Zapáchajúci moč dieťaťa

janka393
26. apr 2023

Rocnej dcerke zacal velmi neprijemne pachnut moc. Najviac to citit v rannom moci. Rozbor mocu ukazuje vysoke mnozstvo bakterii, avsak crp ma ok, krv ma ok, teda na zapal v tele to nevyzera. V moci nema zvysene leukocyty ani erytrocyty. Pediatricka aj labak preto tvrdi, ze moc bol kontaminovany len zvonka. Okolo mocovej rury ma zacervenanu cikulku, doktorka to vidi na vaginozu. Problem mala prvykrat pred mesiacom, dostala Zinat na 10 dni, problem s mocom sa vyriesil, nepachol, bakterie boli ok. Len to zacervenanie ostalo. Teraz sa problem zopakoval, opat všetko ok, okrem mnozstva bakterii. ATB jej doktorka uz nechce davat, kedze crp ok. Dostala lokalne kvapkat Pamycon, co nezaberá.
Nemate niekto skúsenosti, prosim?

lindusss2016
26. apr 2023

@janka393 no tak minimalne nejaky brusnicovy extrakt pytaj v lekarni, ale toto fakt nie je sranda pri tak malom dietati, co este nevie samo nic povedat. Treba ten moc stale sledovat. Ak ho chytis do pohara, ako ten moc vyzera? Je kalny alebo ciry? Ak zapacha, bude to skor zapal ako kontaminovana vzorka, mame s tym velmi bohate skusenosti. Kontaminovana vzorka by bol moc ciry, normalnej farby a bez silneho zapachu

diamand2326
26. apr 2023

@janka393 Ahoj, len tak ma napadlo, moja keď mala veľmi zapáchajúci moc, mala baktériu ecoli, zistili jej ju kultivačným vyšetrením...

janka393
autor
26. apr 2023

@lindusss2016 je ciry normalnej farby. Nemyslim, ze by ju nieco bolelo. Cikava casto na nocniku, ked sa vycika, usmeje sa, zatlieska si. Prave preto, ze je to take male babatko, ma to trapi.
Urinal sirup jej davam kazdy den, ale nemam pocit, ze by to nejako pomahalo.

janka393
autor
26. apr 2023

@diamand2326 ona ma kultivaciu vzdy cistu. Bakteriu jej zistili v moci, ci ci vyterom?

diamand2326
26. apr 2023

@janka393 V moči.

mtn112233
28. apr 2023

Často krát sa stáva že nepachne moč ako taký ale plienka.. keď píšeš že ráno.. ja tiež ráno cítim zapach aj cez pyžamo a spací vak, počas dňa už nie keď nie je pocikana až tak moc a dlho

janka393
autor
2. máj 2023

@mtn112233 Ale toto smrdi aj ked ju dam rano cikať na nocnik. Je to urcite moc.