Zápal ďasien, ruky, ústa, impetigo

bazarik84
25. nov 2022

Ahojte, 2 ročná sa lieči od soboty na diagnózy v popise. Čo Vám dali lekári na takúto pusinku? My máme len repíkový čaj. Na ruky Fucicort ATB masť.
Nemáte podobnú skúsenosť?

1angelika
25. nov 2022

masť Fucidin - zahojilo sa to pekne, ale na tele, na ústach nemala.

trgypadl
25. nov 2022

@bazarik84 pri takomto naleze budu zrejme potrebné atb celkove, odporucam miesta dezinfikovat, my sme používali jemny kupel hypermanganu, alebo pretierali betadine, plus mast podla ordinacie lekara, dbat na hygienu, jw to vysoko infekcne a moze si to rozniest este viac, drzim palce nech sa jej to cim akor zlepší 💞skore uzdravenie

bazarik84
autor
25. nov 2022

@trgypadl vdaka. Jej sa to nerozlieza. Ale ani nemizne.
Umyvame Cytealom dezinfekcnym mydlom od dr a tiez hypermangan. Ale na pusu neviem co. U koznej sme uz sa zabudli pytat a obvodnej som sa uz nedovolala.

Vy ste to mali na ustach?

bazarik84
autor
25. nov 2022

@trgypadl atb zatial nie, lebo je to virusove. Pre istotu som kupila domaci crp test a uplne negativny.

trgypadl
25. nov 2022

@bazarik84 my sme to mali vsade, doslova vsade, pusu sme vyplachovali tantum verde, ale neviem co je vhodne pre takeho drobca...
Impetigo je ale bakterialna infekcia... Nie virusova... Treba to susit na tej puse.. I ked je to take miesto, ktore je stale v kontakte s tekutinami, slinami. ... Len je to na dlhšie

trgypadl
25. nov 2022

@bazarik84 a aspon by som jej par krat pretrela hypwrmanganovym roztokom tu pusu, a natrela kremom od dr

bazarik84
autor
25. nov 2022

@trgypadl no ano, impetigo je uz bakteria, to ma pridruzenu infekciu akoby
Tantum verde sme pouzivali par prvych dni, ale potom zacalo stipat. Takze len sa po jedle napije vody, potom repikovy caj a pery repikovym cajom “pomackam”.
Jej sa to vzdy cez noc zasusi a cez den dopraska 🙈

trgypadl
25. nov 2022

@bazarik84 ked sa to nelieci cielene bakterie ostava pod chrastou, len repik na tu pusu stacit nebude