Moja dcéra je strašne zahlienená, Dr vraví že jej nič nie je. Robili aj výtery, vraj má len neškodného streptokoka. No ona sa mi už začína dusiť, začala som aj odsávať, no ide len trošku. V noci nemôže poriadne dýchať, neuveriteľne veľmi chrapčí. Robí to od narodenia, no teraz to už je príliš, zo začiatku dr tvrdila že môže mať ešte zvyšky plodovej vody. No toto už je moc, nemôže ani poriadne spinkať. Soplíky ale netečú. Nejaké skúsenosti?
ja som toto riešila s malým keď mal 11m, dr. mu tiež nič nechcela dávať, z výterov vyšiel stafylokok, že bežný bacil...blá blá blá..., že sa máme skúsiť s tým naučiť žiť...crp mal negatívne, ale on mal tiež tých soplíkov veľa, v noci zle spal, niekedy kašľal, nemohol dýchať, niekedy bola noc zase lepšia...až ochorel viac, teplota, starší mal atb, tak dala atb už aj jemu podľa citlivosti z výteru a soplom bol po 10tich dňoch konečne koniec, teraz má 14 m a už sme tento hrozný stav nemali, tak nám to preliečenie pomohlo... inak mal tie soplíky už tiež vtedy dlhodobo, ťahal už druhý mesiac
Pýtala by som sa na ORL, tiež si myslím, že to môže byť zväčšená mandla
@23donca ...naozaj je streptokok neškodný bacil? U 1/2 roč. dieťaťa? Zase som sa niečo naučila. Čo tak skúsiť názor iného lekára,nič lepšie mi nenapadá.
@23donca ahoj. Moj syn ma presne tieto stavy cca od 2 tyzdnov. Na ORL nam dr povedala, ze je to na 90 % z refluxu (aj skryteho). Zaludocne kyseliny zapalia sliznice dychacich ciest, hlieny sa tlacia hore od hlasiviek az k nosohltanu. Maly chrci a silno chrape, neodsajeme nic, kedze to niesu "bezne sople". Tiez mal stafylokoka, moraxellu a este cosi. To je preliecene, ale hlieny ostali. Na gastre potvrdili skryty reflux. Ale fyziologicky, co znamena "vyrastie z toho bez liecby ". Takze uz len cakam, kedy vyrastie
Bude to ezofagealny reflux (môže byť skryty ), alebo najcastejsie alergia /intolerancia bielkovín mlieka, alebo alergia. Teoreticky infekt na pľúcach, ale to už je menej pravdepodobne. Ja by som šla na ORL a na gastro...Želám všetko dobré
@23donca moja bola takto zahlienena cca 2mesiace. Vtedy mala 5mesiacov. Sople nemala len hlieny jej lietali v hrdielku a pokasliavala. Boli sme na gastre u krcneho. Tam povedali, ze je zdrava. Na imuno jej spravili testy, alergia ziadna nevysla ale kedže starsi je alergik tak aj u nej je pedpoklad a dostala 3x denne fenistil. Musim povedat,ye odkedy davame fenistil je ok. Vtedy jej isli aj prve zuby. Teraz je vsak sezona a ked vyjdeme von ma zaslzene ocka a tecu sople. Neviem ci je chora alebo je to alergia u lekara som zatial nebola. Tlaci sa nam 5 a 6 zub takze by to mohlo byt aj z toho.
Nas maly to tiez mal, nakoniec mu na alergo dala kvapky,tie uzival dlhodobo a zlepsilo sa to. Dovtedy sme vyskusali vsetky spreje do nosa co mohol a nic. Reflux nemal.
@23donca ahoj, my tiež to isté, malý má 7 mesiacov a od začiatku tohto roka len sopliky, odsávame, čistíme noštek, už mi z toho šibe, všetky vyšetrenia v poriadku, na ORL všetko v poriadku, takéto malé detičky ešte nemajú nosné mandle, doktor mi povedal, že aj keď mu odsajem len trošičku aj to pomôže, že tie nosné dutiny sú u detí veľmi úzke...ale vôbec som není spokojná, tiez zle spinká, zle sa mu saje mlieko, no proste v noci horor, ja tiež zvažujem gastro a ako písali ostatné maminy, mám podozrenie na skrytý reflux.
Ďakujem vám za vaše skúsenosti, vidím že to trápi nejednú maminu, je mi však smutno z toho že lekári to nevedia riešit. Ďakujem vám ešte raz za vaše skúsenosti 🙂🙏
My sme bojovali zo soplíkmi od narodenia...😭 Aj hlieny grckala..dlho trvalo kým sa dala dokopy...neskôr už len chrapčala keď spala...a boli sme z toho nešťastný že veď jej žiadny soplík nejde odsať...boli sme na orl a povedala nám že je zdravá a že niektoré deti takto chrapčia že je to v poriadku...a keď sme bojovali s tým soplom detský doktor ppvedal že niektoré deti sa takto trápia zo soplami do roka..😬😬😬 teraz máme už messiac pokoj..ani sople a už ani nechrapčí..dúfam už budeme mať na chvílu pokoj.aj keď takéto počasie je akurát tak na ďalšiu chorobu 🤔
Nebude mat zvacsenu nosnu mandlu?