Zápal obličiek u dieťaťa

nelly652020
11. jún 2022

Ahojte Maminy, zaujimalo by či ste si niektorá prešli s týmto ochorením so svojimi detičkami. Mojej dcére na to predpísali antibiotiká Zinnat, neznáša ich veľmi dobre zrejme ju z nich boli aj bruško. Už je to 4 deň čo nonstop teolotuje. Skončili sme aj na pohotovosti ale nehospitalizovali nás.
Ďakujem za každú odpoved.

monvitka
11. jún 2022

Chod na pohotovosť ešte raz...dcéra mala raz zápal ladvín, aj mechúra...hrozila až otrava v tele z toho. Infuzie a atb. do žily. Je to veľmi nebezpečne.

nelly652020
autor
11. jún 2022

@monvitka ošetrujúci lekár povedal, že mala je v dobrom stave, že postačuje domáca liečba a v pondelok nevyhnutná kontrola u obvodného lekára, ktorý zopakuje testy. Ako dlho ste boli hospitalizovaní? A po koľkých dňoch si videla zlepšenie prosím tá?

mogaa
11. jún 2022

@nelly652020 tak ATB nezaberajú hneď, treba naozaj počkať kým a či zaberú....hlavne veľa veľa piť, najlepšie čistú vodu, podľa veku dieťaťa urologický čaj, prípadne brusnicový sirup....na zápal je dobrá aj kapucínka tinktúra....všetko záleží od veku dieťaťa.....teplota sama o sebe nie je problém teda ak stále nemá dieťa nad 39stupńov, horšie je to, ak má bolesti....účinnosť ATB začína najskôr po 3dňoch, takže naozaj počkať či zaberú....

ruza123
11. jún 2022

@nelly652020 moja dcera bola ako 6 rocna akutne hospitalizovana kvoli zapalu oblicky..cez vikend zacala teplotovat (40tky), mysleli sme si, ze nejaka viroza, ale teploty neustupovali, tak v pondelok rano k obvodnej, hned odber krvi na statim a uz nam len volala doktorka, ze musime na prijem, lebo je tam zapal oblicky..dcera bola tyzden v nemocnici..

monvitka
11. jún 2022

@nelly652020 Tak strašiť ta nejdem, ja som už veľmi obozretná čo sa týka tejto diagnozy. Bolo to pred 2 rokmi, hospitalizovaní sme boli cca 4-5 dní. Dcéra tiež na to nevyzerala, že potrebuje hospitalizáciu, ona behá aj ked má 40-tky. Doteraz chodíme každého pol roka na sono na nefrologiu, nastastie je to bez následkov. Pri každej teplote kontrola moču...tak dufam, že na pohotovosti dcére robili CRP, KVB moču atď. Nás hospitalizovali pri CRP 68, leukocity,krv na +++

nikpa
11. jún 2022

@nelly652020 tiež to máme za sebou, boli sme hospitalizovaní ale syn mal vtedy len 2 mesiace takže asi aj kvôli tomu veku. Teplota čo si pamätám mu začala ustupovať na 3.den ráno po ATB. Dodnes chodíme na kontroly na nefrologiu. Pri každej neustupujucej teplote utekam k dr. s močom. ATB by už zajtra mali začať určite zaberať aj čo sa teploty týka. Ja sama som mala opakovane zápal obličiek a nikdy sa mi nestalo, že po 4 dňoch som ešte mala teplotu. Keď sa nič nezlepší do zajtra, minimálne by som zavolala na pohotovosť.

nikamichal
11. jún 2022

@nelly652020
Moja dcéra tiež prekonala zápal obličiek. Mala teploty 40tky najskôr že nejaká viróza. No crp mala za 4 dní 118 a krv v moči. Tiež brala zinat no ten nepomohol. Až antibiotiká do žili v nemocnici . Ležala 5 dní...zistili jej na nefrologii dilataciu prvého stupňa a rozšírené močové cesty. Nevedia aké či to má z toho alebo od narodenia. Ak bude ešte mať zajtra také teploty treba ísť na pohotovosť určite. ”

mogaa
12. jún 2022

@monvitka to je ale bežná vec že ak deti prekonajú zápal obličiek sú sledované na nefrológii a to bez ohľadu či sú albo nie sú hospitalizované