Zaležaná hlavička

lulabelka
3. jan 2015

Ahojte. Nas drobcek mal od porodu na lavej strane hlavky hematom. Riadnu hrcu. Asi ho to aj bolelo, lebo nechcel na tej strane spinkat, aj ked sme mu druhu stranu podkladali. Opuch zmizol, ale bohuzial mu tam hrca zostala, ale je to uz kost. Navyse ako spaval na druhej strane, ma zlezanu hlavicku. Ta zalezanina by nebola taka hrozna, ale tym, ze ma na druhej strane tu hrcu, vyzera to dost zdeformovane... nasa ddoktorka povedala, ze sa to do roka este upravi, ale poslala nas na odborne vysetrenie do metabolickej albulancie, asi ci sa mu dobre vstrebava vapnik, zdalo sa jej, ze ma makksie kosti na hlavke. Po sviatkoch sa tam objedname. Mate niekto skusenost hlavne s tou hrcou od porodu, ci sa ta kost este upravila? Poslali aj vas do metabolickej ambulancie?

muchacc
3. jan 2015

@lulabelka Ahoj aj naša mala zležanú hlavičku na ľavej strane a do roka sa jej to upravilo ale na genetických testov (sme boli kvôli tomu že naša je ako trpaslík 😉 ) nám lekár povedal že sú aj také akoby prilby treba sa pýtať detskej alebo v lekárni vraj to veľmi pomáha 😉

bajca77
3. jan 2015

Existujú prilby na hlavičku. Myslím, že v Protetike v Bratislave sa robí sken hlavičky a posiela sa to na výrobu do Čiech. Každá prilba sa robí presne na mieru. Je dôležité aby sa s tým začalo do roka, keď sa hlavička ešte formuje. Údajne to prepláca aj poisťovňa. Že je takáto možnosť niektorí lekári ani nevedia. Sú síce potrebné viaceré vyšetrenia- od neurológa a ešte neviem od koho. Výsledky sú však veľmi dobré. Skús pohľadať viac info na nete. Ja som o tom čítala asi pred rokom v Zdraví.

loknicka
3. jan 2015

@lulabelka ahoj. Tak moja mala nosila prilbu. Trochu sa nam to upravilo no zlezanu ju ma stale.

david93
3. jan 2015

my sme cvičili Vojtovku kvôli tomu

lulabelka
autor
3. jan 2015

@muchacc , @david93, @loknicka, @bajca77 dakujem, baby, uz som o tom citala aj ru, opytam sa nasej lekarky, co a ako. Vyzera to nase babo ako ufoncek 😉

muchacc
3. jan 2015

@lulabelka nič neboj to sa upraví 😉

loknicka
3. jan 2015

@lulabelka inak ta prilba nieje len ked ma niekto zlezanu hlavicku. Vysledky su urcite viditelne a v tomto pripade trpi viac asi rodic ako dieta. Ono si rychlo zvykne. Moja mala za nou nakoniec plakala 😉

lulabelka
autor
3. jan 2015

@muchacc , @david93, @loknicka, @bajca77 dakujem, baby, uz som o tom citala aj ru, opytam sa nasej lekarky, co a ako. Vyzera to nase babo ako ufoncek 😉

lulabelka
autor
3. jan 2015

@loknicka a ako dlho to musela malinka nosit?

loknicka
3. jan 2015

3 mesiace. Potom uz bolo leto a na leto neodporucaju

demonka5
12. apr 2019

Ja som si tiez myslela,ze sa to upravi,od 3mes mala zlezenu,polohovala som a stale sa otocila na preferovanu stranu od 8mes ma prilbicku uz po 10dnoch vidim zmenu a vobec nevie,ze ju ma na hlabe

michaelabla
1. dec 2021

@demonka5 ako moc bola zlezana nemate fotku ak nevadi

demonka5
2. dec 2021

@michaelabla ono na jej hlave je to tazko vidiet od mala mala huste kučerave tmave vlasy ona mala plagiocefaliu je brozurka tam je to zobrazene http://www.plagio.sk/docs/brozura.pdf ale nakreslila som ti pre predstavu prve je akoze normalna hlavicka ona ju mala tak skosenu

demonka5
2. dec 2021

@michaelabla my uz sme davno po liecbe a som spokojna nelutujem to

michaelabla
2. dec 2021

@demonka5 aj moja ju ma taku

michaelabla
2. dec 2021

@michaelabla taketo to ma

demonka5
2. dec 2021

@michaelabla budes riesir helmicku?

michaelabla
2. dec 2021

@demonka5 ano urcite uz sme boli v Martine na prvom stretnuti no kazali nam prist ked bude mat 4 mesiace a udrzi hlavicku tak ideme v januari

mariasofiabarbora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
demonka5
3. dec 2021

@michaelabla to je super ze to riesis tak skoro ja som zacala az ked mala 6mesiacov a tiez to trvalo pokial sa helma vyrobila

michaelabla
3. dec 2021

@demonka5 a kolko to trva?

demonka5
3. dec 2021

@michaelabla my sme riesili cez kosice a mesiac trvalo po naskenovani vyroba helmy cc