Ahojte baby, idem si po radu. Mate niektorá skúsenosť s tým, že vaše bábätko nešlo zámerne na veľkú potrebu?? Ako ste to riešili??
Je to veľmi časté pri odplienkovani. Dieťa cikať bude na WC, ale kakat nie. Syn robil to isté, asi 2 týždne ho to držalo, cikal v pohode, kakat nie a nie, vresk, rev, plač, zadržiavanie. Pýtal si plienku, aj ju "na to" dostal, po cca 2 týždnoch jednoducho si sadol na WC na redukciu a spravil, čo bolo treba. Musel k tomu dôjsť sam, nijake nútenie a prehovaranie nepomohlo.
2 ročné dieťa nie je bábatko. Zažila som to trikrát, pri všetkých mojich deťoch. Keď sa odplienkovali, cikali v pohode na nočník, kakať ani za svet, zadržiavali. Je to pomerne častý problém, keď chceš, pridaj sa do skupiny Problémy pri vyprázdňovaní detí. Je tam kooopa žien s týmto problémom, kooopa rád a nápadov, ako to riešiť. Za mňa, 1.Udržať stolicu makkú (vláknina, ovocie, zelenina, veľa tekutín), prípadne prípravky ako Laktulóza/Forlax. 2. keď sa nevkaká nejaké obdobie, ktoré si ochotná akceptovať (ja som mala max týždeň) tak dať čípok/ prípadne Easylax. Pokiaľ vylúčiš nejakú zdravotnú príčinu, v 90% prípadov je to psychika a tam jediná pomoc je neriešiť a nechať to na to dieťa. U nás to trvalo cca pol roka u syna, rok a pol u dcéry a u najstaršej tak cca 2 roky. Potom si jedného dňa sadli na WC a vykakali sa sami a odvtedy kakali furt.