Baby, ktorých bábätko do roka prekonalo zápal obličky aké to bolo neskôr? Zopakovalo sa to? Dávali ste pozor co sa tyky stravy aby nejedlo jedla ktoré zaťažujú obličky? Ak áno, ktoré prosím vas? Ďakujem
@mata391 nemusis sledovat stravu, ale skor hygienu, poriadne umyvat zo spodu, nepouzivat vlhcene, ale vzdy pos vodou a do sucha utierat. A dodrziavat pitny rezim.
@anniii moja tiež v 5mesiacoch 🙄 tak to som rada, že je zdravý, nech ej to tak aj naďalej, držím palce 😘 my to isté vždy zaniesť moc, aj na nefrologiu chodíme,mala o trosku menšiu jednu obličku ale Dr vraj uvidíme ako bude rásť ďalej, hmm. No ja som čítala, že niektoré jedla zaťažujú obličky ako špenát, cvikla, tvaroh, syry a podobne tak mam aj malý strach jej dávať také veci.
@lindusss2016 všetko to aj robím aj som robila a aj tak to prišlo 🙄
@mata391 tak niekedy sa tomu zabranit neda, zial
@mata391 tak do roka dieta aj tak nema jest nejak mliecne, kravske mlieko obsahuje vela bielkovin, preto zatazuje oblicky, do 3 r s nim opatrne. Ale neovplyvni to zapaly.
@monci1105 len zapal oblicky a zapal dolnych mocovych ciest je sakra rozdiel 😐 urcite by som sa pri zapale oblicky nespoliehala na atb zo zelenych potravin
@lindusss2016 Ano je to rozdiel ale ten zápal kvôli niečomu vznikol samozrejme už keď je zápal je neskoro ale fakt vysoké dávky vedia extrémne pomôcť ja som mala v moci hrudky krvi a preslo to na zelených potravinách .
@mata391 Môj malý prekonal zápal obličiek ako 5-mesačný. O tri týždne bude mať dva roky a zatiaľ sa to nezopakovalo. Je sledovaný v nefrologickej poradni, všetky výsledky má v poriadku, v strave nemá žiadne obmedzenia. Vždy pri teplote máme pediatričke doniesť moč, ale okrem toho zápalu nebol ešte chorý, takže zatiaľ nebolo treba.