Mamičky som už zúfalá. Nájdem tu vždy len o zápche. Ale my nemáme zápchu. Stolica je mäkká až polo riedka.. Ale problém je ze syn sa nevykaka do záchoda ale zadržiava ju a tým pádom skončí v slipoch a toto sa opakuje vždy... Raz už chodí na záchod pekne sa vykaka alebo na nocniku .. A potom zase prúde obdobie prezliekania umývania.... Vysvetľovania.a takto dokola už viac ako dva roky . Už som z toho zúfalá. Teraz je to preto ze ho štípe zadok... Ale aj 5
krát sa pokaka lebo to neudrží a celý deň ho prezliekwm... Sedíme na záchode aj polhodinu a nič. Co nam pomôže???
@mixa89 urcite mu treba dat plienku, maju taku gatkovu pants. Ved musi byt uplne v strese a aj ty, chodi do skolky? S dcerou sme mali podobne problemy, no ona kakala jedine do plienky a to az kym jej v skolke neprislo ze ine deti chodia na zachod, trvalo to tak do 4 rokov.
Skús si pozrieť na nete psychickú zapchu. My sme si tým presli. Dieta musi proste z toho vyrast..stojí to veľa síl.energie,nervov a chce to veľa trpezlivosti.ziaden krik, nátlak atď.
@renatka100 áno bolo aj obdobie že len do plienky kakal Potom už na záchod ale teraz zadržiava aj do plienky .... Ze mu tam len trochu vide
Ahoj, ja mám síce menšieho, ešte ani nie dvojročného a máme rovnaký problém, psychická zápcha. On sa veľmi skoro začal pýtať na nočník a odvtedy to začalo. Pokiaľ ho napríklad štípe zadok, tak mu ho natri bepanthenom, jasné že nebude chcieť kakať keď ho to štípe. Ale on už je vo veku kedy sa s ním dá vyjednávať. Ja toho môjho motivujem že sa pôjdeme voziť v aute, prípadne si s ním len sadnem na parkovisko a drží volant. A keď už sa mu dá kakať, dám mu kľúč od auta a poviem že ak sa vykaká tak tam pôjdeme.
Opýtaj sa ho kde sa mu lepšie kaká, či do nočníka keď ma skrčené nožičky alebo do záchoda, prípadne ešte schodík ku wc aby mal nožičky pokrčené. Môže mu vadiť aj tvoja prítomnosť. Skús mu navrhnúť že nech sa vykaká a keď bude prídeš. Niekto potrebuje súkromie.
Môže mu vadiť tiež pohľad na to, čo zo seba dostal von, tak napríklad do wc hodiť kúsok papiera.
Toto som čítala v nejakej psychologickej štúdii a musím povedať že to pomáha- motivácia, nekarhanie, povzbudenie že to dokáže a bude ako veľký chlap, zo začiatku nejaká odmena- nemusí to byť hračka, možno len pohojdať sa, bicyklovať, alebo na zmrzlinu a nespomínať kakanie! Náš to zo začiatku držal aj 5 dní, ale slovo kakať, tlačiť v žiadnom prípade. Teraz je naučený že keď sa mu dá, tak začne dupkať, chytím ho za ruku a dám oproti balkónu nech pozerá susedovho psa, prípadne chce byť v kúpeľni. Má svoje miesta, tam mu to ide.
Držím palčeky 🙂
Ahoj my sme s dcérkou bojovali rok... Ovocie, voda, rozprávanie, k psychológovi a na rektodkopiu som nechcela. Známi mi poradili liek forlax, ktorý sa dá kúpiť v ČR 10g je voľnopredajný ale pre deti je dávka 4g tak sme to rozrabali. Mne zadržiavala, stala ako sviečka rovno, zadok stlačený, špinavý a zápach. Keď som jej zo začiatku dávala detské čipky tak kričala a bránila sa, potom chvíľku stala v kúpeľni a keď začal účinkovať cipok tak nočník po ruke, chytila som ju do vzduchu pod kolenami a tie jej pritlačil k hrudníku.... nemala šancu udržať stolicu a potom nám poradili tento liek a postupne to odišlo. Vy chválili sme ju, aj drobnosť som jej dala kinderko, len, aby bola ok. Pravda je, že keď sa to po roku vrátilo znovu, tak som rezignovane otvorila jej skriňu, vytiahla jej cestovku a začala do nej baliť veci s tým, že ja sa už trápiť nejdem, nech to vyriešia lekári v nemocnici a ona hneď išla na WC. Odvtedy si musim zaklopať... pokoj.
Moja kamarátka so synom chodila na klyzmy do nemocnice a potom jej niekto poradil chreno čaj. Oni majú dobrú skúsenosť s nim.
@mixa89 aj my sme si tym presli. Nam velmi pomohol sirup duphalac. Kym sa mu odbural taky nejaky blok z kakania... A vela, vela trpezlivosti a pevne nervy.... Pomalicky ho naucit, nech ide kazdy den na wc a aj ked mu netreba, nech aspon vyskusa. A za kazde kako bola samozrejme odmena 🙂
@mixa89 už je veľký, takže tomu chápe a buď rada, že nemáte zápchu.Tu je už na mieste trocha pohroziť, že bude smrdieť deti to zistia, všetci kakajú do záchoda, dávať odmenu dohodnúť sa čo dostane za kako, ak nepomôže pohroziť aj nemocnicou.my sme si prešli zápchou zadrziavanim.U nás dosť pomohlo, že som jej povedala, že si ide gaťky preparát sama, alebo oblečenie ide do koša.Natrapili sme sa asi rok až u chirurga sme boli.Ked počula o kamere do zadku zľakla sa...
@mixa89 Este by som chcela dodat, ze znama nam
poradila chlorellu, ktora pomahala s tymto problemom ich dcerke. Skusila som ju v poslednych 2 tyzdnoch a musim poklopkat, ze zatial sme bez nehody. Nedavam jej ju pravidelne, iba v ten den, ked vidim ze sa zacina pokusat kakat a nejde to, tak jej rozdrvim 1 tabletku a v ten den sa do par hodin vzdy bez problemov vykaka. Je to prirodny liek, takze za mna zatial velka spokojnost.
@dada4 S psychologickou som to priebezne konzultovala cez Whatsapp telefonicky (je mimo Slovenska) viackrat. Najprv som jej opisala situácie rozne ohľadom tejto veci. Potom mi povedala tusim 3 dôvody ktoré sa mozu tykat nas a nasledne odporucila co mame robit. A to sme este priebezne konzultovali reakcie syna a ako sa nam dari.
Môžem tiež poprosiť kontakt do soravy kto sa úspešne zbavil bloku z kakania, veľmi by to pomohlo , Dakujem
@mixa89 dobrý deň . Otváram starú tému. Ale máme úplne rovnaký problém. Raz super teraz každý deň zadržiavanie okakane trenky, následne sa pokaka v škôlke lebo uz nestíha. Prosím ako ste to vyriešili?
@mixa89 Ach, to akoby ste pisali o mojej trojrocnej dcerke. Mame presne rovnaky problem - kaknute v gatkach aj 5-6x za den, kym sa normalne vykaka. Tiez mame lepsie obdobia, kedy si myslim ze konecne to pochopila a vie sa vykakkat naraz, a o par dni sme spat pri prezliekani. Zatial som bohuzial ziadnu pomocku nenasla, ale tiez si rada precitam vsetky rady. Inak len verim, ze z toho raz vyrastie.