Zakuckávanie a dusenie sa vdýchnutým mliekom

gabrieluskka
15. feb 2021

Ahojte, mame mesacnu slecnu. Uz dva krat sa nam zakuckala tak ze sa dusila mliekom. Mame nutrilon AR od p. Doktorky skrz mozny reflux. Stava sa to aj vám? Nepomaha nam dvihnut na plece musime ktocit tvarou dole a pobuchat medzi lopatky. Uprimne ma to psychicky nici lebo mam pocit ze jej ublizujem nejak a ani neviem ako. Uz krmime v polohe zvislen co najviac sa da aby nebola v lahu ale zakuckala sa ak tak. Prosim poradte co s tym , pripadne ci sa to deje aj inym. Dakujem. Babo je na UM a sem tam dostane materske mam ho zial malo.

andreatytler
15. feb 2021

@gabrieluskka Ano, detickam bezne zabehne mliecko a potom kaslu... to je uplne normalne... kasel je reflex, ktory chrani deti pred zadusenim... takze pri kasli by som nestretovala... len poloz na bok alebo do predklonu ako robite a bude v pohode.
Je mozne ze ma cumel s velkou dierkou a tecie jej prilis vela mliecka a nestiha prehltat.
Skus cumel s mensou dierkou.

gabrieluskka
autor
15. feb 2021

@andreatytler skusim skontrolovat cumlik , prve dieta cize hned stres ked sa nieco stane, dakujeme krasne za radu 🙂

panelacikova
15. feb 2021

@gabrieluskka ja som dcéru kŕmila zásadne vo vyvýšenej polohe. inak sa mi dusila takmer vždy :( a áno, bol to reflux a problémy s tým spojené. bol to najhorší rok môjho života - jej prvý rok. kde iní sa tešili z detí, ja som bola psychicky na dne.... zvracala takmer stále. po nakŕmení vo vyvýšenej polohe som ju takmer vždy ešte v tejto prakticky zvislej polohe držala asi 30 minút (áno, niekto si to nevie predstaviť, ale ak som nechcela, aby sa mi dogrcala alebo chcela, aby priberala, proste som musela). no i po polhodine, ak som ju zo zvislej dala nižšie, už to "šlo"..... držím palce, asi vám nik viac nepomôže :( ešte existoval taký sirup, volal sa tuším gastrotus, trošičku pomohol, vytváral na žalúdku akúsi želatínu a nepúšťal tým nazad do trubice mlieko... skúste pogoogliť, prípadne sa poradiť s pediatrom.

deti95060810
15. feb 2021

moja dcéra sa dusievala bežne. Nakoniec zistili že je to reflux. Dusila sa po materskom mlieku, ale aj po umelom. Po roku sa tieto stavy skončili...

marrydreamkas
15. feb 2021

na odlahcenie, dcerke zabiehalo, casom sa na tom zacala smiat;) osvedcila sa flasa mam antikolikova najmensi prietok.odporucam pozriet si video o prvej pomoci pri duseni deti do 1 roka, mna to ukludnilo,ze keby daco viem pomoct, ale chvalabohu jej nikdy az tak velmi nezabehlo.