Zahladenie sa do blba a následný plač ročného dieťaťa

lili177
27. mar 2015

dobry den, chcela by som sa opytat, dcerka rocna sa par krat zadivala do blba zastavila sa, potom sa stale rozplakala a je to taky plac akoby sa v tom momente nevedela ovladat, nieco sa s nou dialo, mate s tym niekto skusenost, bojim sa epilepsie...keby sa len zadivala tak nestresujem len ten plac potom...uz sme objednany na nerologiu, lekarka povedala ze moze a nemusi to nieco znamenat, nestretli ste sa s niecim podobnym:?dakujem za akykolvek postreh

loxa
27. mar 2015

no ked sa potom rozplakala , to mi pride zvlastne...prejavuje sa takto epilepsia? ja neviem niesom Dr. Ale keby sa toto stalo mne, skor by som si myslela ze su to nejake imaginacie, neviem..ako nie priamo duchovia ale deti maju velmi tenku hranicu medzi fantaziou a realitou..dufam ze to nebude nic vazne palceky budem drzat

mata128
27. mar 2015

@lili177 stretla,u vlastneho syna....robili nam eeg aj sono mozgu....nas mal vtedy tri mesiace a vzdy to spravil ked som ho mala otoceneho chrbtom k sebe.Neurologicka to uzavrela po niekolkych kontrolach ako ulakove reakcie....spravil to dokopy asi 10krat,odvtedy vdaka Bohu nie...uz budeme mat tri rocky a je uplne ok...

bonaqa2013
27. mar 2015

to zahľadenie môžu byť malé epileptické záchvaty. Ale lepšie to bude vidieť lekárka po vyšetreniach.

lili177
autor
27. mar 2015

nasa je uz vacsia, ked si spominam stalo sa par krat ze sa z nicoho nic rozplakala no teraz je to ine, je to uz kamoska a neplace z nicho nic, a teraz posldeny tyzden je to skoro kazdy de, zastavi sa zahladi, volam na nu a potom plac...neviem

sashka22
27. mar 2015

Pocula si už o - indigovych detoch-? Myslim,ze aj tu na MK je cela skupina o tom, skus vyhladat

lili177
autor
27. mar 2015

nie nepocula, idem pozriet vdaka

sashka22
27. mar 2015

Potom napiš, ci nieco z toho sedi aj na vaš případ 🙂

lili177
autor
27. mar 2015

@sashka22 nie, ona je celkom normalna, priemerna, zlata...o takom stave ako mame my som sa tam nedocitala...ja skor myslim epilepsiu

katarinka289
27. mar 2015

Deti vidia viac ako my dospeli.Verim tomu.Moj synovec nas tak par krat uviedol do pomykova...Hovoril,ze do obyvacky prisla mala teta Marka a prisla si pre saty.V obyvacke mali starozitne skrine po prababke,ktora bola mala a volala sa Maria.Nikto o tom nikdy nehovoril,komuvtie skrine patrili...alebo brat raz cestou autom musel zastavit a odskocit si.Ked sa vratil do auta,syn sa ho spytal"tatiku a ten ujo ide s nami" a brat sa spytal"aky ujo" a chlapec "ten,co sedi vedla teba"... Ked clovek nezazije,neuveri

sashka22
27. mar 2015

Podla toho co mi našlo cez základny vyhledávač asi nie celkom pochopis,co som mala na mysli, hladam teraz nieco konkretne o tom, katarinka to už nacrtla lepsie. Ked najdem,pridam link

tvorivachalupka
27. mar 2015

môj syn vtedy 3 ročný - sa takto zahľadel išli sme k doktorke a bola to epi- bola mu nasadená liečba a už je z toho vonku - to sú tie malé záchvaty, ktoré vznikajú ako elektrické výboje v mozgu - a nezaspí hneď po tom, ako sa zadíva? lebo aj to je s tým spojené.

lili177
autor
27. mar 2015

@tvorivachalupka ale aj plakal potom?

17alexis
27. mar 2015

@lili177 mohla by to byť epilepsia - konkrétne Grand mal. Keby dieťa v tej chvíli niečo držalo v rúčke, tak by to pustilo...trvá to iba chvíľku a potom to prejde. Určite navštív lekára.

lili177
autor
27. mar 2015

@17alexis no naposledy pri tom hladkala koberec

tvorivachalupka
27. mar 2015

ešte ide o to aké je to zahľadenie - pri tej epi - je to také že ani sa nehýbe, prestáva akákoľvek aktivita ostatných končatín a dieťa je akoby mimo- nám sa stalo, že to bolo uprostred jedla a keby ho nezachytíme, tak sa zvalí na zem.

lili177
autor
27. mar 2015

@tvorivachalupka neviem, zatial iba sa vzdialila, clovek by povedal ze sa otoci a zisti ze je sama, no ona chvilu stoji a diva, ja som jej za chrbtom, ked idem k nej tak sa rozplace...

tvorivachalupka
27. mar 2015

aha, tak podľa toho to na epi nevyzerá - ale najistejší je neurolog. Nech bude diagnoza resp. záver akýkoľvek prajem všetko dobré hlavne malej. 😉 😉

lili177
autor
28. mar 2015

teraz mam skor pocit ze padne na zem na styri a diva sa nepritomne, ale tazko zistit ci pritomne ci nepritomne, je to len chvila, diva sa pred seba a nehybe a potom ten plac, neudrie sa aby mala plakat..tak neviem,

latvia
28. mar 2015

@17alexis Grand mal pri epilepsii je velky zachvat, tak ako to ludia poznaju, najprv stuhnutie svalov a potom sklbanie a tras celym telom, to co maju zvacsa deti, to zadivanie sa do blba je Petit mal, maly zachvat. takych zachvatov mozu mat aj niekolko sto denne, vsimnut sa to da, dieta len poozera a nereaguje na nic, potom zrazu funguje dalej. tieto zachvaty su v podstate zakernejsie, lebo prebiehaju casto a nemusi si to nikto vsimnut a pomaly poskodzuju mozog...

@lili177 neurologicka vysetri, pripadne doporuci ine vysetrenia a uvidis. zatial sa nelakaj...

lili177
autor
28. mar 2015

ale ci plac potom nasleduje, lebo u nej vzdy, akoby sa lakla

17alexis
28. mar 2015

@latvia Presne tak, máš pravdu, je to Petit mal....

lili177
autor
28. mar 2015

Detské absencie predstavujú 8 %
všetkých epilepsií. Začínajú medzi 3.–12. rokom
s maximom výskytu vo veku 6.–7. rokov.
Sú charakterizované krátkym trvaním poruchy
vedomia (5–30 sekúnd), s náhlym vznikom
dakujem za postrehy, po eeg budeme mudrejsi potom napisem
ta absencia alebo petit mal zacina az vo vyssom veku, u tak maleho dietata je to tazke si vsimnut a rozlisit, snad to nebude nas pripad
stale vsak hladam niekoho, kto by mal rovnaky priebeh ako my, neviem ci je totiz to dieta pri sebe alebo nie, mohlo by tak reagovat aj na nejaku bolest