Ahojte maminy, chcem sa Vas opytat, co je dobre na zakaprene ocka... Moj maly rano nevie otvorit ocka,co ich ma tak zakaprene.... Davam mu na to teply obklad,rozpustia sa tie kapriky a potom ich utriem a kvapnem kvapky do oci..... A potom cely den nic.... iba rano,.. neviete co to moze byt? dakujem
@iivkaa1 neviem preco "zakaprene" ale ok. treba ist k lekarke, lebo je to zapal spojiviek. len cista voda nestaci. treba kvapky a masticku na to, aby sa to vyliecilo.
môže to byť aj očný infekt, u nás takéto problémy spôsobuje aj alergia na roztoče
@iivkaa1 pripadne to moze byt alergia na pele, plus ten vietor teraz.. moj maly to mal teraz z pelov, slnka, vetra. Treba ist k lekarovi, urcite nedavat nejake obklady z harmanceka, repika(prave kvoli pelom, alergii). My sme dostali kvapky do oci, nosteka, plus odporucenie kupit si uz spomenuty ocuflash, a preplachovat nostek libenarom denne. Zlepsilo sa to. Ale nic to nevylucuje na tom, ze u vas to moze byt pripadne prievan, nasledny zapal spojiviek.
@iivkaa1 dcerka mala nieco podobne, riesila som to najprv umyvanim repikom a aj to na chvilu pomohlo, ale potom je jedno rano opuchlo jedno ocko tak sme utekali k Dr. a ta povedala, ze jej udrela nadcha do oka a dala jej aj antibiticke ocne kvapky lebo ze ma uz aj zapal spojiviek. Radsej teda ist k Dr. skor
pokial sa len rano zobudza s takymito zlepenymi ocami tak sterilny fyziologicky roztok a sterilne gazove stvorce - vzdy utierat od kutika oka von a nikdy!!! nepouzivat ten isty stvorec na obidve oci - aby si jej nepoprenasala infekciu aj na druhe oko. pokial by to aj bola zacinajuca conjunctivitis tak mas sancu, ze to nepojde dalej. tiez je velmi pravdepodobne ze je zahlieneny a nesmrka si poriadne nos - cize hlieny si nasli cestu kadial vyjst v tom pripade a tak ako ti hovorila @xlucia treba sa starat aj o to aby si mu preplachovala nos - najlepsie morskou vodou a riadne vysmrkat.
repik sa neodporuca lebo moze vyvolavat alergicke reakcie
@prasiatko30 v lekarni nam povedali,ze mu dat ophtalmo septonex kvapky a ked neprejde tak k doktorke.....a je zahlieneny,tak to mozubyt tie sopliky a tak idu von
@iivkaa1 neviem ja by som mu zatial nejake ucinne latky do toho nedavala ja obycajne ked vidim ze sa zacina niektora z mojich hviezd budit so zalepenymi ocami im vycistim tym fyziologickym sterilnym roztokom - tu to predavaju v takych ampulkach a tie sterilne stvorce a v podstate uz dlho nemali ziadny problem proste sa to da zlikvidovat aj bez chemie len sterilnou vodou je samozrejme ine ak uz vidis ze ma oci cervene ako angorak, a aj pocas dna ma take tie hlieny v oku- tak to je uz jasne na navstevu dr a atb do oka
aj my sme to mali a aj teraz este niekedy ma maly taketo ocka ked sa mu podari "zababrat" si ocka od piesku pretoze mamka moze vraviet kolko chce ze spinave rucky nepatria na ocka a aj tak si robime podla seba 🙂))) prvykrat sme boli aj u lekarky ale poradila nam len presne to co sme uz aj zacali robit .... jemne poumyvat vatickovym tamponom (u nas je najlepsia cista tepla voda) a potom kazdu hodinu kvapkat do kazdeho ocka jednu kvapku OPHTALMOSPETONEX .... najlepsie kvapky na tieto problemy ake sme kedy mali .... spominane OCUFLASH kvapky nasmu malemu nezabrali .... kvapkali sme niekolko dni a vsetko pekne preslo a vycistilo sa .... ale samozrejme ak by neprechadzalo urcite ist k lekarke a urcite neexperimentovat ....
Aj jám to
@iivkaa1 kup si ocufalsh. je to sopel pretlaceny z nosa. cize na noc dat kvapky do nosa a riadne smrkat sople, ewt. odsavat.