Zaležaná hlavička u 8 mesačného synčeka

iva2806
29. jún 2020

Ahojte mamičky. Mám taký problém. Malý bude mať 15nasteho 8 mesiacov. Viac menej od 2 mesiaca bojujeme so zaležanou hlavičkou. Dúfam že má tu neukrižujete, ale myslím si že niesom jediná ktorá má takýto problém. V každej poradni mi dr povedala to je nič to sa napraví.. pýtala som sa či by sme nemali ísť s maličkým niekde ďalej. Povedala že nie. Mali sme silné koliky.. nebol absolútne v perinke. Bola som rada keď zaspal. Tým pádom to polohovanie bolo ťažšie. Snažila som sa v noci ho x krát otáčať ale nie vždy tak ostal.. chcem sa spýtať podľa vás to kus ešte zmizne? Má to 100x lepšie. Ale stále to vidno. Viem že dostanem hubovú že som zlá matka a že som mala riešiť ortezu a polohovať ho ale snáď sa nájdu aj také čo má nebudú súdiť a poradia.. ďakujem

kiki68
29. jún 2020

Ved by mal nosit helmicku a prejde to. Ale to uz davno mohol nosit. Tu v Rakusku to deti bezne nosia

lucka_ke
29. jún 2020

nás tiež pediatrička nechcela nikde poslať, ale trvala som na tom, chodili sme na detskú neurológiu a cvičili Vojtovku, ale môj malý bol aj telom vykrivený do jednej strany, spal zásadne na jednom boku a hlavičku mal strašne šišatú, cvičili sme od 3 mesiacov a to mi už neurologička vyčítala, že kde sme boli doteraz... môj to mal od narodenia skrátené šijové svaly (ako bol v brušku v zlej polohe a bol príliš veľký)

severkats
29. jún 2020

Ahoj, ja som mala u obidvoch detí helmičky. Ak sa chceš popýtať, kľudne mi napíš, určite najlepšia vec, čo som mohla pre oboch urobiť.

ivangeline
29. jún 2020

Ta helma urcite. 🙂 A môžem vedieť, kedy skončili koliky? Napíšem ss.

tulipanicek
29. jún 2020

Nezmizne to samé. Smer neurológia odkiaľ by mali odporučiť rehabilitáciu. A tam by mohli pomôcť a plus odporučia helmicku. Ja by som niektorých lekárov bila. Keby som si ja u našej starej lekárky sama nevydupala neurológiu a rehabilitácie tak by sme sa nikde nedostali. Mali sme podobný aj keď nie rovnaký problém a od 2 mesiacov sme cvičili Vojtovku. Vďaka nej sme sa krásne posunuli a nebolo treba helmicku. Hrozne akí sú lekári ľahostajní. Presne aj nám tvrdila lekárka že to sa upraví a polohovať. Aj mi vysvetlili na rehabke že by som si prd pomohla že to má mala (v našom prípade) z maternice a polohovanie tu je nebolo riešenie..

luccija
29. jún 2020

@iva2806 podkladaj mu hlavičky hniezdom, alebo malou poduskou klinom...a k pediatricke čo ďalej..

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bellovag
29. jún 2020

Nezaguľatí sa mu to samo, to si buď istá....Jedine helmička a čo najskôr...na doktorov si nemôžeš vždy spoliehať...náš mladší sa narodil so zrasteným švom cez stred čela..čielko mal do trojuholníka a všetci dr. to prehodili na nás rodičov. pediatrička povedala doslova že ona "by mu ťat hlavu nedala" , neurológ absolútne k tomu nič k veci nevedel povedať, iba že sa to operuje, neurológ v BA zase chcel čakať do pol roka a potom to rišeiť..až sme si sami našli aj aj cez skupinu tu na MK neurológa v Ostrave, ktorý malého operoval v 2 mesiacoch...nosil helmičku pol roka a hlavičku má dnes dokonale guľatú....po operácii detská skonštatovala "že zlaté české ručičky" a neurológ nás pýtal všetko poprefocovať lebo to 1x videl 🙈 no čo Ti na to poviem....sama sa musíš zmobilizovať a dať na meterinský inštínkt 🙂 Takže za mňa ešte skúste čo najskôr helmičku...

bellovag
29. jún 2020

Ináč ti drobci sú zlatí v tých helmickach😀 tu je nás Andrejko😀 to už mal 2 v poradí

marlent
29. jún 2020

Urcite riesit vydupat si vysetrenie a helmicku..

severkats
29. jún 2020

Naša Natálka

bellovag
29. jún 2020

@iva2806 takto sa mu čelo krasne vyrovnalo😀 stalo to za to

iva2806
autor
29. jún 2020

No jednoznačne budem naliehať nech nás predpise ďalej.. mala som si dupnut už skôr.. v týchto teplotách to detičky zvládajú mat na hlavičke?

iva2806
autor
29. jún 2020

@severkats napíšem ti správu

kacena4
29. jún 2020

ahojko pozri si u mna naskenovanu brozurku vsetko sa tam prise o "zlezanej hlavicke" je to normalna diagnoza proste niektore deticky maju predispoziciu na to aby sa im zdeformovala hlavicka viac ako inym ☹ len lekari to neriesia hocia sa to dnes uz da riesit novovymyslenou helmickou ak by ste to riesili v cca 4mesiacov je to len na asi 2mesiace nosenia ale ak uz teraz v 8mesiacoch budete ju nosit dlhsie kedze lebecne svi sa vam uz zrastaju a aj fontanely uz mate viac zrastene ako pri mensom babatku. takze necakaj a cim skor sa chodte objednat k neurologovi a pytaj sa ci ma skosenosti s helmickami inak aj ortoped ci rehabilitacny lekar ju myslim moze predpisovat pri uctitych stavoch a v lete to nie je problem ona je vo vnutri polistirenova ci nieco take takze je prevzdusnena deti si na nu zvykaju bez problemov my sme ju nosili tusim rok aj 23 hodin denne nemali sme problem s nosenim drzte sa

wodanka
29. jún 2020

@iva2806 do Martina môžeš ísť aj bez odporúčania pediatra, oni tam majú svojho neurológa, ktorý mu spravi vyšetrenie a dá odporúčanie na helmicku. My sme tak boli, nakoľko ani náš pediater s tým nesúhlasil.

simca06022011
29. jún 2020

ja som malu sama polohovala, ziadnych lekarov sme neriesili (mala jednu stranu zlezaniejsiu normlane viditelne) a uplne sa jej to stratilo. Len my sme to riesili hned lebo vsimli sme si to uz v cca mesiaci-dvoch...

tulipanicek
29. jún 2020

@simca06022011 To je fajn. Ale to potom nebolo z maternice. Nie vždy stačí polohovať. Ak je to záležitosť ešte z maternice, môžeš polohovať koľko chces a nepomôžem si

jaja1991
29. jún 2020

@wodanka presne aj ja som volala hneď do Martina, lebo tu v Žiline nula bodov. Úžasný prístup a ochota. Hneď nás poslal k ich neurológovi, helma bola za pár dní a dcérka ju mohla nosiť.

simca06022011
29. jún 2020

@tulipanicek to neviem 🙂

tulipanicek
29. jún 2020

@simca06022011 Ja áno. Preto ti to píšem. Nie všetky takéto zlezania sú zlezania a teda nie všetky sa dajú upraviť polohovanim. A keďže sme to riešili a je to informácia priamo z rehabilitácie - čo povedal fyziater lekár. Viď môj príspevok vyššie.

liduska12
29. jún 2020

Vybav mu helmicku, chod si za tym proaktivne a to cim skor. Toto sa same nenapravi, ak to nebudes riesit, bude mat hlavu ako placku do konca zivota. Moj syn mal plagiocefaliu a lekarka furt vravela jak sa to spravi, ale ja som si isla za helmou, a to tak, ze som si vypytala vymenny listok na ortopediu a neurologiu, vybavila si zmeranie a vyrobu helmy a od 4roch mesiacov to mal na hlave na dva mesiace. Teraz ma peknu hlavu. Kedze je tvoj maly uz velky a ma to dost vyrazne, asi by to potreboval mat dlhsie, ale urcite by som to nenechala na pospas osudu. Nie je to ziadna hanba a nie si zla matka, skor by som povedala, ze lekarka ta presviedca o hlupostiach ako sa to “same” spravi. Netreba tomu verit.

oblecenie99
29. jún 2020

@tulipanicek Presne,nás mal/ma torticolis,od narodenia cvičíme vojtovku poctivo,teraz už aj strečing aj na lopte,to sa mu upravilo ale polohovanie nepomáhalo,ma zlezanu hlavičku.Hocico som mohla robiť v noci,aj nespat celú noc a polohovat,ma to nesprávnou polohou z maternice,vždy vrátil hlavu na tú "pohodlnu" stranu.Mohla som sa aj rozkrajat,on tam tu hlavu nenechal.U nás je proti prilbe aj rehabilitačný lekár,aj neurologicka (ale sprievodný lístok napokon dala) moji rodičia ma asi aj zjedia za tú prilbu,lebo ma strašne odsudzuju aj za vojtovku,ale rozhodla som sa dať na materinský inštinkt a neveriť rečiam,že sa to napravi.Urcite sa to zlepšilo,ale stále to nie je ono.Druheho ideme na kontrolu na ortopediu,máme posledný termín sa rozhodnúť či prilba áno alebo nie,a určite ideme do toho.

tulipanicek
29. jún 2020

@oblecenie99 Drzim palce. Mňa našťastie všetci podporili a teda ma mrzí že máš takú skúsenosť s rehabilitačným. Nám povedala že ak sa to nezlepší tak by sme toaki zvážiť. Ale na kontrole po dvoch mesiacoch už takmer žiadnu nerovnosť nebolo vidieť a keďže je to dievčatko a má to na mieste kde bude mať vlasy, rozhodli sme sa ju netrapit. Ak by to mala rovnaké ako na začiatku, išla by som do prilbicky. Radšej sa ja vytrápil teraz ako by ju raz malá vyčítať že ako vyzerá 🤷‍♀️ Aké my sme začali fakt skoro cvičiť. Ale teda presne.aj keď som ju odpolohovala, mala sa Hneď pretočila na druhú stranu. Ešte teraz si pamätám ako sestrička u tej našej povosnej lekárky mi to prízvukovala a násilne jej vo vajíčku pri odchode otočila hlavičku na druhú stranu. Kým e vyšli z dverí, už ju mala späť. U nás si nikto nič nedovolil povedať. Mozno tým že som zdravotnik a možno tým že by som všetkým povedala svoje 🤷‍♀️ Myslim teda rodinu. Podľa mňa robia správne a ako má cítiš čo je dobré pre tvoje dieťa. Keby mi rodičia niečo povedali, tak im poviem svoje a plus aj to že ak sa im niečo nepáči alebo nesúhlasia, nemusia chodiť. Že nie som zvedavá na ich reči. Ako je to moje dieťa a ja som zodpovedná za jeho zdravie. A môj muž. A už nikto iný. Oni si svoje vychovali, tak nech nechajú vychovávať mna moje dieťa

ivankaalenka
18. feb 2022

@tulipanicek presne

pavlus3008
27. feb 2024

@bellovag dobrý deň, môžem sa spýtať ako sa dostať k helmicke? Kto ju musí odporučiť? A kde si ju dať urobiť?

bellovag
27. feb 2024

@pavlus3008 dobrý deň, pozrite si stranku www.plagio.sk