narodenia a uvolunuju hlieny a lepsie sa dycha
tak dostali sme sirup solmucol, sirup ventolin a kvapky fenistil. Okrem toho som zacala so zabalmi s kacacej masti a zvlhcujem vzduch. Snad to chrobacikovi prejde, nech sa uz mozeme spolu aj vonku vysantit. 🙂
@julka82 Nehľadaj odpoveď tu, ale u lekára. Je to ešte príliš malinké bábo na to, aby si skúšala experimentovať. Skoré uzdravenie bábätku prajem 🙂