Ahojte Maminy, prosím vás dcérka má zápal priedušiek , nemá ešte 2roky , dostala inhalácie, fenistíl, sirupy sme mali vysadiť .nemáte prosím nejakú radu starých mám? Dakujem
Nemam, syn ma 16 mesiacov a uz ho ma asi 8mi krat. Uz to ani neratam. Len prezit.
@amelie2017 to fakt? No ja som vystrašená veľmi
@mamamasama Dakujem , pozriem
@mamamasama dáva sa to aj keď už je kašeľ vlhký , Dakujem za odpoved
Dcéra to prekonala minulý týždeň. Bohužial, jazvečiu masť som doma nemal, zato bravčovú áno - tak som to roztopil, dal na kus latky, prilozil jej to na hrud. Na to išla potravinová folia a oviazal som to uterákom. Plus k tomu priesnitzovy obklad na hrdlo. Suchý dusivý kašel prešiel. Stoptussin moc nezabral, ale tá mast áno.
Robite najmenej na kazdu noc obklad (mast, vata, polyetylenove vrecko) a teply zabal (plienka a pod.)? Od vyrobcu Dr.Poppov sa da zohnat priamo mast s bylinkami alebo silicami na zabaly hrudnika.
@kathak trojročná dcéra mala nedávno, nám najviac pomohol na noc zvlhčovač vzduchu zapnutý ale na silno a spať na dvoch vankúšoch, aby mala hlavu vyššie ako telo
Moja sesternica je lekarka a na priedusky mi poradila recept starych mam: Na noc natriet hrud aj chrbatik medom, prilozit na to tu klasicku latkovu vreckovku, tesnejsie tricko... A do rana sa to vsiakne a dieta zacne vykasliavat. Nasa babka nam takto potierala maslom alebo bravcovou mastou. Toho medu ci masti netreba vela, to sa minie tak kusok z cajovej lyzicky, to sa celkom dobre rozotiera. Alebo aj v lekarni mavaju taku eukalyptovu masticku, tusim znacky Hanus.
Jazvečia masť