Zajakávanie u dieťaťa

24. nov 2022

Dobrý deň. Dcéra sa mi začala z nicoho nič zajakavať, teda prvy krát som to podchytila keď prišla od otca, vtedy aj syn mi hovoril, že od neho dostala po hlave, potom to prešlo a tento mesiac ako od neho prišla znovu a zatial to neprechádza. Z čoho to je prosím mam strach, že jej to ostane k akej doktorke ísť s ňou? Ďakujem.

viestta
24. nov 2022

Najprv k všeobecnej, ta vás pošle na logopédia, ale hľadala by som aj psychológa a hovorila by som aj s koliznou, keď sa to stalo po pobyte u otca. Niečo sa tam stať muselo, z čoho má traumu. To treba riešiť tiez

pribinak
24. nov 2022

K psychologické treba ísť a uviesť že je to zachytené oo prichode od otca a treba aj uviesť že ju otec udrel

Koľko má dcerka rokov? Je schopná opísať čo sa stalo?

Ak máš 100% istotu že je to tak ako syn uviedol, tak tam dcéru najbližší čas nedávaj. Aj jej povedz že k octu teraz ísť nemusí.

drake122
24. nov 2022

Ani ju udrieť nemusel, stačí keď je dieťa v striedavej starostlivosti, kde raz počuje ako otec melie hnoj na mamu a potom zase mama melie hnoj na otca. Deťom z toho často prepne, zajakavosť, tiky, úzkosti, veľa toho môže byť.

belasy_motylik
24. nov 2022

Napíš mi správu.

kacena4
24. nov 2022

zezi od veku dietata, v istom veku je to fyziologicke a moze to casom prejst. ak ma dieta vela podnetov a nevie ichv rychlosti spracovat zacne sa zajakavat kym vyovi co chce povedat. zalezi ci to robi stale alebo len obcas po danej udalosti

autor
24. nov 2022

Robí to keď niečo mi chce povedať, ked spieva alebo len si tak brble pre seba tak to nerobí, ma 3 rôčky... No to co sa deje tam je tazko opísať zopárkrát už aj syn prišiel odtiaľ ako vymenený, že som zlá a škaredá mama lebo mu to povedala sesternica.. takže niečo sa tam deje. A vtedy keď jej dal údajne po hlave, aj sám ich otec mi povedal ze by som im mala aj ja plieskať keď nepočúvajú, pretože kdesi boli a oni chceli aj mňa. Takže, asi budem musieť ísť na upsvar a spýtať sa tam.

belasy_motylik
24. nov 2022

Chcela som ti to napísať cez správu, ale tak ti to napíšem tu. Mám v rodine človeka, ktorý má problém so zajakavosťou, začalo to, keď ho otec ako trojročného zbil, lebo nevydržal v aute s cikaním na ceste z návštevy, kde boli len oni dvaja. Už sú to desiatky rokov a má s rečou veľké problémy, odzrkadlilo sa to v celom jeho živote - v súkromí, v možnosti zamestnania, v postoji k sebe. Už ako dospelý chodil na logopédiu, nespravili s tým už nič. A vieš komu najviac zazlievam? Jeho mame, ktorá vedela, že je jeho otec takýto a napriek tomu nič neurobila.