Zápal močových ciest u 2-ročnej

dend64
13. mar 2023

Moč sme dali vyšetriť podrobné čakám na výsledok strašne bolesti pri cikani moc vyšetrila aj doktorka ukázalo jej bielkoviny preto ho dala na rozbor. A mala má pri otvore ako cika takú malú bielu bodku no doktorka na to povedala len sedavé kúpele mali ste to už niekto prosím 😞 neviem si tam tu bodku vysvetliť

lorin29
13. mar 2023

@dend64 a bielkoviny mala na koľko krížikov.. To už by trebalo ATB ak má aj takéto bolesti

dend64
autor
13. mar 2023

@lorin29 to ani nepovedala zajtra prídu výsledku podrobnejšie no povedala keby bol zápal tak by mala aj krv no ja si myslím že nemusí a tiez už mohla dať ATB

lorin29
13. mar 2023

@dend64 no podľa mňa keď má také výrazné bolesti tak vás mala poslať aj na detskú urológiu.. To ze nemá krv v moci neznamená že zápal nemá

hruska91
13. mar 2023

Na bolesti pomaha termofor- nahriat a priložiť na mocak, tlmí to bolesť tak isto sirup uroval môžu aj deti, kúpanie a sedavé kúpele pri zápale moc ciest nám lekárka zakázala - zhoršuje to stav len sprcha aby sa baktérie nešírilo- ale tu bodku sme nemali to neviem poradiť. Ak nemôže curat iste tam pomôžu len ATB zväčša biseptol, cefezil, cedrox atd

dend64
autor
13. mar 2023

@hruska91 berie sirup urinal no zatiaľ nevidím zlepšenie urologicky čaj tak isto no ako vravím doktorka dala moc na rozbor a povedala podľa toho že nasadí ATB

tinkerbell
13. mar 2023

@dend64 určite jej už mala dať ATB, veď to sú hrozné bolesti... moja dcéra dostala Zinnat a nemala krv v moči

hruska91
13. mar 2023

@dend64 aj s uro čajom treba ho trochu riediť- vraj zaťažuje obličky, vravela naša dr.

dend64
autor
13. mar 2023

@tinkerbell neviem prečo jej ich už nenasadila ja som ties toho názoru

eternity24
13. mar 2023

@dend64 moja s dcérka mala zápal moc ciest v lete. Nemala ani bolesti a už vôbec nie krv v moci. Iba som si na gaturkach všimla výtok, doniesla som moc k dr a bol to zápal. Dostala antibiotiká

tinkerbell
14. mar 2023

@dend64 ak dnes nedá ATB a malá bude mať bolesti, tak choďte na pohotovosť, tam vám dajú ATB.... Moja dcéra ani bolesti nemala, len často chodila cikať a pár krát sa pocikala, čo nestihla dobehnúť na nočník.... V moči mala bielkovinu a tuším leukocyty... Moc jej dali vyšetriť na statim - ihneď, do pol hodiny boli výsledky a hneď aj ATB dostala

dend64
autor
14. mar 2023

@tinkerbell na pohotovosti sme boli ako prvé lebo začalo to v nedeľu ráno no tam jej nevzali ani moč ani ster nič proste povedali kupel v repiku a na výtok čo mala jej dali framykoin a povedali moc odniest obvodnej

tinkerbell
14. mar 2023

@dend64 to fakt? Nemám slov 🤦‍♀️ to v akom meste? By som takému lekárovi dopriala zápal močového mechúra, nech vie aké to je... takto nechať dieťa v bolestiach 😢

saxana000
14. mar 2023

Od bolesti normalne nurofen sirup jej daj 3x denne.toto iste mala moja mala asi v ppdobnom veku...veeeeela tekutin caj dzis voda.polievka cokolvek musi sa ten moc zriedit..urinal je tiez super.brusko nahriat nohavicky pancusky aj nozicky do teplych ponoziek.pozor na smyklavky takto na zaciatku jari tie baby su navchylnejsie.plavat nechodite?aj odtial to moze byt.ale ten moc preco tak dlho trva?uz ked sa jej podarilo ist cikat mala.si.moc brat do skumavky do labaku pri tych bolestiach sa ti nevycika na poziadanie.ved to tam vedia do 5 minut vysetrit v ambulancii s papierikom..nemusi.mat krv stacinak vyskoci hnis a bielkovina.ani crp nerobili? To co bolo za pohotovost preboha?

dend64
autor
14. mar 2023

@saxana000 Bratislava Kramáre 🤦 veľmi zle skúsenosti z touto pohotovosťou 😏 v pondelok sme odniesli moc našej doktorke bielkoviny má vyššie preto ho dali na rozbor práve ide volať že čo ale malej je už trošku lepšie no stále sa sťažuje že boli ak nám nedá ATB tak neviem podľa mňa sa jej to bude vraciat

tinkerbell
14. mar 2023

@dend64 ako ste dopadli? Už sú výsledky?

dend64
autor
14. mar 2023

@tinkerbell áno infekcia močových ciest 😞 dala nám ATB snáď záberu 🤷

hruska91
14. mar 2023

@dend64 záberu isto- zaberajú rýchlo už zajtra bude lepšie

yanni
14. mar 2023

@dend64 Abt zaberu rychlo. Ale ak uz ma raz zapal mocovych ciest, moze(nemusi) sa to opakovat. Davaj na to pozor. Hlavne u dievcat je to caste. Davaj jej vela pit. Ale fakt ze velaaaaaa. Kup brusnice nech zobka. Tiez 100% brusičovu stavu. pozor je to veeeeeelmi kyčle. Treba aj preventivne. napr. ked spozorujes, ze castejsie chodi cikat. trosku brusnicovej stavy to caju (nie velmi sladky).

tinkerbell
18. mar 2023

@dend64 aké ATB jej predpísala?

dend64
autor
18. mar 2023

@tinkerbell Predpísala Cefzil