Zápal pľúc bez kašľa

sunny381
10. jan 2015

Ahojte baby, nestretli ste sa s tým že by deti mali zapal pluc bez toho že by mali kašel? mala mala od pondelku vysoké horučky, doktorka povedala že ma chytené hrdlo, dychanie čisté a dala jej antibiotika Sumamed bez toho aby jej urobila CRP, to bola u zastupujecej, v noci jej vybehla na 39,3 tak jej dali na pohotovosti injekciu. v stredu sme išli k našej a ta jej urobila CRP a mala ho 115, kedže ju už napinalo na vracanie poslala nás do nemocnice, tak ma tiež v stredu zase na večer 39, 3 . mala vysoké crp, sedimentaciu bielkovinu. tak jej v piatok urobili rontgen pluc a že ma zapal pľuc. po štyroch dnoch na antibiotikach jej kleslo crp na 74. stale jej moc nechuti jesť.

katarinamarkova
11. jan 2015

@sunny381 a kto ti vravel ze zapal pluc? ked dychanie ma ciste....nekasle.....
nie som lekar....ale to ze ma v tele zapal, bielkoviny, vysoke horucky, vracia, chytene hrdlo.........tam bude zapal asi inde ako v plucach, nie? ved preco asi tak dr. pri kazdej navseteve pocuva od hora dole hrudnik......a potom povie - len hrdielko.....trosku chytene priedusky.....
ak ste sa ale niekto stretli so zapalom pluc bez kasla a s cistym dychanim, budem rada ak sa to dozviem, aby som nahodou raz doma pri krpcom nic nezanedbala 🙂

babulka82
11. jan 2015

@katarinamarkova ved piše že na RTG to zistili 😉
@sunny381 naš nemal hroučky a sem tam zakašlal a tiež zapal pluc ,nechapala som to .Som si myslela vždy že dieta sa zaduša kašlom a ma horučky pri zapale pluc.

kachita
11. jan 2015

@katarinamarkova Ja som raz mala zapal pluc bez kaslania, ale nemala som ani len teploty, nasli to len na rtg. Bolo to zvlastne a doteraz neviem, co si o tom mysliet.

babulka82
11. jan 2015

@kachita a kto ta poslal na ten RTG ked si nemala žiadne priznaky zapalu pluc?

kachita
11. jan 2015

@babulka82 Nahoda chcela, ze mi robili rtg pluc. V ten den som este odbehla maraton za skolu, takze naozaj neviem, co si mam o tom mysliet. Mozno ze na plucach bol nalez, aj ked inak bolo vsetko ok a preto mi radsej dali atb.

jankapo
11. jan 2015

pri zapale pluc nemusi byt kasel, nas maly mal horucky a bol zachripnuty, tak sme mysleli ze laryngitida, boli sme jeden den u dr., tak dychanie ciste, ze len laryngo,ze dolne dychacie cesty ok, druhy den sa mi moc nepozdavalo dychanie po obednom spanku, pre istotu sme sli na pohotovost, tam uz si nebola mudr. ista, tak pre istotu rtg, a snimok ukazal zapal pluc....maly nekaslal vobec....zapal na plucach nie je odposluchom tak lahko rozpoznatelny, aj pluciar vyhlasi jednoznacne diagnozu az ked vidi snimok....

sunny381
autor
12. jan 2015

no ani oni nevedeli ale doktorka že teraz je veľa zápalov pľuc že tak nás radšej poslu. uvidím či sa im dnes podari urobiť sono bruška či tam ešte niečo nebude lebo ona mala tie hodnoty dosť zvyšené. ale ona je mala a stále plače keď ju vyšetrujp.

sunny381
autor
12. jan 2015

Tak dnes CRP 23 a dychanie stále čisté. Keby sa aspon rozjedla ale malo papa.AJ antibiotika mi vypľuva.

lunedi
19. jan 2015

Tak no hotovo...my tak isto zapal pluc...14dni atb. Uplne bez teplot bez kasla,len dychavicnost ked trosku pobehol...teraz sa rychlo unavy,je nepokojny a zlostny. 😔

nokinecka
19. jan 2015

@sunny381 neboj, rozpapa sa. Mne pri zapale pluc mala takmer 2tyzdne nic nezjedla. A potom uz v pohode

sunny381
autor
19. jan 2015

no my sme dnes mali CRP 5,6 ale nebola tam doktorka tak jej zobrali len krv a vo štvrok ideme k našej. už začala jesť🙂

sunny381
autor
19. jan 2015

@lunedi no tak pekne my sme aspon tie teploty mali a kvoli tomu ju vyšetrili inak pochybujem že by ju poslali na rontgen.

heni79
19. jan 2015

@sunny381
Ja som si zažila zápal pľúc bez kašľa na sebe, keď som chodila na VŠ. A pritom som spočiatku mala pocit, že mi nič nie, len taký zvláštny pocit na hrudi, akoby mi niekto stlačil hrudník. Ale nebolelo to, len sa mi trošku zle dýchalo. Na druhý deň ráno teplota 37,3°C, reku ok. Šla som dokonca na prednášky. Len mi zostávalo horšie, tak som šla k dr.. Tam som už ledva prišla, teplota 39,4°C. Kašeľ, sopeľ nič, hrdlo čisté, no ledva som dýchala. Auskultačný nález negatívny, no trvala som na tom, že sa mi zle dýcha. Tak RTG a bol to zápal pľúc.
Jasné ATB a liečba, našťastie bez nutnosti hospitalizácie.
Kým som sa vyliečila, ešte trvali pocity dušnosti, teplota vyletela hore ešte viackrát, no nekašľala som vôbec.
A počas choroby som schudla 6kg!

devicka
19. jan 2015

aj môj syn, ked mal rok a pol mal zápal pľúc bez akéhokoľvek zakašľania. dokonca aj všetky krvné testy boli ok, len jediný raz mu vybehla sedimentácia, ale CRP a aj leukocyty mal ok. mal iba nevysvetliteľné vysoké teploty, tiež aj dýchanie mal čisté. na RTG snímke obojstranný zápal pľúc-vtedy sme ostali v nemocnici a ATB bral do žily.

lunedi
19. jan 2015

Maminky,maly uzival atb 14 dni. A stale je hrozne naladovy,rychlo sa unavi...myslite ze to patri k rekonvalescencii...alebo sa mam obavat niecoho ineho?

sunny381
autor
20. jan 2015

@lunedi a nema ich od včera tak som to pochopila ked si včera písala. moja mala bola taká týždeň unavená až keď sme prišli s nemocnice tak začala ožívať🙂 a už sa blaznila

katarinka77
26. jan 2015

moja malá mala 2x zápal pľúc - prvý krát v 3 mes., 2 týždne pokašliavala, potom začala horúčkovať, bola dýchavičná, poslali nás na rtg a rovno sme aj ostali v nemocnici
druhý krát sa zrazu na celom tele vysypala, mala vysoké horúčky, každé 3 hodiny som zrážala, nakoniec som šla na pohotovosť, viac menej len kvôli horúčkam, nekašlala, nesoplila, dýchavičná síce bola, ale myslela som, že to skôr kvôli tej horúčke. Dr. si všimla dýchavičnosť, počula chrapoty na pľúcach a aj rtg potvrdil zápal pľúc. Kašlať začala až po týždni..

17042010
17. aug 2018

@jankapo ahoj je to prenosne?

ewellina
25. sep 2018

Moj syn mal zapal pluc bez kasla.

jg85
5. feb 2024

crp u deti