Zadržiavanie moču u dvojročného dieťaťa

kubkomatko
29. jún 2014

Riešim dilemu či sa máme opäť vrátiť ku plienkam, kedže dcérka ako sme ju začali odúčať od plienok, zadržiava moč. Dávame ju dosť často na nočník, ale sa nevyciká, ani do záchodu, pociká sa len ked ide cez obed spať. A poobede je to to isté, akonáhle jej večer dáme plienku, je mokrá. Obávam sa aby nedostala nejaký zápal... 😒

stefka33
29. jún 2014

@kubkomatko Dajú sa kúpiť plienky, ktoré sa obliekajú a sťahujú ako nohavičky. Čo takto skúsiť tie?

kubkomatko
autor
29. jún 2014

@stefka33 myslíš že pomôže?

lilitela
29. jún 2014

@kubkomatko Do oblecenia teda necika?

melalex
29. jún 2014

Moja ma 2r.1m. a robi to iste.Bude zadrziavat az ked jej nedam plienku.Starsia robila to iste.Ked sa zobudila zpoobedneho spanku plienku som jej nedala a vycikala sa az po 6 hodinach znova do plienky ked uz isla spat vecer.Potom z jedneho dna na druhy mi povedala ze ide cikat do nocnika a odvtedy sme plienky nemali len na noc.

kubkomatko
autor
29. jún 2014

@lilitela stane sa ked už neudrží tak sa pociká a bohužial už aj sa pokakala... Teoriu ovláda , prax jej ešte nejde..

stefka33
29. jún 2014

@kubkomatko Možno áno. Ja som mala kúpené jedno balenie od pampers. Použili sme len niekoľko kúskov, malý sa rýchlo odučil, vlastne len ak sme niekde išli tak sme mu ich dali. Ale pre teba to bude pomoc. Nemusíš prebaľovať ale stiahneš dole a posadíš na nočník. Môžeš malú naučiť stiahnuť si ju sama. A inak sú veľmi pekné tie plienočky obrázkové.

kubkomatko
autor
29. jún 2014

@lilitela
@melalex
@stefka33 malá si uvedomuje, že urobila zle do gati ked sa aj pociká, hned vyťahuje zo skrine suché oblečenie

stefka33
29. jún 2014

@kubkomatko Možno ešte neprišiel jej čas. Vykašli sa na tabuľky, niektoré sa naučí na nočník v 2 roku, niektoré v treťom. Skús tie sťahovacie plienočky. Keď veľmi dlho zadržiava moč tak ju to musí aj bolieť. Možno o mesiac to už pôjde.

syrik
29. jún 2014

My riešime to isté, má 2 roky a 3 mesiace. Už pekné sadla na nocnik ale nikdy sa tam nevycika, ale normálne do gatí a vôbec jej nevadí behať V mokrom. Teraz nastal zlom,odmieta nohavičky, lebo vie,že bude mokrá, stále mrnci a Zadržiava, kým nedám plienku. Dnes som ju nechala holú behať a ocikala dlážku. Najnovšie sa nechce dať prebalovat po ležiacky, len Postojačky. Aj zo spánku sa postaví, keď ju v noci prebalujem. Takže keď sa pokaka, rovno do sprchy. Horšie je,keď niekde sme.Už má tak zapareny zadok,že až...Asi budem musieť ešte počkať a to už cvičíme aj pol roka s Prestávkami.

borkavan
29. jún 2014

@kubkomatko
@stefka33
@stefka33
@syrik môj synovec (2 r. a 7 mes.) je to samé. Dobre vie čo má robiť do záchoda alebo do šerbla, ale nevyciká sa tam, zadržiava to a keď mu dá plienku hneď to spustí a ešte povie, že cikal. Minule sme ho nechali na dvore iba v slipkoch a hral sa a cikal a v pohode taký chodil docikaný. bolo horko. Na druhý deň už chcel plienku.
alebo u babky sa vyciká na koberec. Dá si dole plienku a ciká a ešte zavola babku, že ciká na koberec.
Segra písala už aj do jedného centra jednej psychologičke a tá napísala, že netreba ho nútiť, len sa opýtať, či chce cikať do šerbla a keď povie nie, tak si to nevšímať a dať mu plienku. Že každé dieťa má svoje vlastné tempo, kedy sa odnaučí od plienky.
A včera napr. dal panáčikov do šerbla, že idú cikať a on s nimi cikal do plienky...

ešte segra rozmýšlala, že kupi latkové plienky na toto leto a uvidí sa.

siska53
29. jún 2014

@syrik moja ma rovnaky vek a sme na,tom takto 2m. Ona sa rozhodla,ze nechce na den,plienku,ale je to tak,ze obcas sa vypyta sama,alebo po mojom,opytani si sadne a spravi,co treba,ale dost casto sa pocika..pritom vidi,kde chodime my,vidi cikat braceka..

syna sa mi podarilo odplienkovat,ked mal 2,5r. Za 3 dni bol cez den,bez plienky a pekne sa pytal. Mal totiz totalnu dermatitidu a tak sme ho nechali naheho behat po byte. Prve dva dni robil mlacky,na 3.sa uz pytal.

ja mam pocit,ze mala este nie vzdy rozpozna ten signal,ze treba mi cikat. Mozno potrebuju este chvilku casu..
@kubkomatko a keby ste jej plienku nedali ani na spanie? Kupite nepremokave plachty..mozno prestane zadrziavat..
alebo nepomoze,keby ste sa isli spolu vycikat? Ze aj ty by si na velke wc a ona do nocnika..lebo to zadrziavanie nie je dobre veru..

kubkomatko
autor
30. jún 2014

@borkavan
@siska53 už sme skúšali aj odúčacie nohavičky aj látkovú plienku, že snád jej to mokro bude vadiť a figu. Chodila mokrá... Tak sme to prerušili, a teraz začali znova, len zase je to s iným scenárom, ked už náhodou pustí do gatí, hned sa zoblieka...A to spoločné cikanie na ňu vôbec nezaberá :/ Cez deň jej na spanie plienku nedávam, a veru vstáva mokrá, na noc to ešte neskúšame...

bleee
30. jún 2014

nám pomohlo, keď som malému dala minulé leto plienku dolu a behal s holým zadkom. Týždeň ocikával celý byt a ja som utierala. Polienku som mu ale nedala. Po týždni pochopil, že plienka už nikdy nebude a začal sa pýtať na nočník