Žalúdočné problémy u 8-ročnej

rebcav
30. júl 2023

Dobry deň, chcem sa vás opýtať a prosím o radu. Dcerka 8 rokov, boli sme 2 týždne v IT. V deň odchodu dcerka zacala mat teplotu 38, 3 a zacala zvracat. /jedla zmrzlinu/ Zvracala 1x potom celú cestu prespala a dalsi den mala zvysenú teplotu, brali sme tak, ze sa prehriala. Vo stvrtok si dala coko mlecny napoj, v piatok rano zvracala znovu, potom bola uplne v pohode. Vecer nieco zjedla a bolo jej zle no nezvracala, vcera bola uplne v pohode, dnes ranajkovala rohlik a sunkovu salamu a uhorku /co bol pekna sprostost/ po cca 2 hod. jej zacalo byt zle a zvracala, tiez jej vysla teplota na 37,5. Teraz spi... Nestretli ste sa niekto s niecim podobnym? Rozmyslame ist na pohotovost. Dakujem

lukbe
30. júl 2023

@rebcav podľa mňa bolo treba pár dní podietovať, možno podráždený,pokazený žalúdok,nejaká viróza, nemyslím,že je toto na pohotovosť.

deti95060810
30. júl 2023

ale veď ona vôbec nedodržala diétu...
zmrzlina - aj z tej sa mohla nakaziť, resp. jej nesadla, mliečny nápoj ste jej nemali dávať keď mala problémy a vracala....
podľa mňa na pohotovosť ani nemusíte, kľudne zajtra k pediatrovi , ale hlavne potrebuje diétu...

rebcav
autor
30. júl 2023

@deti95060810 1x zvracanie bolo po zmrzline v piatok potom bola v pohode, brali sme to tak ze sa prehriala mliecny napoj mala vo stvrtok... skor nam je zvlastne to ze 1 den je uplne ok ako bola aj vcera a dnes znovu zvracala, ano uz prechadzame na tvrdu dietu

luccija
30. júl 2023

@rebcav daj jej probiotiká, čierny čaj...uhorka, maslo bolo pre ňu ťažké, keď jej bolo zle

suzitok
30. júl 2023

Samozrejme, že má podráždený žalúdok, dietu treba dodržať aspoň 3dni a nie jej dávať také jedlá ako sú uvedené. Na pohotovosť sa s týmto nechodí, fakt stačí dodržať tých pár dní a bude dobre.

rebcav
autor
30. júl 2023

@suzitok dakujem

rebcav
autor
30. júl 2023

@lukbe
@deti95060810
@luccija
@suzitok tak sme predsa išli na pohotovosť, lebo sme sa bali aby nemala zapal slepeho creva. Má zápal žalúdka a tenkeho čreva, dostala antb. a injekciu proti vracaniu.

deti95060810
30. júl 2023

@rebcav ach jaj, skoré uzdravenie....

anketkarka
30. júl 2023

Nám pediater raz povedal, že zápal žalúdka sa môže dávať do poriadku aj 2 týždne, a preto je nutné dietnejšie stravovanie až tak dlhšie. Lebo inak sa to nemá šancu ukludniť, keď to je ťažký zápal.

nikha2809
30. júl 2023

@anketkarka mne v utorok na gastre že dokonca až 6 týždňov po viroze môže byť že človek nebude vedieť tráviť mlieko, volá sa to sekundárna laktozova intolerancia

rebcav
autor
30. júl 2023

@deti95060810 ďakujeme

luccija
30. júl 2023

@rebcav och nepríjemné, ale aspoň sa bude správne liecit

rebcav
autor
30. júl 2023

@anketkarka
@nikha2809 dakujem krasne, snazim sa dopatrat z coho to môze mat, neviete náhodou?

1fifinka1
30. júl 2023

@rebcav to jej podľa čoho zistili? Ved to sa dá len gastro vyšetrením hadicou. To jej robili na pohotovosti? Či ako to zistili?

anketkarka
30. júl 2023

@rebcav tak asi tá zmrzlina. Na dovolenkách je to časté. Keď nedodrží diétu, tak to bude na dlho.

lukbe
30. júl 2023

@rebcav držte sa.

rebcav
autor
30. júl 2023

@1fifinka1 nie, prehmatávala jej bruško a na základe príznakov, tak ja už neviem ....

rebcav
autor
30. júl 2023

@lukbe dakujeme

nikha2809
30. júl 2023

@rebcav podľa mňa viróza alebo zmrzlina, to takto ťažko povedat

nikha2809
30. júl 2023

@1fifinka1 asi len kvôli ATB napísali, aj nám minulý rok napísali adenovirus bez akéhokoľvek vyšetrenia na pohotovosti do správy, dali len injekciu proti vracaniu.

1fifinka1
30. júl 2023

@nikha2809 no to sa nedá práveže presne určiť bez špeciálneho vyšetrenia. To je len také konštatovanie. Tiež sa prikláňam k vírusu, alebo podráždený žalúdok. Je toho veľa teraz, ale vlastne tiež len hádame.

nikha2809
30. júl 2023

@1fifinka1 veď ja viem, bola som minulý mesiac s dcérou týždeň hospitalizovaná kvôli týmto vyšetreniam...ale niečo napísať museli

alexnina777
31. júl 2023

mala som zápal žalúdka a tenkého čreva, len upozorňujem, že treba dlhodobo zmeniť životosprávu a teda stravu na protizápalovú..jednoducho sa to dá všetjko naštudovat na internete, plus som išla pár info od medical médium v jeho knižkách.. a na roznych stránkach o výžive..

rebcav
autor
31. júl 2023

@alexnina777 práveže som nikdy nemala pocit, že by sa 8 ročná dcérka zle stravovala, sladené nápoje napr. vôbec nepije, len vodu, masté jedlá tiež nie. Neviete prosím Vás čo to mohlo naštartovať? Čítam si na nete ohľadom protizáp. potravinách no veľa ich nie je :(

alexnina777
31. júl 2023

@rebcav ten povod Vám neviem povedať, viem čo bol problém u mňa..ale len tak narýchlo napíšem, ja osobne som vyradila zo stravy kávu, alkohol, maso a snažila som sa aj cukor, protizápalové potraviny sú vymenované aj v tých knihách aj na internete.. ja som si nasadila nalačno každé ráno pol roka zelerovú šťavu a zelené potraviny jačmeň a chlorelu..spúšťačom žalúdoných problémov býva dlhodobý aj podvedomý stres..ale u dieťaťa to vobec nemusí byť tak, ešte by som dala vyšetriť či nemá helikobaktera aj to býva príčina zápalu…

rebcav
autor
31. júl 2023

@alexnina777 veľmi pekne Vám ďakujem, je to pre mňa veľká pomoc. Dostala Summamed a ten je aj na helikobaktera. Prosím Vás, mali ste aj horúčky, teraz jej práve vybehla na 37,1 a stolicu má úplne ok, je to možné? ďakujem krásne

alexnina777
31. júl 2023

@rebcav ja som nemala teploty, ale ja som mala uz silný zápal mne sa nevstrebávali minerály a živiny, mne z toho vznikli aj iné problémy, ale všetko som
si preliečila stravou a doplnkami a zelenými potravinami..ešte ma napadlo velmi doležité budú pre ňu probiotika.. dlhodobo..a tie atb berte len ako
barličku na začiatok, potom to poriešite tou stravou a probiotikami..

rebcav
autor
31. júl 2023

@alexnina777 ďakujem krásne za vzácne informácie, prajem Vám všetko dobré ....

alexnina777
31. júl 2023

@rebcav za máličko, prajem aby bola dcérka skoro v poriadku🍀

rebcav
autor
31. júl 2023

@alexnina777 ďakujeme ❤