Ahojte, syncekovi v stredu diagnostikovali zapal hrubeho creva. Sprievodnymi priznakmi bola krv v riedkej stolici, bolesti bruska, celkovo bol velmi nepokojny, uplakany. Absolvovali sme vysetrenia na chirurgii, aj usg. Nasadili malemu dietu, v ktorej pokracujeme, zatial bez liekov. Dnes uz krv v stoli nastastie nemal.
Ako sa u vasich deticiek prejavil tento zapal, akou dietou ste presli? Ake mate skusenosti s touto chorobou? Dakujem za vsetky odpovede.
Nehovorili lekari z coho to moze mat??
mlieko ste vysadili? tiež by som dala spraviť všetky možné testy u gastro
dakujem....mlieko sme vylucili, az v nedelu mame vyskusat nizkotucny jogurt, ako zareaguje. Maly pije mlieko 2 x denne, rano, vecer, kupujeme v pojazdnej mliekarni. Mlieko je velmi dobre, chutne, ale je dost mozne, ze tazsie stravitelnejsie pre deti. Nevedia z coho, mozno to, ze poslednych 5-6 tyzdnov bol stale chory (ale len nadcha a kasliky). Prislo to nahle, ze som zostala v soku, co sa deje. O 2 tyzdne mame ist na kontrolny UTZ. Dnes mal uz normalnu stolicu, bez primesy krvi, tak snad je to na ustupe.
ja by som skúsila dávať Aloe Vera gél s medom, je určený práve na úpravu tráviaceho traktu - http://www.lr-slovak.com/aloe-vera-drinking-gel...
A nepovedali Vám, či ide o infekčný zápal? Lebo pravdepodobne to tak bude, v tom prípade treba používať probiotiká, nejlepšie s nejakým jedným kmeňom baktérií, ako Biogaia, postupne začať do stravy pridávať najprv kvasené mliečne produkty a potom aj mlieko a dať si poradiť od lekára, ktorý dieťatko aj videl.
nikto nic?