Zápach z úst 3-ročného dieťaťa

vierka0508
19. dec 2024

Ahojte, už vyše 2 týždňov pozorujem, že synovi zapácha z pusinky, tak ako ked ma niekto pokazené zuby. Zubky ma vsak pekne, bez kazov, ziadne afty ani hnisave miesta som nenasla. K zubarovi ideme az v marci. Zaludocne problémy tiez nebadam, nema tazkosti po ziadnom jedle ani so stolicou. Ked som zacala googlit, tak so zapachom z ust u deti sa vraj spaja aj cukrovka. Ale zas nema príznaky ako caste mocenie a vela pitia, ci potenia sa. Chory tiez nebol. Jedine co ma teraz napadlo, ze som si vsimla pred casom ze ma na jazyku take ako keby vydrete miesto.

mandzula
19. dec 2024

Nemal v ramci zivota anginy?

vierka0508
autor
19. dec 2024

@mandzula ani raz. Prvy krat bol chorý teraz po nastupe do skolky, ked bolo potrebne brať antibiotika. Inak sa to vzdy obišlo len s nosnými kvapkami a max sirupom na kasel.

eternity24
19. dec 2024

@vierka0508 aj priznak refluxu je zápach z úst

1mina
19. dec 2024

Cukrovka býva ale actonovy zápach z úst nie ? Každopádne môžete to spomenúť dr keď tam budete, akútne to asi nebude ak sa mu dari dobre. Ale napr môjmu synovi vie smrdieť z úst okrem angínu aj keď mal sople a má fakt veľké mandle a normálne mu vtedy aj smrdí z pusinky

mandzula
19. dec 2024

@vierka0508 napadli mi mandlove kamene, ale tie to teda zrejme nebudu.

vierka0508
autor
19. dec 2024

@eternity24 a moze byt u deti aj bez inych priznakov? Rozmyslam, ze zajtra s nim normálne pojdem k dr.aj so vzorkou moču, nech mu urobi aj ine odbery.

eternity24
19. dec 2024

@vierka0508 no 😀 môže. Moja dcérka mala tiež taký divný zápach z úst,no je teraz ako chodí do škôlky často chorá, soplíky, kašeľ. Tak vždy keď som to cítila, pripisovala som chorobe, soplom. A teda keďže je často chorá, mala hocikedy také hlieny, že bežnou liečbou sme ich nezvládali, tak nás pediater asi po roku poslal na gastro vyšetrenie. Ja som sa hnevala, lebo som “vedela” že určite reflux nemá a chcú ju zbytocne trápiť ďalším vyšetrením. Vyšiel z toho reflux 4teho stupňa z 5tich. Iné problemy nemala, len vlastne tie časté sople-hlieny, zahlieneny vlhký kašeľ to všetko bol reflux. Pričom ja som to pripisovala skolkarskym bacilom.

eternity24
19. dec 2024

@eternity24 a áno, konzultuj s pediatrom najlepšie. Môže byt zápach z úst aj keď dieťa iba malo pije. Ma dostatočný príjem tekutín?

vierka0508
autor
19. dec 2024

@eternity24 ano pije podla mna normalne. No dakujem za skusenost, len ma to urvrdilo, ze hned zajtra pojdem.

susedka211
19. dec 2024

Nášmu keď páchlo z ust tak mu zistili helikobaktera

ukgirls
19. dec 2024

moze to byt hocico.. kludne od zaludka..u nas zabrali probiotika

ivangeline
19. dec 2024

Aj Bcko vie pomôcť. Na ten jazyk.

tatinka
19. dec 2024

@vierka0508 a ma uz aj stolicky prerezane? Vtedy ked idu zubky,tiez moze citit dietatku z pusinky.

vierka0508
autor
20. dec 2024

@tatinka ano ma uz 20 zubov, uz pojdu az trvacne 6tky okolo 5-6 rokov