Zápach stolice po acetóne. Viete mi poradiť?

cora73
10. jan 2010

ahojte,mojmu rocnemu synovi uz vyse mesiaca hrozne zapacha stolica,ako po acetone..Akonahle ma "narobene" v plienke,zapach je citit po celom byte,a aj ked ho hned prebalim,tak aceton citim aj z teplakov, pouzite plienky je citit aj zo smetneho kosa,aj oblecenie,pokym ho neoperiem,stale prenikavo zapacha..
neviem,co si mam o tom mysliet,ma teraz aj castejsie stolicu,ale nie vodnatu hnacku,no spajam si to s tym,ze mu idu 4 zuby,len ten hrozny zapach nechapem...
Prave prestavam s kojenim,maly je na Sunare,a dostava aj probioticke kvapky Biogaia na odporucanie gastroenterologicky,ale ten zapach je uz dlhsie...
Viete mi poradit?

ikke
10. jan 2010
allen1
10. jan 2010

Ahoj,
když měla malá střevní potíže, tak taky byla cítit po acetonu, dokonce podle vyšetření moči ho měla i v ní. Dr. mi řekla, že je to tím, že je hladová, proto ten aceton v moči. A krom toho jsem zjistila, že ji vyrostla stolička, takže to k tomu taky určitě přidalo (ten průjem a zvracení) Ale jestli to pozoruješ už delší dobu, tak raději zajdi s maličkým k dr. na výtěr 😅 🙂

cora73
autor
10. jan 2010

Dik moc,je tu uz totiz tema aceton v moci,ale v moci ho necitim,iba v stolici...No a zubky mu teda idu... 😀 😀 Zeby bol hladny,tomu neverim 😀 ,pretoze je skoro v kuse a ma 1 rok a 12,5 kg..Kazdopadne,ak to bude pokracovat,skocim k dr,lebo mi to pripada cudne,uz som sa bala,ze cukrovka,lebo je aj dost smadny a niekedy ma problemy s mocenim,naposledy 2 dni skoro vobec necikal... ☹ ☹ ☹

norik1
10. jan 2010

Cora, ak dva dni necikal (alebo cca 2 dni) urcite chod k dr hned zajtra, daj maleho poriadne vysetrit.To vobec nie je sranda... radsej raz zbytocne ako sto raz neskoro...rocne dieta by malo mat 6-8 pocikanych plienok denne. Drzim palce a nech su to tie zuby 😵

Nechcem strasit, ale ja som sa s malym dostala do nemocnice naposledy tak, ze som ani nevedela ako. Z jasli mi ho poslali domov vo stvrtok, ze ma 37,7 a mam priniest papier od doki, ze je v poriadku. V piatok som sla k doki, ze potrebujem papier, nic mu nie je, teplota uz nebola od stvrtku vecera... doki povedala ze asi zuby ale pre istotu spravime CRP. Ake prekvapko bolo,ked CRP bolo 92!! Okamzite sme sli do detskej nemocnice - automaticky prijem je od CRP 93 - s podozrenim na zapal mocovych ciest alebo obliciek a o dve hodiny som uz sedela pri maleho nemocnicnej posteli... Moc mal ale sterilny, nezistili mu nic a CRP pekne klesalo aj bez ATB.... dodnes nikto nevie, coo mu vlastne bolo, aj doki v nemocke vravela ze asi zuby, ale od toho by nemal mat take vysoke CRP...

Proste radsej ho daj vysetrit a dufajme ze mu nic nezistia ako sa takto utapat v neistote. Doki je tu od toho, tak nemaj pocit ze ju obtazujes 😵

nattou
10. jan 2010

Cora, prve co ma napadlo je ten diabetes, co si spominala....a este aj ked menej moci...aj ked logicky by mal mocit viac, aby sa zbavil glukozy....ak ovsem nie je nejaka porucha obliciek...no, kazdopadne, glykemia nalacno. Moj maly ma dva roky a 12kg. Drzim palce.

allen1
10. jan 2010

Když měla malá aceton v moči, tak ji měla takovou zakalenou, tak proto jsem ji ji nechala vyšetřit, když jsme šly na KO po té střevní chřipce. I to je první příznak, že tam něco je. Dr. mi říkala, že je to tím, jak měla prázdné bříško 😅

babulka
10. jan 2010

Pri diabete po acetone zapacha dych aj stolica 😔

cora73
autor
10. jan 2010

Maly mi takto malilinko cikal od 21.-22.12. a 23.12. sme mali cestovat do Ciech,ja som bola v nervoch,lebo plienky suche,nocnik prazdny-my totiz chodime na nocnik,snazila som sa dovolat dr,ale nedvihala,tak som volala znamej dr,a pytala sa,ci je maly aj opuchnuty,ale nevidela som,ze by bol,povedala,ze ak do poobedia nebude cikat,mam utekat na Kramare..Podotykam,ze maly aj so Sunarom 2x denne,aj s kasami a vodou na pitie minie skoro celu 1,5 l Lucku kazdy den... 😕 Ja velmi dbam na pitny rezim..
Nakoniec sa rozcikal..
na kontrole 30.12. som to povedala mojej dr,a ona mi oznamila,ze mam malemu DAVAT PIT !!!!!!!!! 😠 😠 😠
Mimo temy-hladam si novu dr pre maleho,uz dlhsie..
No neviem,po narodeni mi povedali,ze maly ma nieco s jednou oblickou,ale asi to nebolo vazne,ked sa to dalej nesleduje-aj ked teraz po tom pojdem..
A asi pred 4 m mal 3 dni velmi vysoke horucky,CRP nad 40,ale po troch dnoch akoby utal,rano sa zobudilo zdrave dieta,ani ATB som nemusela davat..Doteraz neviem,co to bolo,nebola to ani ta siesta choroba,isli mu zuby,ale dr povedala,ze take vysoke horucky zo zubov nebyvaju,tak neviem..
Kazdopadne,po acetone mu pachne len stolica,az mam skoro slzy v ociach,ako to stipe,ale moč nie,a ani dych...Tak fakt netusim...

labajovarenata
4. júl 2014

Ahoj, chcela by som sa spýtať, že ako ste dopadli? Nakoľko u svojho drobca posledne dni pozorujem rovnaký problém. ☹.

lubina
4. júl 2014

@labajovarenata nasej malej ani nezapach moc po acetone, ale mala ho v moci a bola dehydrovana (aj napriek tomu, ze normalne pila), boli sme v nemocnici a dostavala dva dni infuzie....potom sa to upravilo....treba ist k lekarovi co najskor