Ahoj, dnes som si čistila pupok. No ako som vypršala tampón neskutočne zapáchal, ako hnis no hmis tam nebol. Stretli ste sa s tým? Ako to riešiť?
A ako casto si ten pupok cistis? Mozes pouzit aj peroxid, alebo akukolvek dezinfekciu na odreniny, betadine, ak tam mas nejaku ranku, zapareninu.. ak ho mas suchy, len zapachal, tak si ho normalne umyvaj mydlom. Ak by zapach pretrvaval aj pri kazdodennej hygiene, pupok by mokval ci bolel, tak bud pouzi atb mast (framykoin) alebo chod k dr nech ti ju predpise.
@anavixy Po každej sprche si ho čistím. Suchý nebol, skôr vlhký.
Tak skus dezinfekciu (nestipavu) alebo ak mas framykoin tak si natri 🙂 asi kombinacia vlhko, teplo, bakterie… hlavne si poriadne ten pupok vzdy po sprche osus
mas tam cystu ktora si urobila vyvod najkratsou cestou von - do pupku (abscess, sinus) . Bezna vec. Ale musi to ist von inak sa to to moze skaredo zapalit- mas otvorenu dieru do brucha.
problémem může být zánět cysty urachu. Cysta urachu je pozůstatkem části pupeční šňůry, která ještě před narozením propojovala močový měchýř. Toto propojení se většinou uzavře před porodem. Pokud se tak nestane a do oblasti prosákne troška tekutiny z měchýře, může vzniknout cysta v urachu. Pokud se zanítí poznáte to podle bolesti v podbřišku, horečky i bolestivého močení. Navíc bude pohmatem patrný útvar a všimnete si i výtoku. Tyto cysty obyčejně neprovází žádné obtíže. Projeví se pouze v případě zánětu.
@martinmmartin tak to je trosku odvazne tvrdenie “máš tam cystu” len na zaklade toho ze take cysty vobec existuju (vzacne). Mozno tak “mozes tam mat”, ale sam v druhom komentari kopirujes uryvok clanku, kde sa popisuju symptomy, ktore autorka ani naznakom nespomina, ze by mala…
@anavixy no ked hovori ze tam nema lokalne hnisave lozosko tak tam ma sinus ktory privadza smrad a vytok od niekial zvnutra a to nejaka cysta bude. Urachalbe cysty su vzacne (resp vzacne co robia problemy lebo vacsinou s nimi zijes ani nevies) ale sebum cysty ( kozne) vzacne teda niesu.
Poucenie z prisoevku - nech ide to ukazat doktorovi lebo viac tu toho uz na fore asi nenamudrujeme
@martinmmartin Ale ten smrad moze byt len lokalny z premnozenia bakterii v zahbyoch pupku, nemusi to byt nic dramaticke. Intenzita zapachu je subjektivny vnem, ja napr si neviem ani vybavit ako konkretne zapacha hnis, takze podla mna “neskutocny zapach ako hnis” proste nemusi byt hne hnis. Pokial hygiena, dezinfekcia a pripadne atb mast do pondelka nepomozu, tak treba hladat inu pricinu, s tym urcite suhlasim.
Dobrý večer včera som si všimol krvavý výtok z pupku dnes mi vytieka vodička alebo hnis neviem co to je...k lekárovi by som chcel ísť len momentálne som v zahraničí ďakujem za každú rozumnú odpoveď dosť som v strese co to môže byť
@jozi8500 a cital si tych 5 odpovedi ns tuto temu?
@martinmmartin čítal som len či nemá niekto aj inú odpoveď mam troska obavy ohľadom tej cysty
Skus peroxid vodíka na tampón a vyčistiť, dezinfekcia by mala pomôcť. A po kúpaní vysušiť dosucha.