Prosím vas. Moja dvojrocna dcerka mala asi pred 2mesiacmi zacervenanu pisulku a tiez ju zrejme stipala pretoze sme po nociach nespali trvalo to dokial som zistila co sa deje...dostala fungicid a dostala sa z toho. Avsak teraz jej snad aj mesiac strasne zapacha pisulka nosi stale plienky ale tie nosila aj starsia dcera a pisila jej nesmrdela. Neviem ci s tym ist k dr.? Čakám na teplo se sa oduci od plienky a bude chodit hola...avsak sprchujem ju kazdy den s mydlom detskym obycajnym lebo samotná cista voda ten pach neznici. Vopred dakujem za rady
@lucka08099 mali ste aj vy take problemy? A tym gelom to preslo? Priznam sa ze niesom velmi na take gely ani mne nerobili dobre ale snáď pri malej skúsim. Dakujem
Na zacervenanie a nasledne stipanie u nas vyborne zabera Imazol krem....starsia dcerka po skonzumovani vacsieho mnozstva sladkeho toto tiez mava....teda vycistime vatovym tamponom namocenym len vo vode (sice krici pri tom o 100-6), po osuseni natriem tymto kremikom a za par hodin je po probleme....odporucila mi to nasa pediatricka, kedze ine kremy/maste vobec nepomahali a koli nizkemu veku dcerky neboli niektore este vobec ani vhodne.
Lenze dcera nema pisulu ani cervenu ani ju nestipe. K veceru ale akoby uz cakala sprchu ze ju to osviezi. A spinka kludne v noci.
@angel2811 ahoj je aj toto pre deticky
https://www.docsimon.sk/tovar/saforelle-pediatr...
urcite nedavaj mydlo - to jej moze sposobovat narusovanie flory
ono niekedy aj pri kakani ked jej dupu utieras treba davat pozor, lebo staci malo a uz bakterie migruju do posvy, niekedy aj z choroby to moze byt...a skus jej davat fungicidin znova
inak aj z toho mysla to mohla kludne dostat , posva je samocistiaca a netreba narusovat zbytocne floru mydlom, ono jej to aj tak vonat nebude , len jej to zhorsis a narusis prostredie, musis znova preliecit ten vytok..cize skus to saforelle , fungicidin a nech chodi a beha trochu bez plienok , drzim palce
@angel2811 nasa mala tiez zapal ale len take jemne zacervenanie , ani sme jej na to nic nedavali ale z toho jej vznikli ine komplikacie. To sme uz tiez prekonali ale dostala som odporucanie na tento gel. Je v nom vytazok z lopucha a je dobry na setrne cistenie, ale aj na predchadzanie roznych problemov a zda sa mi ze aj zapalov. Odvtedy ako ho pouzivame, nemame ziadne problemy.
Ja tiez nejako tieto gely nemusim, ale toto je viac menej prirodne a aj lekarnicka mi to odporucila, ze to spokojne mozem davat.
Ale zasa kazdemu vyhovuje nieco ine
My sme taky problem nemali ani raz, ziadny zapal, zapach ani nic-nikdy, tak asi nepomozem, ale aspon poviem, co u nas zatial 100% funguje:
Ziadne sprachace, ziadne mydla (ani detske), ziadne cistenie ako malej s palickou a olivovym olejom, ziadne vytazky a vychytavky;
ako babatko kupanie raz alebo 2 krat do tyzdna (tak nam radil pediater v AT), teraz iba rychle sprchovanie, v zime menej, v lete viac, proste priroda sa o to postara asi lepsie ako kozmetika.
Rovnako aj u mna ako zeny to funguje super, iba cista voda, tiez nemam ziadne problemy - takze odporucam cim menej sa s tym babrat
@zibi ked sa pokaka a vidim ze to ma az v pisulke tak je sprchovana ona aj 2x denne ide do sprchy kvoli kakaniu. Vytok nema. Este mam doma koloidne striebro len somna to zabudla dnes vyskusam. Pokial nepouzijem detske obycajne mydlo tak zapach vobec neznicim ale nie do vnutra iba vonkajšie pysky. A dakujem vam
@angel2811 pozri, ak ten zapach ide zvnutra, tak to mydlo ide bud do vnutra, aby zapach znicilo alebo je iba zvonku a ten zapach iba prebije. Takze to mydlo nic dobre nemoze robit, iba ze vam je to prijemnejsie, ze citite mydlo a nie problem. Zato ma potencial uskodit. Cikulu jasne, ze po kakani vzdy umyt (ja to robim v umyvadle, ale to je uplne jedno). Nech jej to dr vylieci a potom skuste zmenit strategiu na viac priridnu, mozno to problem odstrani
prosim ta nerob jej pokusy s koloidnym striebrom ani jednorazovo Imazol a podobne. Chod s nou k lekarovi, nech jej urobi vytery a CIELENE lieci. Mydlom ju neumyvaj, len cistou vlaznou vodou. Obmedzit sladke jedla. Vela vetrat.
@angel2811 ahojky a nemôže mať detské mrle, skúste jej pozorovať stolicu.Moja má hoci zachvilku 5 ročkov a minulé malá takú pisulku červenú,aj sa sťažovala.Umyva si myslím na intímnu hygienu a tiež dávame fungicidin.Pytam sa pretože,nás pediater sa má na to opýtal a aj jej predpisal jedno balenie na mrle, ešte máme ísť po ďalšie.Ze aspoň pre istotu.Nespozorovala som ich u nej, ale už je to oki.
Chod s ňou ku doktorovi, neviem na čo čakáš.
Noon my mame tiez takmer dvojrocnu ale takyto problem nikdy nemala. A takto male dieta by ani nemalo mat. Bud ma nejaky zapal, niekde nieco chytila (plavaren????), ma nejake "skryte" prechladnutie, popripade berie nejake lieky???? alebo brala???, mozu jej skodit aj nejake potraviny.
Nic neexperimentuj, uz aj tak si dost pokazila tym mydlom. Chod k lekarovi, nech jej zoberie vyter a riadne ju vysetri.
Dole jej to nicim neumyvaj, len osprchuj a ak sa rada kupe, tak len v cistej vode.
Mozno jej prave to mydlo skodi.
Skus tazden bez kremikov, masticiek, mydiel, sprachacov, sladkosti, skus vyradit aj mliecne vyrobky.
Ked vravis, ze ma este plienku, odplienkuj ju cim skor. Necakaj na leto, dievcata su rychlejsie (aspon väcsina), dvojrocna uz dobre chape, co jej vravis, aspon cez den ju nechaj behat bez plienok.
@angel2811 ako ja ta chapem, ze mas obavy a chces dobre, ale ten zapach nieco vyvolava..ono casto to ine prostredie ako ma byt moze smrdiet a mydlom to len zhorsis. Ja by som sla k doktorke, ved ked raz pomohol pomoze aj teraz. A fakt mydlo nie, vyskusaj si ty raz umyt dole s mydlom ... jednoducho mydlo nie je usposobene na to, aby sa umyvala nim posva, niekomu aj velmi telo vysusuje, proste ti to zmeni cele ph ... skus naozaj ten fungicidin, ked vam pomohol, je to dost neskodna masticka a predpisuju ju bezne dievcatam, plus zvysit prisun laktobacilov, bez plienky cez den ..vela rad tu odznelo ...a este ma fakt napadli tie mrle ...drzte sa nech ste skoro ok
rada trosku pomimo, ale zapach moze byt aj z mocu... najma ak clovek v tomto pripade dieta malo pije tak je tmavy husty a casto a "aromaticky" - zapachajuci moc a ak to umocnujes pravidelnym nevhodnym umyvanim posvy mydlom tak sa ti to znasobi skus ju pravidelne dopovat tekutinami zriedis moc a umyvat ju len v cistej vode po par dnoch uvidis popr. castejsie menit plienku...
@angel2811 vyzera to na kvasinky. nedavat cukor, ani trstinovy, ani med ani nic sladke. ani ovocie, ani kysnute cesto, mlieko a pod. dat probiotika, biele neochutene jogurty. tym jej to mozes zospodu aj potierat, ale musi to byt zivy jogurt s mikroflorou, ziadne danone a pod. Hollandia ma taky, tusim. urcite nepouzivat mydlo. zospodu sa NIKDY nepouziva mydlo, vratane chlapov. max. neparfumovany intimny gel bez mydla (tazko zohnat, ale da sa). To, ze prebijes pach, neriesi problem.... dostat do nej cesnak, lanovy olej. kokosovy olej - ten aj jest aj zospodu naniest, tiez potlaca plesne. vlhko, teplo, tma....idealne prostredie pre kvasinky. teda tiez sa priklanam k tomu, skusit to bez plienky. Tyzden vydrzis za nou behat a mozno sa za ten cas oduci. My sme sa takto oducili neplanovane kvôli brutal. zapareninam. Lanolinove cokolvek nedavat, podporuje kvasinky (takze citaj zlozenie). a tie mrle alebo ine parazity, tiez nie je zly napad, ale to byva skor z konecnika vzadu, no moze to prejst postupne vsade. ale ten zapach mi skor ide ku kandide. existuju aj vitamin. doplnky typu cesnak a grepfruitove semiacka....citrovital...oralne prijmat. Postuduj, co na protikvasinkovu dietu, ono liek vyriesi len príznaky, ako ten fungicidin, ale kandida je vnutri v tele. Treba najst telu rovnovahu, ako s nou zit. vyliecit sa to neda. Pozor na uteraky, aby ste si to nepreniesli aj ostatni v rodine. Umyvat ruky stale. A veeeela vit. C a vit. D.
@angel2811 ja by som sla k dr. nepises ci malej vtedy lekar bral ster alebo nie. moja mala tiez probelm zo spodu, ja som typovala ze si nieco preniesla z hrdla, lebo sa jej to stale ukazalo ked bola nachladena a zahlienena. najprv aj nas len detsky lekar preliecil kremikom. lenze sa jej to potom vratilo a kremik nejak nezaberal. tak som ju zobrala ku detskej gynekologicke. a tam som povedala, ake mam podozrenie nakolko som si vsimla suvis medzi dychacimi cestami a pod. dr. ma najprv takmer vysmiala, a ked prisiel vysledok sterov tak zistili masivny nalez na streptokoka agalakticae a ze ho musela sebe zaniest do posvy. takze sa potvrdilo moje podozrenie. dostali sme potom krem, natierali sme lokalne, lebo do posvy si nechcela dovolit davat.
zial ani to nam nepomohlo sa toho uplne zbavit, pri nachladnuti sa to znova ukazalo. teraz malej davam tinkturu z kapucinky, je to prirodne atb a dufam, ze sa nam podari toho nadobro zbavit.
chod s malou k dr. dajte si urobit ster, budete mudrejsi a budes vediet v com je problem a nasledne sa stym lahsie bojuje.
inavc mojej skodila aj avivaz, som uplne vysadila, nepouzivam uz ziadnu. a nazory na umyvanie sa mydlom sa rozchadzaju, jeden tvrdi, ze len cistou vodou, druhy tvrdi opak.
drzim palce aby bola mala co najskor fit.
Dakujem za rady. Kupila som novy prasok na pranie a so synom mali vyrazky takze som vsetko prala naspäť v lovele a mozno to aj odvtedy ma keď sa nad tym zamyslim.
Dnes uz chodila s gatkami bez plienky ukazovali sme doma kazdemu zajacika na obrazku na gatkach.
Kupala som bez mydla plus jemne koloidne striebro to uskodit nemoze nici baktérie. Mam s nim skusenosti.
Cervenu ju nema vytok nemá nesvrbi ju nechyta sa za nu spinka ....
Snad to prejde este skusim zajtra nejaky detsky gelik kupit co ste mi tu radili.
Dakujem za vsetky odpovede
Opäť zacinam davat celaskon
@angel2811 imazol pouzivame aj my je to myslim aj na nejake plesne uskodit jej to nemoze skor ta prehnana hygiena radsej kupat menej a len cistou vodou ziadne mydlo nici sa tym prirodzena mikroflora nam zas cervena z mydla po imazole este ak sa kupeme ostane tak cistim tycinkou do ucha namocenou v detskom olejceku
Podla mna to budu mrle,stava sa to pomerne casto a chapem ze ten zapach videsi aj my sme mali podla mna to bude to u takych malych dievcat najskor to.Prejde hned ako sa zacne liecit.🙂
Bolo by fajn ak by si s tym zasla k lekarke a neckala, ze to samo zmizne. To sa deje malokedy. Ono ten zapach moze aj nieco signalizovat a to nemusi byt dobre. Je to dieta tak by som to riesila hned ako sa nieco objavi. vies cim skor zacnete liecit, tym skor to zmizne. Asi tolko by som k tomu😉
Ja za seba odporucam na intimnu hygienu dievcatiek Saforelle gel. Je aj rada baby ale my pouzivame obycajnu aj pre dospele zeny. Kupovala som v lekarni.