Maminky,asi len potrebujem povzbudit 🥺😔U syna bolo od stvrtka podozrenie na anginu,ale kedze mal nizke crp a nemal vobec bolesti v krku, tak mu neboli nasadene atb s tym,ze ked sa mu do pondelka nepolepsi tak dostane atb. Od minuleho utorka mal horucky,silny kasel a zvacsene krcne mandle. Vcera sme boli opat na vysetreni, crp este nizsie ako vo stvrtok, mandle stale velke ale vydupala som si rtg pluc a zaver - nalez na lavej strane, zapal plux,nasadene penicilinove inekcie. Syn uz vcera a dnes nemal take vysoke horucky ako prwdtym,iba zvysenu teplotu do tych 38. Ale ten kasel je stale velmi silny. A uz nejak to na mna dolieha,ved uz tyzden sa takto trapime. Kedy zvyknu zabrat antibiotika pri zapale pluc? Zajtra budu aj vysledky z vyteru z nosa, z krku mal vysledky negativne. Ako dlho sa vase deticky liecili so zapalom pluc? Bolo mi povedane,ze ten nalez nie je velky,ale su tam zapalove zmeny...dakujem za odpovede
Prežila som 7 zápalov pľúc ako dieťa. To trvá dlhšie, hlavne mastiť priedušky, s masťou, kačacia, husacia. Veľmi to uľaví a zacne sa vykašiavať. To sú husté hlieny v pľúcnych kanalikoch. V pľúcach chrapčí a keď kašle hrozne tie pľúca bolia, aj brucho. Tie zábaly uvoľnia. Mávala som ich cez noc, aj cez deň... veľa pit a vitamíny. Spať deň a noc, kludovy režim. Tá choroba oslabí človeka.
Zápal pľúc musí vyležať. Akútny stav sa zlepší tak do 3t a doliečenie trvá ďalšie týždne. Záleží na organizme ako rýchlo sa bude vedieť zotaviť. Buď trpezlivá🙂. Muž mal studený zápal pľúc a kašľal ešte mesiac po dobrati liekov.
My sme mali zapal pluc 5r mal syn...on mal zase iba vysoke horucky a najlepsie ambulantne antb nezabrali vobec,tak smer rengen,tak sa potvrdil zapal pluc,tak rovno do nemocnice,tak mu nasadili do zily antb ,ale horucky pokracovali,na 3 den horucky uz pomalicky ustupovali no a rozbehol sa kasel..na 4.den nas poslali domov a kym sme sa z kasla dostali tak nam to trvalo skoro 2mes...nam pomaha cibula na noc ku hlave polozit a velmi nam pomahala jazvecia mast na hrud /ale po bokom rebier/nie pramio na pluca ... soledum je super ,davala som dlhodobo, a Bronchipret s tymianom toto su topky na zapal priedusiek,pluc ...
Je tu pravdepodobnosť, že sa môže jednať aj o virovy zápal pľúc, keďže CRP je nízke. ATB sa dávajú aj v takom prípade ako prevencia pred bakteriálnu komplikáciou.
Dcéra mala zápal pľúc ktorého následky sme riešili 8 mesiacov a až operácia to doriešila ... Stále ale má ešte rekonvalescenciu a to mala v septembri minulého roka. Každé dieťa má inú odozvu a potrebuje iný čas. Držím palce 🙏
Aj moj je od utorka v nemocnici so zapalom pluc. Dnes to bude 48 hodin co davaju atb a teplota stale do 38. Crp tiez nemal vysoke.
Prosím vás ako sa majú deti po zápale? Syn 10 rokov mal v septembri zápal pľúc. Veľmi sa bojím aby zas niečo nechytil... Čím ste podporovali imunitu a rekonvalescencii?
@franka211 moj musim povedat ze bez problemov, hlavne aby som to nezakrikla. Funguje normalne, chodi do fitka.... Berie Imunoglukan a C-cko pre istotu. Ale tiez mam teraz v tomto chripkovom obdobi strach. Ale vraj su to deti, ak je po zapale v poriadku, viroza by sa nemala hned zvrhnut do dalsieho zapalu.
3 mesiace do úplného zotavenia.