Ahojte, idem si už k vám pre radu, lebo som zúfalá.
Dcéra má 5 rokov. Asi pred pol rokom mala črevnú virózu a odvtedy máme problém, že zadržiava stolicu.
Stravu má upravenú, vláknina, ovocie, zelenina, dostatok vody aj pohybu.
Keď sa vykaká, stolica je mäkká, niekedy aj riedka, čiže v tomto problém nebude. Ona zadržiava tým, že prekriži nohy.
Ona dokáže zadržiavať aj 6 dní. Vtedy s manželom už nasilu jej dávame čipok, krík neskutočný to je. Kope nás, bije.
Dnes je to 9 deň čo nekakala, dali sme jej predvčerom čipok, včera a aj dnes a stále nič.
Vidno že jej treba, lebo gaťky má okakané, ale ona prekriži nohy a nepustí.
Ja už neviem čo mám robiť. Či ísť s ňou na pohotovosť, len si to neviem predstaviť aký cirkus tam bude. Alebo nasilu nejako doma.
Neviem už.
S manželom máme krásny vzťah aj v škôlke má veľa kamarátov, neviem prečo to robí.
.
My sme mali tiez podobny problem, aj ked 9 dni to nikdy nebolo. Pomohlo len dookola vysvetlovat a proste musel vyrast a pochopit to sam. Ak ma makku stolicu, cipky by som nedavala, je to pre dceru zbytocny stres.
Aj my sme si tým prešli... Doktorka predpisala prehanadlo, ked uz to bolo dlho tak sme ho použili...a to uz neudrzal, dva krat sme to takto spravili a pochopil ze to budeme robit inak, a vysvetlovali sme stale
Ahoj ja s mojou bojujem s kakaním od kedy nemá plienku boji sa totiž vykakat jedine so mnou a len doma. Niejedy bolo horšie Niejedy ťažšie ja som už bola zúfalá. A to max nekakala tri dni..už sme riešili aj psychológa no potom sme to vzdali. Teraz ide no má stres, ale skoro každý deň sa vykaka idem na to v pohode pozriem na ňu keď ide kakat potvrdím ze to bude ako vždy ôk hovienko nádych výdych a po prvom už kaka sama tak sme zatiaľ došli mi. Bol to ale boj. Držím moc prsty hlavne pohoda kľud veľa sa rozprávať.
Pri 9tich dňoch by som už dávno s ňou sedela u lekára. Keď môj nekaká 5 dní, už nastupuje čapík. Keď neúčinkuje, prečo ste neskúsili laktulózu, alebo niečo podobné?
9 dní už je na návštevu dr.
Skuste to nenasilne. Posadte ju na wcko s tym, ze nemusi sa vykakat, len vyskusate. Kazdy den v rovnakom case, ako ritual. Toto jedine pomohlo mojmu synovi s podobnym problemom.