Zápal obličky u ročného dieťaťa

era123
29. jún 2024

Zdravím, potrebujem rady od niekoho ktorému dieta malo zapal oblicky..3 dní sme v nemocnici malý ma akutny zapal oblicky podávajú mu infúzie troje antibiotika v ten deň keď sme prišli vzali maleho na vyšetrenia ale nikto mi nechce nič povedať vzdy len ze sa mam spýtať ma vizite ráno... nakoniec oni cez víkend vizity nerobia .. ako dlho sa liečili vaše deti ako dlho ste boli v nemocnici?
Je tu veľa detí s infekciami a s čiernym kašľom a neviem ešte s čím mame zakázané mat návštevy aby náhodou niečo nedostali .. bojim sa aby nieco nedostal maly .každý mi hovorí inak ako dlho tu budeme mali ho vziat dnes na ultrazvuk a tak som myslela ze ked bude lepsie pustia nas domov nakoniec cez víkend ultrazvuk nerobia co
fakt nechápem keď sme v nemocnici lekári ani sestričky tu nemajú žiadny záujem o niečo nechávajú cele dni plakať deti a ešte keď niečo potrebujem v noci tak začnú nadávať s tým ze sú unavené a musia si oddýchnuť ...

luccija
29. jún 2024

@era123 včera ráno ste nemali vizitu?Kamarátka bola so synom týždeň so zápalom obličky.Pytaj sa lekárky, ktorá príde cez víkend hlavne sa nepýtaj domov, keď má taký stav veď všetko má svoj čas

domiklik
29. jún 2024

@era123 bola som so 6 týždňovym dieťatom 1 týždeň, počas ktorého mu podávali antibiotika do žíl, zo začiatku aj roztok. Cez víkend ešte v nemocnici pobudnete a v pondelok sa vám (možno) niekto vyjadrí. Treba sa pýtať a dožadovať odpovede na tej veľkej vizite

kika193
29. jún 2024

Tak mas nerealisticke ocakavania... v sluzbe (teda vikend, sviatok, od poobedia do rana) je prevadzka obmedzena a riesia sa len stavy ohrozujuce zivot. Sono sa v sluzbe nerobi, ked je to nevyhnutne, niekedy dany lekar musi prist z domu, nie je fyzicky v nemocnici.
Po 3 dnoch asi nik nevie, kedy mozete ist domov, vsak pyelonefritida nie je sranda. Bud rada, ze sa ti dieta lieci a nevrlost personalu hod za hlavu. Vacsinou v pondelok byva velka vizita s primarom, tak sa pytaj vtedy.

era123
autor
29. jún 2024

@luccija vizita včera bola a len mi povedala ze dnes mu vezmú krv a pôjde na ultrazvuk to je všetko

era123
autor
29. jún 2024

@kika193 niesom vôbec rada ze je tu 2 týždne snim chodím po dr a každý mi povedal len to ze tie symptómy ktoré ma je kvoli zubkom až teraz vo štvrtok to zistili na pohotovosti kde som pred tým už bola viac krát a vzdy nás poslali domov keby mu to zistili na začiatok boli by sme doma na atb a nie takto v nemocnici nič nerobím iba placem od kedy sme tu

majamat
29. jún 2024

@era123 pred 2t tam zrejme zapal obliciek este nebol. vyvija sa zo zapalu moc, mechura. ono to so postupne.
zial u tak amlych deti je diagnostika komplikovana, kedze nevedia vyjadrit svoje tazkosti.
co sa tyka prevadzyk, uz ti to tu vysveltili, rezim cez vikend je obmedzeny. ze nechaju deti plakat? kolko ich tam je a kolko tam je deti? to si ako predstavujes, ze je tam 1 clovek na 1 dieta? stavims a, ze tam je na 1 zdrzavotnika via deti, enhovoriac o tom, ze tam su rozne funkcie.
su tam sanitari, osetrovatelia, neviem ci prakticke sestry a zdravotne sestry. neviem kolko konkretne ich je na odd a aka skladba,a le sanitari a osterovatelia este niekedy okrem rpace na odd odvazaju pacientov na vysetrenia a spat, tiez niekedy nosia krv do labaku. sestry, hoci sedia, niekedy za pocitacom, hoci sa ti moze zdat, ze sa zabavaju,a le prisla takato doba, aj vdaka ludom, ktori sa neustale stazuju, ze zacalo byt nevyhnutne, robit dokladne zaznamy.
zdravotnici, hlavne sestry musia robit osterovatelske zaznamy, osetrovatelsky proces, tam sa stanovuje oster, dg, postup riesenia dg atd. je to vcelku zlozite.
okrem toho teda bezna praca na odd.

ja pracujem v DSS a mame cez 50ludi zazmluvnenych v poistovni. kapacitu amme ovela vyssiu, ale len tychto amme v poistovni. musim nahadzvat do PC vykony a to do polnoci 1x, po polnoci 2x. predstav si, ze mi to zakazdym trva 1 hod. cize 2 hod. zo sichty m zabera len tato praca. zda sa, ze vsak nocna, ale okrem toho rozdavam leiky na spanie ( nielen tedy hypnotika,a le aj dalsie psychofarmaka, mnohym ich musim drvit, oc trva dlhsie a nasledne ich musim pripravit aj na dalsiu nocnu ), inzuliny, podavam diabetikom 2.veceru ( niektorych musim vyslovene nakrmit ), ak treba riesi este situacie, ktore su premenlive - napr nejaky klient bol s pribuznymi, vratil sa vece, musim mu podat niekedy aj veceru, ci vecerne leiky, pripadne pripravit na spanie. tiez zhorsene stavy - prekontrolovat takehoto cloveka - podla stavu - teplota, tlak, cukor v krvi a pod. ak stav pretrvava, musim ho skusit nejakym sposobom vyriesit, alebo len dalej sledovat.
do toho mame dochodcov, ktori napr nespia, niektori nevladzu a spadnu. toto musim riesit tiez. niekedy musim volat sanitku pre podozrenie na zlomeninu a ked zachranari pridu, musim sa im venovat. samozrejem toto plati aj v pripade ineho zhorsenia.
okrem toho robim aj ostatnym zaznamy a aj nocnu pracu a kedze u nas je sesterskej roboty menej, ako v nemocnici, tak pomaham opatrovatelske s prebalovanim.
a zabudla som, este pripravujem karty na dalsiu sluzbu pre tych, co sa im picha inekcia, ci robi sa glykemicky profil,a lebo dober krvi a prirpavujem aj pomocky, dalej prirpavujem karty na predpis liekov, denne to vychadza niekedy aj okoli 10 ludi, co chvlu trva. toto v nemocke nerobia, my mame lieky na recepty, preto to robime. musim pozriet ake leiky dotycny ma a podla toho prepocitavam, co a kolko toho potrebuje nasledujuci mesiac. okrem toho upracem box s leikymi ( kedze is ich paltia, kazd yma svoje lieky v svojom boxe ), pozriem kedy mal kontrolne odbery, ci netreba oibjednat kontrolne vysetrenie a pod. by si neverila,a le trobot ana hodinu urcite.
niekedy celodenna sluzby nieco nestihne, tak aj to dorabam.
minule robila o poschodie nizsie kolegyna, ktora u nas robila opatrovatelku, teraz je prakticka sestra a nevie este, tak potrebovala pomoc a ja som sa zdrzala este aj tymto. bola ot kludna nocna, lieky sa nastastie uz nepisali. no aj tak som do 2hod nemala prestavku, hoci som ju mala mat pred polnocou. a to som bola medzi ludmi minimalne, lebo sa nic neobvykle nedialo.
okrem toho o poschodnie nizsie sa robi aj jedlanik a niekedy sa chystaju aj lieky na jednom oddeleni na 1 den.
a este som zabudla, musim natlacit iekedy aj nove tlaciva na denne zaznamy u ludi, ktori nei su v poistovni. neviem ci som napisala, ze tymto ludi robim tiez zaznam do osetrovatelskej dokumentacie, len nie do PC, ale na papier.

myslim,ze vela pisat, nie este robit a to je nocna sluzby. niekto by si myslel, ze tam spim.

era123
autor
29. jún 2024

@majamat takto vidím ci tie sestry idú k deťom alebo nie príde mi extrém že dieťa place vola matku a kričí au zatila co oni naňho začnú z diaľky nadávať a ani tam nejdu .. a každá matka vydi ako sedia na gauči rozprávajú sa o neviem com alebo na nočnej spia
Tak môžno je to u vás iba ale tu nie

miskamisiq
29. jún 2024

@era123 Dobrý deň, môj syn prekonal zápal obličky 4 krát. V nemocnici sme boli od 10 do 14 dní, podľa toho ako liečba zabrala. Pustili nás až keď bol úplne vyliečený.
Strávila som so synom v nemocnici dokopy 4 mesiace. Na oddelení nás mal na starosti všeobecný lekár, ktorý každé ráno chodil na vizity a informoval sa má dieťa a tak isto aj mňa o výsledkoch (cez týždeň aj víkend). Počas týždňa už boli vizity s primárom. Sono sa robí len cez týždeň, keď funguje ambulancia.

majamat
29. jún 2024

@era123 urcite to tak nie je stale. kto by za nich odrobil robotu.
su cinnosti,c o sa robia posediacky. hlavne tie papiere.
co sa tyka deti, je to smutne, ale kriciacich deti moze byt viac naraz, to ze k nemu pridu, mozno vobec nepomoze, bude kricat dalej.