Maminky prosim Vás, ako prebieha vyšetrenie na neurologii u detičiek, ktoré sa "zachadzaju"? Resp. mavaju respiračný afekt. Nám sa to stalo zatial 2x a bolo nám odporučené neurologické vyšetrenie, len ma zaujima ako prebieha vyšetrenie u neurologa. Ďakujem pekne za odpovede.
To sa aj vyšetruje? Naša sa zanasala niekoľkokrát denne do 5 mesiacov, aj pred lekárkou, keď ju ockovala, vyšetrovala, ale už to našťastie teraz v 6 mesiacoch nerobi.
Úplne zbytočné ked sa to dvakrát stalo chodiť tam. Bol fialový? Mňa by to ani vo sne nenapadlo tam chodiť, ak sa to nedeje často a nie je to vážne. U nás sa to stalo tak trikrát. A on sa bude snažiť vyvolať zájdenie, čiže ho rozplakat, no skvele... a vymýšľať diagnózy na zdravom človeku. Lebo doktor nikdy nepovie choďte domov, to nič nie je. Aby akože náhodou niečo nezanedbal
Ja by som to až tak nepodceňovala. Poznám dieťa, ktoré sa až tak zašlo, že skončilo v nemocnici, chvíľu bolo bez kyslíka. V školskom veku malo poruchy učenia, ja viem nemusí to súvisieť, ale nikdy nevieš.
Vysetrit to nezaskodi-kazde dieta je ine a inak to prebieha-niekedy moze ist aj o minuty,dieta je fialove,potom biele a dokonca to moze prejst az do epi zachvatu(zazila som to,casto niekolko krat za den). Vtedy sa neda len tak mavnut rukou....
Pre klud v dusi je dobre ked sa na dieta pozrie odbornik.
Aspon ja to tak vnimam. Navyse-ide o vysetrenie ktore neboli,dietatku neublizi...
@weronkaa lekar dietatko prezrie,vyskusa reflexy a potom sa bude snazit vyvolat to “zajdenie sa” a pozoruje ako sa dietatko pri tom sprava.
Podla toho potom bud doporuci nasledne EEG ci iny postup...
Netreba sa bat-neurolog vie ako dietatu pomoct ked napr.odpadne.... drzim palce-najma pre rodica je to narocne(teda pre mna bolo) 😉.