Zápal pľúc - chlamýdie na pľúcach

ewka1980
10. okt 2014

PROSIM ,ak mate s tymto niekto skusenosti prosím napíšte mi....dcerke zistili dnes zápal pľuc na ľavej strane ,ma 12 rokov ...od 4.10 mala v kuse bud horučku alebo zvýšenku,4x som bola s nou u našej dr,no ona mi povedala ze ma Herpaangínu....pýtala som sa aj na krčne,ale že načo tam chcem ísť? Včera VEčER ked mala zase dcera 39 teplotu som si povedala dosť,a šla s nou na pohotovosť,tak momente ju dali na príjem....zajtra je to týžden co sa takto chudatko trápi,mala brutálny suchý kašel....az ju zadušalo...a tie horučky....dnes mi dr,povedala o tom zápale pľuc,+ brali jej stery na chlamýdie na plucach alebo mykoplazmu....Strašne sa toho bojím,co to vlastne je,? Mam strach ☹

marcelatje
10. okt 2014

@ewka1980 nemusíš sa báť, chlamýdie sa liečia atb, problém je že obvodný bežne vyšetrenie na ne nerobí preto často dlho trvá kým sa na to príde.

ewka1980
autor
10. okt 2014

@marcelatje Fakt,, ? ježiš ,nevieš si predstaviť aký mam strach ☹ som zufalaá.....

ewka1980
autor
10. okt 2014

@titkovamiriam dakujem 😉

titkovamiriam
10. okt 2014

@ewka1980 tak to ozaj za malicko,som hladala na nete a toto mi naslo ,držím palce nech je dcerka skoro fit aj ked je to asi zdlhava liečba

marcelatje
10. okt 2014

@ewka1980 ľudia krivo pozerajú keď chlamýdie spomenieš lebo vo väčšine prípadov poznajú len pohlavné 🙄 pľúcne sa však prenášajú kvapôčkovou infekciou a má ich veľa ľudí ani o tom nemusia vedieť

ewka1980
autor
10. okt 2014

@marcelatje
@titkovamiriam moc vám dakujem 😉

titkovamiriam
10. okt 2014

@ewka1980 a este jedna vec urcite sa dajte vysetrit cela rodina ☹

marcelatje
10. okt 2014

@ewka1980 nemáš za čo, hlavne sa upokoj zúfalstvo nie je na mieste, existujú oveľa horšie diagnózy 😉

ewka1980
autor
10. okt 2014

@titkovamiriam ako? myslíš odber krvi? či?

astonka
10. okt 2014

@ewka1980 ja som mala v auguste tiez chlamydie a mykoplazmy...teploty som nemala...len som strašne kašlala bola unavena...moja dr.mi hned na začiatku povedala že ma na to podozrenie ked mi nezabrali prve antb...no len ja okrem ineho beriem aj ine lieky ktore sa nesmu kombinovat s určitým typom antb...no trojo antb.som vybrala...poviem ti skoro 2 mesiace kym som ako tak kašlat prestala...určite nemaj a bud pokojna ,ziadne obavy mala je v nemocke neboj dostane sa z toho v pohode...aj moja dcera mala u nej tie pekne a rychlo lieky zabrali...skore uzdravenie malej...

titkovamiriam
10. okt 2014

@ewka1980 neviem z čoho sa zistuju ale viem ked si to kamoska doniesla z chorvatska ,tak tie chlamidie v plucach mali okrem manžela jej tri deti...ozik a nebola si s detmi v chorvatsku?ževraj odtial sa to veselo nosi

miggi83
10. okt 2014

nemaj obavy, je pravda, ze chlamydie sa dlhsie liecia, ale bude oki. mm ich mal tusim vo februari, tiez dlho kaslal, stale dookola, vybral antb.za 2 tyzdne znova, jeho dr nic nechcela s nim robit, ani ho nikam poslat, lebo vraj ako bude vyzerat, tak sa nasr a siel k vybornemu orl, hned stery z krku, z ucha,z hlienov, krvi ako pri zabijacke, ale teda dal ho do pucu, liekov dostal za igelitku 😀 😀 bral ich tusim mesiac, ale tukam ze v poho, ja som prala periny kazdy mesiac na 90°C vysavala, umyvala podlahy, proste uz som bola ja na nerv, lebo nie a nie, tiez mal hrozne dusivy kasel, ked zacal, som kolkokrat myslela, ze mu zachranku volam, lebo to nerozdycha....

jana_eyre
10. okt 2014

@ewka1980 moja sest rocna neter mala plucne chlamydie asi tri mesiace do zadu.. brala asi mesiac atb.. zistili jej to tak, ze dlho kaslala, mozno aj mesiac.. vyskusali vsetky mozne sirupy a nic, tak sestra trvala na krvnych odberoch.. tie potvrdili chlamydie.. mohla ich chytit kdekolvek, v skolke, ale im sa dari aj v klimatizacii.. po dobrani liekov je uplne v poriadku, neboj.. urcite ale treba vysetrit celu rodinu..

ewka1980
autor
10. okt 2014

@astonka
@titkovamiriam ja tiež drhnem ako tuberák,a takým suchým ze ma az naťahuje.....uz som vyskušala milion sirupov,dr ,mi v pondelok predpísala KODEIN ,po pol tbl3x denne....ale drhnem stale....a aj som jej vravela ze ma popicháva trocha na hrudi,...ale nikaj to neriešila....v pondelok,mam ist na kontrolu ,v Chorvátsku bola Viki,presne s našimi známimi,teraz v lete,no "super"

ewka1980
autor
10. okt 2014

@miggi83
@jana_eyre
@ewka1980 aj náš najmenší clen a stredna dcera kašlú....tiež suchým kašlom.... uz asi 3 týždne... a mm,tak isto....za tento týžden sme minuli vyše 40 eur na kadejakých sirupoch,tbl na cmulanie....nič nam nepomaha ☹

astonka
10. okt 2014

@ewka1980 no ja by som zasla za svojou obvodnou nech ti vezme krv a povedz že dcera ma aj ostatne deti by som dala ved ked kašlu aj oni to malo decku napadnut take niečo jojj...
inak aj moj muž potom mal...deti boli ok... no držte sa...

titkovamiriam
10. okt 2014

@ewka1980 :( tak už len prajem rychle uzdravenie a držte sa 🙂

marcelatje
10. okt 2014

@ewka1980 tak doki povedz čo tvojej dcére zistili nech ťa vyšetrí, kľudne ich môžeš mať aj ty. Ja neviem čo okolo toho robia tí lekári taký cirkus 😠 chlamýdie sú také svine že ich môžeš mať v pľúcach aj niekoľko rokov a oni vyčkávajú. Prejavia sa až potom alebo vôbec. Vyberieš atb a máš po probléme 😉
môžeš mať kašeľ, cítiť sa unavená aj kĺby môžu bolieť, prejavujú sa hocijako

ewka1980
autor
10. okt 2014

@titkovamiriam
@astonka
@marcelatje len ja ešte neviem či ich ma aj viki...výsledky budu v pondelok,tak počkam co jej vinde zo sterov,a ak by ich nedajbože mala,zájdem za doki,a poviem jej ...nenehcám sa odbiť....lebo uz sa citim aj ja ako mechom udretá ...DAKUJEM VAM MOC VSETKYM,ZA radi..... 🙂

miggi83
10. okt 2014

@ewka1980 moj dostal antb. dost silne co sa mali brat kazdych 12rokov a bral kazdych 8 hodin, dostal na alergiu lieky,do nosa, sprej aby sa mu to poroztahovalo, a potom aj antb do ucha, lebo uz na jedno ucho stratil sluch a druhe pocul na 20%.... poviem ti, bol to hrozny mesiac, ale sa zapovedal, ze svojej dr s tymto uz nikdy nepojde, lebo jej jednoducho neveri, lked ziadal odber na chlamydie, povedala, ze to urcite nema a ked sa potvrdili tak ze ved to ma teraz /februar/ skoro kazdy..... a najviac ju trapilo ako bude vyzerat pred dr, ked "sa lieci" a pritom liecba nebola spravna.

mawka
10. okt 2014

@ewka1980 na to je dobry azitromycin atb. to je napriklad sumamed. par rokov dozadu som si tym presla. najskor to vyzeralo ako bezne priedusky, ale mesiac som kaslala. potom jedneho dna som zostala uplne schvatena, smer pohotovost, nevedela som sa ani nadychnut, kriesili ma tam, fialove pery, ja som myslela, ze je po mne, tak sa to dramaticky zhorsilo. biela ako stena, otras. a potom mi nasadili sumamed niekolkokrat za sebou, po tyzdni som sa konecne nadychla a este mesiac po tom som kaslala suchym kaslom. a potom to preslo. a odvtedy mam pokoj. je tych chlamydii strasne vela v poslednej dobe. netreba sa bat pytat si take vysetrenie. doktor ma s tym len taku pracu, ze odoberie krv a vypise ziadanku do labaku. o tyzden vysledky a clovek to moze zacat riesit. drzim palce, malu daju do poriadku, uvidis. 😉

miggi83
10. okt 2014

a hlavne co som sa docitala chlamydie sa musia liecit preto tak dlho, lebo mne to bolo tak vysvetlene... ze su akoby 2 tabory, jeden utoci a druhy spi, prvymi antb sa vyhubia prve potom je tyzden relativny klud, staci zvyseny stres, alebo popud a tie co spali sa nekontrolovatelne rozmnozia a zautocia v este vacsej sile.... preto liecba nesmie byt prerusena a antb silne, nie je vela druhov, ktore ich dokazu zlikvidovat. Drzim paste a skore uzdravenie 🙂
@ewka1980

ewka1980
autor
10. okt 2014

@miggi83
@miggi83 no týto naši doktori to je brut! Nemám slov na nich proste ...a oni žiadaju ešte vyššie platy a za čo? Clovek aby si uz aj sám určil diagnozu.... 😒

miggi83
10. okt 2014

@ewka1980 nasa dr je silno dochodkovy vek, ale myslim, kedze nema vnucence ze by sa doma nudila takto je "medzi ludmi" a lieci ich stylom si tehu? mas zapal priedusiek? kup si celaskon... antb? ved si tehu.... mas chlamydie na plucach? co si o mne pomysli usny, ked vas poslem so stratou sluchu na usne.... je to hrozne, ale viem ze lekari nemaju radi, ak prides a povies na nete som citala, nasho dr. detskeho dviha zo stolicky 😀 minule som prisla ze chcem tie a tie kvapky, urazeny nasr. mi ich nedal, a prisla som po tyzdni oci ako keby som hlavu strcila do ula a hovorim aha ako vyzeram po vasich kvapkach 😀 😀 dajte tie co som pytala pred tyzdnom.... a na druhy den na kontrole ani naznak opuchu a cervenych bielok 😀 ale chybu neuznal a mimochodom tiez vzdy skuhre na zdravotnictvo a vozi sa na bmw dzipe..... uz druhom fungl novom....ja osm toto tiez nasla nahodou, ked uz sme nevedeli, ja uz som mala pred ocami ci nema raka na plucach...... ale potom som cirou nahodou nasla toto a som povedala, ze nech mi ani domov nechodi, ak mu ten usny nevezme krv na chlamydie..... no nastastie to je asi jeden z mala dr. ktory dba na prava, potreby pacienta, ktory berie svoju pracu ako poslanie a neboji sa ist do rizika a tvrdi, ze nech poistovne cvakaju on sa na to neohradza, ze nemoze lebo limit lebo hento lebo tamto....

mawka
11. okt 2014

@miggi83 ja mam, nastastie, lekara fantastickeho. vzdy sa pyta ci mi nejake lieky robia dobre, zle, na ktore som zvyknuta, ktore chcem, porovna, zhodnoti, poradi, predpise. nema problem so ziadnym odberom, nema problem vypisat ziadanku na ine vysetrenia. je uzasny clovek. normalny, ludsky, pokeca, spyta sa, ci je vsetko ok. ked sa ho pytam na nieco, tak ma aj pocuva a nemelie si svoje a netvari sa ako riaditel zemegule. a kazdeho vystiska 😀 teda kazdu zenu. potvorak jeden. a sa mi lubi, ked povie nejakej babicke, ze podte milacik moooj, tak babka roztrasene kolena 😀 😀 proste s nim sa da. a tiez ma na haku limity.

miggi83
11. okt 2014

a je fesak? 😀 😀 😀
@mawka

mawka
11. okt 2014

@miggi83 je fesak, je kurevnik. 😀 ale fakt ma fluidum, to je fakt... ale to jeho striedanie partneriek, ojoj 😀