ahojte, prosí Vás už som sem písala, trochu som už zúfala. Dcérka sa od stredy večera sťažovala na bruško, hovorila, že ju bolí, ale bola aktívna hrala sa /má 8 rokov/ v sobotu zvracala, boli sme na pohotovosti, zajtra máme výsledky zo sterov, crp mala 17,8 alebo 13,8 napamätám si presne. O nedele nevracia, len má hnačku a keď si "pukne" vybehne jej, je dosť unavená, nechutí jej veľmi jesť, dnes mala na raňajky 3/4 malého banána, obed trošku uvarené zemiaky, teraz nastruhané jablčko. Je to normálne, že sa tak pomaly z toho dostáva? Dr. si je istá, že to má z grilovaného kuracieho mäsa. Čo by som jej mohla ešte ponúknuť papať, ryžu a mrkvu už nechce veľmi. ďakujem za každú radu pri črevných virózach sme boli zvyknutí, že za 2 dni bolo všetko ok, no teraz to trvá dlhšie :(
@rebcav ahoj. Pri diéte môže banán, mrkvu, ryžu, piškóty, jablko ja ani nedávam prvé dni. Vynechať mliečne výrobky. Proti hnacke sa nám skvelo osvedčil tasectan kids. Moja sa minule z črevnej virózy dostávala 2 týždne. Tiež nechcela nič jesť, dosť pochudla. Potom sa to dalo so poriadku.
nemusi to vobec mat z mäsa. Proste je to črevná viroza, to je virus, čo sa dostane do tela a aj keby nič neje, tak sa prejavi.
Bohužial pri týchto virozach sa telo niekedy dáva dlhšie dokopy, ja by som ju jest nenutila, sama viem ako sa citim po takýchto virozach a nie som schopná poriadne jest týžden.. ona vyhladne neboj, ked jej aj prejdu hnačky a bude sa citit lepšie.
Kup jej Nekadex, mojmu synovi raz velmi pomohol na hnačky, hned po prvej dávke bol viditelne živši, veselší, proste bolo mu lepšie.
Chce to len vydržať.
@lilizzachy ďakujem, viacmenej jej vôbec nič nechutí, tak po lyžičkách jej dávam, dúfam, že to bude čoskoro lepšie a ako dlho sa ti sťažovala na bruško, lebo našu pobolieva skoro celý deň, niekedy vraj na chvíľku prestane....
@rebcav spomínala to cez deň pár krát a raz tak plakala že sme išli až na pohotovosť a poslali nás do nemocnice na ultrazvuk ale to kvoly tomu že mala aj vysokú teplotu tak aby sa vylúčilo slepé črevo...našťastie to slepé črevo nebolo ale našli jej zväčšenú uzlinku v brušku a hovorili že to pri virozach zvykne byť že toto ju tam pobolieva...ale to mala vysoké teploty a aj leukocyty z odberu krvi...mala dosť silnú črevnú virózu...aj my sme sa nakazili 😔 ale našťastie to prešlo cca 2 týždne sa dávala dokopy...má len 3 roky
Moja ma 6. Vo štvrtok ako začala zvracať. Potom prišli hnačky. Ešte v nedelu nebola ok. Včeraešte unavena dnes už ok. Takže 5dni.
Synček od včera zvracia. Tak tiež ratam ze to neprejde z dňa na deň.