Zápal močových ciest a obličiek. Ako mu predísť?

lucadra
22. jan 2011

Ahojte, chcem sa opýtať, či by sa dalo nejak predísť tomu, aby dieťa dostalo zápal močových ciest. Moja malá ho pred tromi mesiacmi prekonala a sadlo jej to až na obličky, tak bol z toho zápal obličiek. cystografia negatívna, vyliečená bola úplne ku koncu biseptolom.
Momentálne má od rána zas zvýšenú teplotu, okolo 38,5 rektálne a zdá sa mi ako by zas plakala pri cikaní. A spoň mám taký pocit. ☹

Existuje niečo, čím by som mohla zabrániť tomu, aby to zas prekonala, nejaké vitamíny, alebo nejaké občasné kúpele, alebo niečo také podobné?
V pondelok pôjdem s ňou k lekárovi s močom a na krv, hádam sa jej to znova nevracia. ☹
Podobnú tému som tu nenašla

Ďakujem pekne, ak sa niekto nájde a poradí mi. 🙂 zuby to nie sú, má štyri zuby a ani raz nemala pri nich teplotu.

stelli81
22. jan 2011

@lucadra Ahoj! Neviem koľko má tvoja malá rokov, ale svojej 5 ročnej pomohli lieky na voľný predaj od SWIS MAX BRUSNICE a samozrejme urologický čaj. Možno má tvoja malá v moči nejakého bacila tak aj preto sa jej to môže opakovať!

lucadra
autor
22. jan 2011

@stelli81 Ahoj, osem mesiacov má o chvílku deväť. mohla by už brusnice? bacila by už nemala mať žiadneho, prekonala dvoch závažných, tak už hádam nemá nijakého☹

stelli81
22. jan 2011

Tie od SWISU su tablety tak to by neprehltla, ale myslím, že UROVAL sirup môžu deti od 6 mesiacov a ten je tiež z brusnic!

lucadra
autor
22. jan 2011

@stelli81 pôjdem do lekárne zajtra a uvidím, že čo mi ponúknu, vdaka za radu

koniarova
22. jan 2011

@lucadra Ver mi. Neexistuje nič také.Ja som zápal obličiek prekonala pri oboch synoch. 😒 A určite si vieš predstaviť, aký pozor som dávala pri tom druhom.Stále prebaľujem, umývam, teplo obliekam a pod. a aj tak ho dostal.

nanaviki
22. jan 2011

Ahoj, my sme prekonali zápal ked mala malá 1,2m , teraz má 5 rokov a našťastie nemala opakovaný, ale skús naozaj tie brusnice, a veľa piť. vela zdravia

lucadra
autor
23. jan 2011

@koniarova Dosť nespravodlivé to je. Ale asi sa to ozaj nedá ustriehnuť. No skúsim brusnice, možno to pomôže

@nanaviki Dakujem, ved skusim uz niečo vymyslieť