Zahnisaný necht u 8 ročnej dcérky

bjl0803
15. sep 2020

Ahojte mojej 8 ročnej dcérke zahnisal z jednej strany nechet na strednom prste na ruke vraj ju to veľmi bolí ....viete nejakú prvú pomoc? ....podľa mňa si ohryzla kozicku a zapálilo sa jej to tam ....ma to tak v rohu nechtu zazltnute preto usudzujem že je tam hnis trošku ...ďakujem za pomoc

tosomja
15. sep 2020

Mne teraz zahnisal na nohe, zarastol mi nechet. Musela som nechet povoliť nožničkami a odstrihnúť zarastené. Hnis vytiekol. Bolesť ustúpila. Trošku to zabolí, ale vydrží to. Pozri, či nemá zarastené. A nastriekat s niečím ako septonex, betadine

1xenia1
15. sep 2020

Mne sa to opakovane robilo na palci na nohe keď som bola ešte na základnej lebo hviezda som nepočúvala mamu a strihala si nechty na nohách naprd :D. Treba to troška povoliť, hnis vytlačiť a riadne vyčistiť. Ja som potom na to dávala ešte vinovy obklad s bračovou masťou

bjl0803
autor
15. sep 2020

Áno viem že na nohe sa to spraví keď sa zle ostriha Nechet ale na ruke ? Nemá to na mieste keď ma odstrihnuty Nechet ale v rohu ako je nechtova platnička ....preto sa čudujem
.....no skúsila som jej to vytlačiť vyšlo jej trošku z toho bolelo Ju to veľmi

chrobacik41
15. sep 2020

@bjl0803 más doma tea tree olejcek, skús jej to natierať, mne tea tree olejcek pomohol na silnú mykozu na nechtoch na nohách a dcéra keď sa jej urobí zader alebo tiež nejako zle necht ostrihá natiera s olejcekom a vždy pomoze 😊

zuzkamargit
15. sep 2020

kup gafrovu mast s ichtamolom od GALVEX natri jej hrubsiu vrstvu a zabal do obvazu na celu noc. Cez den nech si to maze tenkou vrstvou a nerype do toho. Tato mast mi vytaha hnis vzdy zarucene najrychlejsie.

lindusss2016
15. sep 2020

Vymocit v repiku poriadne a potom skusit vytalcit

aniele
16. sep 2020

Rada starých mám. Do štamperlíka octu, namočiť a podržať. Aj 20 minút. Ten to vytiahne. Aj keď to chvíľu možno bude štípať.

ildiko36
16. sep 2020

@bjl0803 ahoj, skús Višnevskeho balzam, da sa kupit v lekarni..stiahne hnis na jedno miesto a samo sa otvori rana a vytecie ..aj na chirurgii sme to pouzivali..malo by to pomoct .potom jej to riadne vydezinfikuj s Betadinom

marcellka32
16. sep 2020

To čo píšeš mal môj syn už 2x, vzala som ihlu namočila ju do alkoholu, prepichla, všetko riadne vyčistila (reval riadne ale čo už ), natrela nechtikovou masťou a zabaliť na noc...prešlo to

e1i
16. sep 2020

@bjl0803 mne pomohla slaná voda, puklo to samé po macani v nej a uvoľnilo sa to

lucialka
16. sep 2020

Suhlasim, urcite Visnevskeho balzam..kupis hocikde v lekarni...mozes jej to vymacat v repiku a tak dat na stvorec tu mas a zaviazat.....urcite pomoze. Drzte sa. 😉🌹

katty2012
16. sep 2020

@bjl0803 betadine

bjl0803
autor
16. sep 2020

Toto mi dali v lekárni a azteraz čítam komentáre čo ste pridali o tom balzame do kelu zo vedieť tak pýtam hned to ...no uvidím či toto pomôže a keď nie tak kúpim ten balzam .... A čo sa prepichnutia ihlou týka ...nooooo to taku paniku akú má dcéra z ihiel hádam iné decko nemá ....poďakujme sa ,,kvalitným sestrickam" v nemenovanej nemocnici ....stacilo nám ísť raz na pohotovosť a bolo to tam zafixované od 10mesiacov a od tedy o ohle ani počuť samotné očkovanie je boj ....najbližšie ideme keď bude mat 10 a pripravujeme sa na to už teraz 😳😔

zuzkamargit
16. sep 2020

@bjl0803 aj Ialugen nie je zlý