Zahlienené 2,5-ročné dieťa

28. okt 2022

Baby pomoc dcérka má už týždne sopliky, dávam jej morskú vodu odsajem a streknem kvapky ale neprechádza to. Počujem že potahuje sople ale nejdú odsať čo to je? Doktorke som volala a že mám zmeniť nasivin za olynth to bola celá jej rada. Viem jej ešte niečo pomôcť čo by ju odhlienilo? Večer a cez deň keď zaspáva tak ju dusia sopliky, odsajem a za chvíľu zase už som zúfalá, mala nervózna, doktorka neochotna lebo však teplotu ani kašeľ nemá 😭

autor
28. okt 2022

Týždeň nie týždne, pardon za preklep

zuzkaa1991
28. okt 2022

Lekári nic nedavaju mam za sebou 3r. Tento rok ordinujem sama 🤣
Ak ma dutiny tak sinupret nam odporucala co nepomahal. Alebo ist do.lekarne a tam vam poradia na hlieny nech sa rozpustí jej....pozor sprej davat max 7 8dni moja ako 2.5r bola zavisla takze nato si davam velky pozor aby dlhsie nedavst sprej(duonasal nasivin atd) nam napr zabera len duonasal oststne spreje jej vobec nepomahaju

jeanne14
28. okt 2022

Sinupret alebo solmucol skúste

betkaulicna
28. okt 2022

V strese môžme zabúdať na úplne samozrejmé veci, tak len pre istotu píšem 🙂 pije ešte mlieko? Alebo čokoľvek, v čom mlieko je? Naši keď majú soplík, nemôžu ani maslo na chlieb 🙈 lebo ich brutálne zahlieňuje.

dadka128
28. okt 2022

Inhalovať, odsávať, nam pomaha otrivin, a morská voda.. ale ak uz to dlho pretrváva lepšie nasadiť atb, aby z toho nevznikol zapal stredného ucha, zapal pluc a podobne...

dzulli1980
28. okt 2022

Niečo na riedenie hlienov - Kaloba, Sinupret, Solmucol + ja dávam dcére aj Olynth HA, najneskôr do 17-tej, večer pred spaním dať antihistaminikum - Fenistil kvapky, Zodac.

endzi83
28. okt 2022

nam zabera cibula nakrajana pri posteli, preplachy voda + soľ, viac tekutin a caste vetranie

lenkatroj
28. okt 2022

u nas pomohlo nastartovat inhalator a inhalovat Ambrobene roztok (pozor, NIE sirup). Skoro 2 tyzdne nepomahal olynth, panaviral ani preplachovat nos, po 3 inhalovacich "sedeniach" bolo takmer uplne po soplikoch. Ked sme boli pred casom v nemocnici so zapalom pluc, tak pred Ambrobene davali inhalovat "na rozbehnutie" roztok NaCl - to sa daju kupit napriklad Aliamare ampulky v lekarni alebo vincentka.
Plus ja by som si od pediatricky pytala fenistil kvapky (su na predpis), nech sa utlmi trocha kaslaci reflex, aby dietatko aspon v noci pospalo...