Ahojte mamicky, mam 2r dievcatko a mame taky problem, ze niekedy jej zapacha cikulka a stazuje sa ze ju boli a ma ju z vonka zacervenanu a to iste aj ritka. Odkedy chodi do skolky sa toto deje, no nie kazdy den raz dva krat pride zo skolky a toto ma. Neviem ci je to tym, zeby ju zle utierali alebo neutierali vobec po vycikani? Alebo zeby si ju zaparila? Ako smrdka jej strasne, vecer jej ju okupem, "vystriekam" hadicou dam puder a rano je ok. Mali ste niektora podobny problem, ako ste to riesili?
Som učiteľka v MŠ a ja zvyknem deťom vždy utierať aj po malej nielen po veľkej... Ale poznám Učiteľky, ktoré dievčatkam po malej neutieraju vôbec ... 😶
@moonlight1210
@dajulka01 dakujem vam za odpovede. No je zaujimave, lebo doma sa jej to nestalo ani raz a odkedy chodime do skolky sa toto deje. Problem bude asi v tom ze ju poriadne neutieraju alebo teda vobec 🙈 no nic zienky este raz dakujem, ucitelky budem musiet asi upozornit.....
@dajulka01 vam sa nezda,ze 3 rocne dieta sisa ma vediet utriet aj samo? Ved do skolky je podmienka,ze sa musi vediet obsluzit aj samo. Zas su na vine len ucitelky.
@stanulienkat narozdiel od toho. Mam 2r dievcatko
@stanulienkat v triede kde sú 3 ročne deti nedokazu sa po veľkej dôkladne utrieť, tak isto ako dievčatka po malej áno vedia sa utrieť ale nie dôkladne... 🙂 v škôlke sa tiež iba učia 🙂
No zapacha lebo je zle utreta,spotena a zaparena.treba poziadat ucitelky aby ich utierali.v tkmto veku musia preboha!moja ma 5 a pol ale po velkej potrebe jej doteraz utieraju pre istotu.
@miakurka aha,sorry. Ja ze sa jedna o 3 rocne dieta.
@miakurka bud ju nechavaju, aby sa utrela sama a robi to este nedostatocne (a mozno zle), alebo ju oni zle utru.
problem moze byt, ze vdaka tomu uz dosla k nejakym kvasinkam, a potom sa to zvykne prejavit zapachom.
teoreticky by bolo asi dobre skusit sa spytat aj tvojej gynekologicky. urcite ti poradi aj nejaky liek, ak by to tak bolo (masticku vhodnu pre tak male deti napriklad).