Zahlienené dieťa a žmúrenie

andriskar
3. okt 2023

Dcera 3r5m. Nerozprava velmi oneskoreny vyvin reci. Narodila sa v 34tt. Nastal u nas taky problem . Bola chora a strasne zahlienena. Po tyzdny sa to zlepsilo . Chceli sme ist na prechadzku vysli sme von . A zrazu zacala strasne zmurit ocami chtlyala sa za oci. Tak ame sa vratili dnu . Za 2 hodky sme to znova skusili a znova zmuri oci prizmuruje ich proste ako keby jej denne svetlo vadilo. Sli sme k lekarovi urobili jej vsetky vysledky a vraj upne zdrave dieta . Ze to noze byt zo zahlienenia a tak to vraj posobi. Len uz preslo par dni a stale sa to opakuje . Uz neviem kam dalej

adka176
3. okt 2023

Nemáte doma skôr prítmie? Deti takto reagujú keď prídu na denné svetlo...
Všimla som si to u viacerých aj väčších detí aj v škole, že sú svetlocitlivé... zle znášajú, ak sa vytiahnu žalúzie alebo zasvieti svetlo... zvláštne tiež ma to zaujíma, čím to je ...aj moje deti doma skôr obľubujú prítmie... chcú sa učiť, čítať, hrať skôr v šere ako pri zasvietenom svetle...

andriskar
autor
3. okt 2023

@adka176 prave ze nemame doma pritmie. Vidi dobre si myslime aj sme to skusali ci uvidi veci na neobvikle miesto sme polozili aj do dialky vidi. Doteraz to vobec nerobila az teraz od soboty

tanyan
3. okt 2023

Slnečné okuliare?

mima172
3. okt 2023

@andriskar Moja (tiež 3r5m) je tiež aktuálne veľmi zahlienená, má "chytené" dutiny a veľmi jej vadí svetlo. Upchate dutiny sú bolestivé a svetloplachosť je pri nich, podľa našej Dr, normálna. Riešenie - dávam jej von široký klobúčik alebo slnečné okuliare.

lenka_vi1
3. okt 2023

@mima172 aj u nás takto zmuri keď je zahlieneny.