Zaľahnuté v uchu u 13 ročnej

lenicka12
23. jan 2016

ahojte,prosím vás o radu,dcéra má od štvrtka zaľahnuté v pravom uchu,nič ju nebolí,iba to zaľahnutie,v stredu tu dosť fúkalo a šla zo školy bez čapice,môže to byť z toho?čo by som jej na to mala dať?ak jej to neprejde samozrejme pôjdem k lekárke,ale chcela by som vedieť čo jej na to môžem dať teraz.ďakujem

damadama
23. jan 2016

@lenicka12 ahoj. Určite sleduj, či jej nevyteká hnis alebo nezačína bolieť ucho, príp.zuby (bolesť vychádza z ucha). Cez víkend jej môžeš dať žuť žuvačku (väčšiu), povoľuje tlak v dutinách alebo v lekárni ušné sviečky (treba byť pri tom horení), povolí tlak v uchu, v dutinách, bude počuť, aj cítiť puknutie. Treba sledovať, pýtať sa a poprípade potom k doktorovi.

lenicka12
autor
23. jan 2016

tie sviečky som kúpila,dala som jej jednu a trocha jej to polavilo,aj jej potom v uchu pukalo,no potom zaľahlo znova-tak neviem

espresso
23. jan 2016

Ahoj, to moze byt zapal stredneho ucha, bolo by s tym dobre zajst na krcne. Mozno vam daju aj antibiotika a nejake kvapky.

lilyianka
23. jan 2016

@lenicka12 ja by som na tvojom mieste skocila s dcerou na pohotovost.....mozno ho ma len zalahnute a treba ho len vycistit vodou,,,,,bezne to usni lekari robia.....ale akp sa pise vyssie,treba sledovat ci ju ucho neboli,alebo nejde z neho hnis,vtedy by mohla mat aj plesen v uchu

lenicka12
autor
23. jan 2016

uvidíme ako sa to vyvinie ,zatial ju nič nebolí,nič jej nevyteká a zaľahnuté má málo-vraj-aspoň tak vraví,ak sa to nezlepší určite s ňou pôjdem k dr-prosím vás tie ušné sviečky-môžem jej dať aj dve za deň?lebo bolo jej po nej lepšie

damadama
24. jan 2016

@lenicka12 ako je mladej s uchom? Tú sviečku môžeš dať kľudne aj 2x za deň.

natalym
24. jan 2016

Ja som tak mávala vždy zápal stredného ucha. Len zaľahnuté a nič, žiadna bolesť. Takže odporúčam k lekárovi, je to veľmi nepríjemné.

13091991
24. jan 2016

Ak ju neboli a ma ho len zalahnute tak ma urcite mazovu zatku..usny maz zalepeny na usnom bubienku...to pomoze jedine vyplach u usneho...za minutku bude pocut lepsie ako predtym

lenicka12
autor
25. jan 2016

@damadama zatial ok,odvčera nemala zalahnuté,dala som jej tú sviečku 2x a vždysom jej z ucha niečo vytrela-neviem či to bol ten maz,alebo s tej sviečky-tak ale zatial je v poriadku