Ahojte, moja dcerka prekonala zapal obliciek v 15 mesiacoch. Brala atb 6 tyzdnov. Pred par dnami sme boli prvy krat na nefrologii. Bolo to asi dva tyzdne po dobrati atb. Dalsiu kontrolu nam dal doktor o 3 mesiace. Zaujima ma, ci ste na tom boli niekto podobne, a mate skusenost ako to pokracovalo dalej. Vratil sa zapal tak malemu dietatu? Do kedy ste boli sledovany na nefrologii? Dakujem za odpovede a vase skusenosti
@lindusss2016 ahoj ano v nemocnici jej robili sono, to bolo v poriadku a dalsie jej budu robit 27.3.,teda ak sa nic neskomplikuje dovtedy.
@linduss2016 aj našej dcére robili ešte v nemocnici sono a keď teraz chodievame na kontroly na nefrológiu, tak aj tam jej robievajú sono, plus posielajú aj sterilný moč na kultiváciu.
Ahoj, moja dcéra mala zápal obličiek, keď mala tri roky. Tiež brala ATB niekoľko týždňov. Odvtedy chodíme tiež na kontroly na neforlógiu. Najprv sme chodili častejšie, teraz asi raz za pol roka. Bolo to pred asi 2,5 rokmi a zatiaľ sa jej to nevrátilo. klop -klop. Ale odvtedy sa nekúpe vo vani a už vôbec s ňou nechodíme do bazénov. Asi pred pol rokom som sa pýtala na nefrológii lekára, či by sme už mohli ísť do wellnes, alebo niekde do bazéna. Lekár mi hovoril, že on bazény neodporúča ani zdravým ľuďom nieto deťom, ktoré mali zápal obličiek. Jedine, čo sa kúpe, tak je more. Pokiaľ by sa jej zápal vrátil, tak by jej už asi robili aj špeciálne vyšetrenia, napr. cystoskopiu a pod., či nemá nejak vrodenú anomáliu. Tak hádam to už bude o.k.