Dobry den; mile mamicky,chcela by som vediet ci ma niekto skusenosti so zaostavajucim psychomotorickym vyvinom.mam 3 rocneho syna ktory ma viacero chorob ma zuzenie pulmonalnej chlopne mozno aj geneticky no este nemam vysledky.sme sledovany na gastre neurologii,pneumologii a teras psychologicka nam povedala ze velmi zaostava ze hoci ma tri roky on sa nachadze tak v rospeti 10az 12 mesiacou aj tak vyzera prosim napiste niekto ak mate skusenosti som uz s toho psychycky na dne dakujem ... este sam nechodi aj spravanie ma take
@antonelka tu je adresa https://www.modrykonik.sk/group/7967/
@antonelka aj moja dcera ma spomaleny vyvoj, ma 2,5 roka. Chodi asi mesiac, motoricky je asi rok pozadu. Psychologicky asi pol roka. Viem vam poradit, len tolko, ze to chce vela trpezlivosti a venovat vela casu malemu. My sme kazdy den na nejakom kruzku, pol dna travi v jasliach s detmi. Chodime na kone, plavanie, tanecne kruzky a pod. Treba najst sposob, aktivity, ktore by ho bavili a v tom ho podporovat, pri nich sa najviac nauci. I nas je to hudba a deti. Drzim palce