Záhadné vyrážky po očkovaní vakcínou Hexacima a Prevenar 13

barus18
9. júl 2020

Dobry den. Prosim Vas o radu ci skusenost. Moja rocna dcerka absolvovala 3. ockovanie do noziciek. Nasledne sa jej vyhodili vyrazky na stehienku, ktore sa zacali sirit po celom telicku. Boli to akoby husto vysipane pluzgieriky a teraz su skor take zapalene, cervene plochy z ktorych sa siria pupaciky a znova scervenaju. Niekde by sa akoby uz isli hojit a inde sa siria nove. Uz to trva asi 10 dni a ziadne zlepsenie. Lekarka ju poslala na kozne vraj pravdepodobne alergia na slnko. Kozna predpisala antibioticku mast a fenistil kvapky. Tiez sa priklana k alergii ale na potraviny. Na slnko uz tyzden nechodime a potraviny sme obmedzili na zakladne. Vyrazky sa stale tvoria. Preto nadobudam pocit, ze pricina je ockovanie. Prosim Vas, ma niekto podobnu skusenost? A ak ano, kedy tie vyrazky zmizli? Dakujem za kazdu radu! Velmi by som jej chcela nejako pomoct ale netusim ako.

sara07
9. júl 2020

pozri si pribalovy letak na adc.sk tam máš všetky vedlajšie učinky aj vyražka možna
trvaj aby ti napisali do záznamu že na slnko nechodi a potraviny má základné
prípadne to ty ručne dopíš, môžeš to nahlasit aj ty ako rodič na lin na nahlasovanie nežiaducich učinkov a potom sa musia zaoberat hlbšíe tym
inak to budu zvalovat večne na niečo a z očkovania to nepripustia

sara07
9. júl 2020

ak si mala takyto priebeh nafot to
a potom
Očkovanie vyžaduje zvýšenú opatrnosť. odporúčam očkovanie previesť v ambulancii pre komplikácie očkovanie, sú zriadené v Košiciach, Bratislave a aj v martine. Vaša lekárka má na nich určite kontakt. V tejto ambulancii rozhodnú, ako sa bude v očkovaní pokračovať..
sa sem pytaj tam to zhodnotia to dalšie prípadne bude očkovaná pod ich dohladom

sara07
9. júl 2020

Časté vedľajšie účinky (môžu sa vyskytnúť v menej ako 1 prípade z 10 podaní vakcíny) sú:

· vracanie; hnačka

· horúčka vyššia ako 39 °C, bolestivosť v mieste vpichu brániaca pohybu, začervenanie, stvrdnutie, opuch v mieste očkovania v rozsahu 2,5 – 7,0 cm (po úvodných injekciách)

· vyrážky

Menej časté vedľajšie účinky (môžu sa vyskytnúť v menej ako 1 prípade zo 100 podaní vakcíny) sú:

· záchvaty (kŕče), vrátane febrilných kŕčov (zapríčinených vysokou teplotou)

· žihľavka (alebo vyrážky podobné žihľavke)

ukulela
9. júl 2020

@barus18 s ockovanim to zrejme nespajaju preto, lebo to uz bola tretia vakcina (aj ja si myslim, ze ak by mala bola na vakcinu citliva, ma reakciju uz po prvej, nie az po tretej ...) ale jasne, ze to ma byt v zazname a ak sa nepride na dovod, tak to normalne nahlas ako vedlajsi ucinok.

anicka182
9. júl 2020

Stalo sa aj nam ze po tretej davke, cca na tretí den, sa malemu vyhodila akoby zihlavka, male drobne pupence. Zvacsa na miestach kde som ho chytila za ruku alebo si prelozil nohu cez nohu, do hodinky však zmizli, ked som volala lekarovi tak tiez to nepripisoval ockovaniu avšak nic nové sme nejedli na slnku sme boli uz predtym tak neviek.
Ja som presvedčená ze to bola reakcia na očkovanie kedze toto tretie znasal najhorsie. Trvalo to tri styri dni odvtedy nic.

83lenka83
9. júl 2020

@barus18 aj môj mal po treťom očkovaní vyrážky ale mal ich od miesta vpichov až po palce na nohách v jednej línii a boli mokvajuce ako vredy, bolo to z očkovania ale nezapisali vôbec do karty, dr len krútila hlavou.

lindalindusa
18. okt 2021

@barus18 nám sa to stalo teraz. Ako to u Vas skončilo ? Pripadne aká bola liečba samé odzneli? Som z toho neštastna dr povedala že sa s takouto reakciou ešte nestretla.

sara07
18. okt 2021

@lindalindusa a ty jej to ako za tu prax veríš ? že sa nestretla, otázka znie či môže niečo iné povedat ale pokrok aspon to pripustila

barus18
autor
19. okt 2021

@lindalindusa no vyrazky stale len pribudali nove a stare sa nehojili, malinka z toho bola nervozna, lebo to svrbelo. Fenistil kvapky uz velmi nepomahali.Ak som jej chcela ulavit, natrela som ju od hlavy po päty takym detskym púdrom, co nam zarabali v lekarni (predpisala kožná). Ale tiez to vyrazky neliecilo, len som mala pocit, ze sa menej skrabe. Ine masticky a pokusy koznej nepomahali. Ani kortikoidove maste. Vyrazky pribudali a neubudali. Takto to trvalo asi 5 tyzdnov. Uz sme sa nahnevali a zavolali na kozne na Kramare a tam nam povedali, ze nic ine nezostava, len prist na hospitalizaciu. Bol to piatok a dohodli sme sa, ze v pondelok prideme na hospitalizaciu do nemocnice. No u nas bol ten vikend zlomovy. Presne v ten vikend sa to zacalo stracat. Mozno do tyzdna bolo po vyrazkach. Velmi som sa trapila vtedy, ked som netusila ako jej mam pomoct. Uz ma 2 a pol roka a prisli ine choroby. Na tie vyrazky som uz skoro zabudla. Drzim Vam palce...aby ste to zvladli. Urcite to zvladnete!

ceruzka16
10. jún 2022

@anicka182 dobry den nam sa toto iste stalo na druhy den po ockovani prevenar 13. Vysypal sa na chrbáte boku az po nozky. Doktorka nam dala kortikoindny cipok. Nic nove nejedol nic nove nemal tak si myslim ze reakcia na ockovanie
Zmizlo vam to?

anicka182
10. jún 2022

@ceruzka16 ahoj, ano zmizlo to trvalo to par dni a odvtedy sa to uz neobjavilo