Zápach z pošvy u 3,5 ročného dievčatka

gabulienka623
2. jan 2018

Mamičky, prosím vás, máte niektorá podobnú skúsenosť? V poslednej dobe som si všimla nepríjemný zápach z pošvy u mojej 3,5 ročnej dcérky. Občas to tam máva zvonka aj zacervenane. To jej vždy natriem bepanthenom a prejde to. Ale ten zápach zostava. Výtoky nemáva, ani sa nesťažuje, že by ju to pálilo či svrbelo. Stretli ste sa s tým?

bajjka
2. jan 2018

Aj my sme si tým prešli tiež jej to smrdelo strašne aj nohavičky ale začala som používať biodhermu sprchové olej a posvu som jej tým umývala a odvtedy mame pokoj nesmrdí vôbec

gabulienka623
autor
2. jan 2018

Vážne? To je nejaká detská Bioderma? Ako konkrétne sa to volá, skúsili by sme to. Vďaka

nini1010
2. jan 2018

@gabulienka623 Ja by som s tym zasla za lekarkou.ma evidentne nejaku vaginalnu mykozu a tu preliecis ale zvyknu sa vracat.na druhej strane u tak maleho dievcatka to nie je bezne.

belaanabela
2. jan 2018

Mne mala na jeseň praveze začala mať vytok (4roky ma mala) aj zapachal, a bolo ho vela zacala som zvlast prať veci v detsk.tekutom prachu,zehlit novicky pyzama, prestala som tepl.kúpeľom vo vani len sprchujeme. A hlavne tam dole ziadna kozmetika len cistou vodou umyvam = a pomohlo.

bibistec
2. jan 2018

Urcite k lekarke
Inac nie je to az take vynimocne niekto moze mat problem napr aj z cistiacich prostriedkov
Napr v skolke cim vytieraju wc a pod
Ale kludne aj infekciu to by som nepodcenila

kateklaudia
2. jan 2018

@gabulienka623
Z našej osobnej skúsenosti, dcérka bola chorá, ale nemala vôbec horúčku a zápal, ktorý sa neprejavil vonkajšie, prešiel jej telom vnutorne a spôsobil výtok, zápach a začervenanie - museli sme navštíviť detskú gynekológiu. Určite by som to konzultovala s lekárom... Želám skoré uzdravenie.

mishicca
2. jan 2018

Tiez mozem povedat ze ten Bioderma atoderm olej ju ani nestipal...ostatne vsetko ju stipalo- umyvala som jej to dole s tym istym co aj sebe- Idelyn, Lactacyd..atd vsetko na intimnu hygienu a stipalo ju..okrem oleja. Dokonca olej sa mi minul a mam pre nu len Bioderma atoderm gel mousse a ten ju uz stipka. Su malicke. Oni sa predsa nevedia ani tak riadne utriet po cikani. Je to normalne neboj sa. Aj moja ju mava obcas malinko zacervenanu... aj ja som mavala ako mala 🙂

katka0905
2. jan 2018

@gabulienka623 a nepije vela sladenych dzusikov? To vraj moze sposobovat zapach. Tiez som to raz riesila a toto mi povedala detska lekarka. Dcerka nemala vytok, nic ju nesvrbelo, len to neprijemne zapachalo. Tak sme skusili davat vodu, caje a fakt ten zapach presiel. Zacervenane nemusi byt z mykozy, staci, ze sa tam dole prehreje. zapari a je too

stellamaris
2. jan 2018

@gabulienka623 prosim ta,neskusaj nic a skoc s nou na detsku gynekologiu.Vysetria urobia vyter a uvidis.Nie ze jej to zhorsis nejakym pokusom.

katka1981
2. jan 2018

Davaj jej repikovy cajik, to pomaha aj na vytoky.

supermama1
2. jan 2018

My sme mali podobný problém. Detská gynekológia v KE nám pomohla. Chodia tam aj bábätká. Takže ak sa chceš problému zbaviť dlhodobo, radšej si nechaj poradiť niekým, kto vie o týchto problémoch oveľa viac ako my na MK dokopy.

gabulienka623
autor
2. jan 2018

Ďakujem za rady. Dcérka máva opakovane zápaly dýchacích ciest, 1x niekedy aj 2x do mesiaca, tak myslím, že aj s tým by to mohlo súvisieť. @katka0905 sladené nápoje nepije takmer vôbec, len čistú vodu a bylinkové čaje. Každopádne budem to radšej konzultovať s lekárkou, ak by to malo byť ozaj niečo vážnejšie.

bajjka
3. jan 2018

Bioderma sprchové olej je taký zlatisky ako olej s modrým uzáverom presne ako píše jedna pani nestipe

bibistec
3. jan 2018

@gabulienka623 a neberie atb? Lebo z toho aj mykozy byvaju

gabulienka623
autor
3. jan 2018

@bibistec atb máva každý mesiac, ako som písala, opakovane máva zápaly dýchacích ciest, takže môže to s tým suvisiet

bibistec
3. jan 2018

@gabulienka623 potom to bude z toho ma oslabenu imunitu a atb robia mykozy ale.treba ich preliecit a takisto su vhodne probiotika
U nas dcerka mala plesne v traviacom trakte a okrem preliecenia nam odporucali pearls yb probiotika pre zeny s vaginalnymi mykozami ale uzasne su odvtedy nemala mykozu a velmi ich aj odporucaju a aj oreganovy olej a este kopec doplnkov je len treba konzulltovat s lekarom ale tie pearls urcite odporucam vswtkymi desiatimi

dominikamrokova
28. dec 2021

@supermama1 mozem sa opytat ktora lekarka v KE?