Deti 4 a 11sa hradí blbu hru neviem kde na to prišli že kto dlhšie zadrží dych a teraz mi vravi dcéra aj som to videla ze malý keď zadržal dych na dlhšie začal meniť akoby farbu do cerveno fialovo modrá. Na hrudníku a tvari A teraz sa bojím.ci sa niečo mohlo stať alebo mu niečo je?
Bol modrý lebo nedýchal a krv nemala kyslík. Vysvetli obom aké je to nebezpečné.
Aj my sme sa ako deti hrali tieto hry. Ani nepíšem o tom ako sme hrali kto vypije viac vody .... naozaj zázrak že sme to všetci prežili bez ujmy (vyhrala som, 1,5l na ex)
Ale s tým dychom neviem ci je to až také nebezpečné.. nie je to skôr tréning pluc? Véd je aj ten šport kde pri potápaní zdržiavajú dych na extrémne dlhý čas, či?
Ale rada sa nechám poučiť. Dcéra mi tiež káže stopovať ako dlho vydrží pod vodou. (4r)
@simona20201309ne skôr ide o to že zmodro fialovel
@januska12323 áno hrozne hry
@pribinak skúšala som a farba normálne
Snaž sa viac a bude aj farba
Zo zadrzania dychu sa mu nemoze nic stat,telo si nadych automaticky vybojuje,ked stupne hladina CO2. Ak zmodrel,bud sa moc silil,alebo ma nieco so srdcom,kedy mu aj mala pauza v dychani vyvola takyto stav.
@iwesska takže treba k dr?
Boze nie, clovek nedokaze sam seba zadusit, nedokazes zadrzat vedome dych tak, aby si sa realne ohrozila.. 🙃kratkodobe zadrzanie dychu a nasledna hypoxia je dokonca vraj terapeuticka 😃 clovek zadrzi dych a moze drzat kolko vladze, zmeni farbu, samozrejme, ale zacne dychat a je vylieceny, absolutne sa to neda porovnavat s nevedomym apnoe ci zmodravanim bez zjavnej priciny
@anavixy čiže to bola príčina zadržanie vzduchu?
Ano 🙂 pokial sa to inokedy nestava, tak urcite ano
@anavixy bolo to iba raz
Nič sa mu nestálo. Však aj ty keď zadržis vzduch tak meníš farbu
Ale treba takéto hlúpe hry zrušiť