Žalúdočné problémy u dcérky

rebcav
5. sep 2023

ahojte, prosí Vás už som sem písala, trochu som už zúfala. Dcérka sa od stredy večera sťažovala na bruško, hovorila, že ju bolí, ale bola aktívna hrala sa /má 8 rokov/ v sobotu zvracala, boli sme na pohotovosti, zajtra máme výsledky zo sterov, crp mala 17,8 alebo 13,8 napamätám si presne. O nedele nevracia, len má hnačku a keď si "pukne" vybehne jej, je dosť unavená, nechutí jej veľmi jesť, dnes mala na raňajky 3/4 malého banána, obed trošku uvarené zemiaky, teraz nastruhané jablčko. Je to normálne, že sa tak pomaly z toho dostáva? Dr. si je istá, že to má z grilovaného kuracieho mäsa. Čo by som jej mohla ešte ponúknuť papať, ryžu a mrkvu už nechce veľmi. ďakujem za každú radu pri črevných virózach sme boli zvyknutí, že za 2 dni bolo všetko ok, no teraz to trvá dlhšie :(

maryetta
5. sep 2023

Moja ma 6. Vo štvrtok ako začala zvracať. Potom prišli hnačky. Ešte v nedelu nebola ok. Včeraešte unavena dnes už ok. Takže 5dni.
Synček od včera zvracia. Tak tiež ratam ze to neprejde z dňa na deň.

lilizzachy
5. sep 2023

@rebcav ahoj. Pri diéte môže banán, mrkvu, ryžu, piškóty, jablko ja ani nedávam prvé dni. Vynechať mliečne výrobky. Proti hnacke sa nám skvelo osvedčil tasectan kids. Moja sa minule z črevnej virózy dostávala 2 týždne. Tiež nechcela nič jesť, dosť pochudla. Potom sa to dalo so poriadku.

zenulkaaa
5. sep 2023

nemusi to vobec mat z mäsa. Proste je to črevná viroza, to je virus, čo sa dostane do tela a aj keby nič neje, tak sa prejavi.
Bohužial pri týchto virozach sa telo niekedy dáva dlhšie dokopy, ja by som ju jest nenutila, sama viem ako sa citim po takýchto virozach a nie som schopná poriadne jest týžden.. ona vyhladne neboj, ked jej aj prejdu hnačky a bude sa citit lepšie.
Kup jej Nekadex, mojmu synovi raz velmi pomohol na hnačky, hned po prvej dávke bol viditelne živši, veselší, proste bolo mu lepšie.
Chce to len vydržať.

rebcav
autor
5. sep 2023

@maryetta ďakujem, synčekovi prajem skoré uzdravenie

rebcav
autor
5. sep 2023

@lilizzachy ďakujem, viacmenej jej vôbec nič nechutí, tak po lyžičkách jej dávam, dúfam, že to bude čoskoro lepšie a ako dlho sa ti sťažovala na bruško, lebo našu pobolieva skoro celý deň, niekedy vraj na chvíľku prestane....

rebcav
autor
5. sep 2023

@zenulkaaa ďakujem krásne za rady, len sa bojím, že ak vôbec nič nebude jesť, nemá mať z čoho energiu, ale jasné, keď nechutí tak to sa nedá jesť....

maryetta
5. sep 2023

@rebcav dakujem. On je hotovy. O mesiac ma 3roky. Takze to tazko s nim.
Dcerka to kusok lepsie znasala. Ju brusko minimalne 3-4dni bolelo. Prv co jej zle bolo potom uz asi z toho ze bolo podrazdene. Prazdne.

rebcav
autor
5. sep 2023

@maryetta je mi to ľúto

lilizzachy
5. sep 2023

@rebcav spomínala to cez deň pár krát a raz tak plakala že sme išli až na pohotovosť a poslali nás do nemocnice na ultrazvuk ale to kvoly tomu že mala aj vysokú teplotu tak aby sa vylúčilo slepé črevo...našťastie to slepé črevo nebolo ale našli jej zväčšenú uzlinku v brušku a hovorili že to pri virozach zvykne byť že toto ju tam pobolieva...ale to mala vysoké teploty a aj leukocyty z odberu krvi...mala dosť silnú črevnú virózu...aj my sme sa nakazili 😔 ale našťastie to prešlo cca 2 týždne sa dávala dokopy...má len 3 roky