Zadržiavanie moču a dovolenka

syrik
3. aug 2014

Ahojte maminky, chcem Vás poprosiť o Váš názor. Dnes je posledný deň na rezervovanie ubytovania a zaplatenia zalohy na dovolenku tu na SK, na ktorú by sme mali ísť koncom týždňa. Ale od včera rána dcérka zadržiava moc.Včera ráno sa vykakala a odvtedy si drží plienku a keď sa jej už moc chce cikat, plače. Boli sme na kupku, tam to robila tiež. Zľakla som sa, či ju nereze alebo nestipe pri cikaní,no keď spí, normálne cika a neplace. Skôr si myslím, akoby sa bála obsahu plienky :$ Neviem,či zmena prostredia pomôže alebo by sme to mali zrušiť, prosím poraďte. Ďakujem

seahorse27
3. aug 2014

Aka stara je mala? Neskusala si ju dat na nocnik alebo na zachod?

syrik
autor
3. aug 2014

@seahorse27 Aspoň tisíckrat. Už to cvičíme pekne dávno. Bolo obdobie, keď si sadla aj sa párkrát vycikala, nekakala vôbec. Potom nastal zlom a odmieta si tam sadnúť. Na záchod vôbec. Ale pýtať sa pýta, keď je bez plienky, donesie si plienku a tam pusti. Má 2 roky a 3 mesiace.

kukina79
3. aug 2014

@syrik aby som dobre pochopila,tak ona chce cikat len do plienky a preto zadrziava moc?ak hej,tak ja by som jej tu plienku dala a neriesila.asi nato este nevyzrela,ked ju este chce mat.ked predtym chodila na nocnik moze byt,ze to bolo len natrenovanr,ale nie v jej hlavicke dozrete,takze dat plienku naspat, ist na dovolenku a neriesit cikanie nejaky cas 🙂

syrik
autor
3. aug 2014

@kukina79 Presne tak som urobila, nocnik neriešim. No teraz zadržiava aj v plienke, akoby sa bála pocikat alebo pokakat. Robí to len teraz dva dni, stále si drží plienku aj vpredu aj vzadu. Myslela som, že jej vadí, ale dolu ju nechce dať a ak,tak nosí ďalšiu, aby som jej dala. Bojím sa, aby nedostala zápal mechúra, keď zadržiava.

kukina79
3. aug 2014

@syrik a nema ju zapalenu,ci pri kakani ako spominas,vtedy naposledy bez problemov cikala sa jej nieco nestalo? Vie ti povedat,alebo nejak naznacit,ci ju nieco boli,stipe,ci pali. Skus ju davat cikat do vane,bud do kupela,alebo ze jej pustis vodicku a pri sprchovani.

syrik
autor
3. aug 2014

@kukina79 Zapálené to nemá,výnimočne sa dala skontrolovať. Vyskúšam tu vaňu. Dnes to bolo už lepšie, aj sa vycikala, ale drží do krajnosti.No stále sa tam chytá. Ďakujem 😉

syrik
autor
4. aug 2014

No tak dnes sme od tretej rána hore a to nespala celý deň....A zase sa drží plienky a plače. Asi sa jej chce kakat a boji sa...

kukina79
4. aug 2014

@syrik no tak vyzera,ze ma blok s kakania sme si tym tuto zimu az do jari presli ☹ ,ale cikanie nezadrziaval. Mala stolicu naposledy tvrdu? U nas to bolo z toho.kakanie trvalo aj hodinu,alebo viac. Snazila som sa mu davat jest jedla,co mu tu stolicu mali zmeksit,ale bol v tom case slaby jedak a priebercivy,takze sme bojovali. Do plienky sa mu zle kakalo,ale do nocnika ani za svet. Tak az teraz v maji,ako sa odplienkoval,tak sa nechal aj na kakanie prehovorit na velky zachod a zistil,ze je to lepsie,tak teraz uz neni problem,ale bolo to trapenia 🙄 mam pocit,ze niektore deticky (neboli sme v nasom okoli jediny,co si tym presli pri odplienkovani),ze doostanu blok,ci sa zlaknu pri kakani bez plienky na zaciatku. Drzim vam palce,nech to mate rychlo za sebou a pri kakani povzbudzovat a ak je stolica tvrda,snazit sa aby bola maksia a nemala zly zazitok z kakania.

syrik
autor
6. aug 2014

@kukina79 Presne si to vystihla...ano, raz sa vykakala na zem a odvtedy sa toho boji....aj dnes, ako zbada obsah plienky, jaci, trasie sa....boli sme v nemocnici....no z toho bude mat traumu este velmi dlho a ja tiez,...nutili ju v bolestiach sediet na nocniku, vodila ju sestra po vsetkych zachodoch a dokonca jej capla po zadku, za to, ze tam nechce sadnut....podpisala som okamzite reverz a odisla domov...teraz je hrozne placha, ale aspon sa vykaka po troske...v bolestiach a so strachom...v nemocnke cele dva dni riesili to, ze nosi plienky...najskôr posmešné poznámky a potom toto...nemôžem sa z toho spamätať...

katka0905
6. aug 2014

@syrik preboha, to v akej nemocke? Hned by som dala staznost na RUVZ. Moja mala, ked mala 2 roky a tri mesiace, este veselo kakala a cikala do plienok a vobec som to neriesila. Kazde dieta ma svoj cas. Teraz sa zas nesmierne tesi na ten pohlad, co bude v nocniku, vacsinou tomu aj sama vymysli nazov (napriklad typu "aha, to je rodinka jezkov" a pod.) a pomaha mi to vylievat do zachoda, to je najvacsia radost..

syrik
autor
6. aug 2014

@katka0905 Aj ja som chcela podat staznost...ale primar bol tak nasraty, ze ma uz zacal obvinovat, ze sa malej nevenujem, ze stale place atd. Mali sme jednu knizku a skladacie autixko z domu, co mi narychlo vecer doniesol muz po prijme, na druhy den som sa pytala domov, aj to vyzeralo, ze ma pustia, tak som cakala s tym, aby mi ponosil dalsie hracky...tak sa bojim...moja stanost nic nezmeni...

kukina79
6. aug 2014

@syrik fuuuuuu 😨 😠 😠 tak tot je uz prisilna kava.co ma cudzie dieta capat po zadku 😠 kvoli cikaniu a kakaniu vas poslali do nemocky? No a co riesia,ze ma plienky,nas sa odplienkoval ked mal 2,5 roka a co.odplienkoval sa za pol dna a nemusela som riesit mesiace,ze mam doma same mlacky ako po steniatku.jednoducho to hned pochopil a aka hruza bola v jeho ociavh,ked zistil,ze je pocurany,tak na druhy den sa uz aj pytal.ziadne prehovaracky,dohivaracky a ine veci.jednoducho odvtedy sa pyta cikat az na 2 mini nehody.teraz len vela trpezlivosti vam zelam a nech malicka co najskor na to zabudne,hovada,tie zenske tam 😠 kup jej v lekarni glukozu vola sa to duphalac.je to sladky sirup,takze by jej mal chutit 😉 . Zmaksi jej to stolicu a umozni jej sa lepsie vykakat bez bolesti a dobre probiotika a popravde nechaj ju hoci kde sa vykakat,kde jej je momentalne najlepsie,neboj casom sa vykaka aj tam kde ma 😉 ,len teraz potrebuje hlavne pozitivne zazitky z kakania.

syrik
autor
6. aug 2014

@kukina79 Dakujem, mam Duphalac, teda dúfam, má to iný názov ale je to to isté. Aj probiotiká. Ja sama mám z toho traumu a nenormálne výčitky, že som nezasiahla skôr....že som toto dovolila...Nenutim ju na nocnik, a ani som to nikdy nerobila, no tabulkovi maju inz pohlad...

kukina79
6. aug 2014

@syrik kasli na druhych,tvoje dieta nechavas byt dietatom a nerobis z nej cvicenu opicku a tabulky nech si strcia kd3 chcu.kazde dieta je na to prichystane v ine obdobie.tak vela stastia a peknych zazitkov na zachodiku vam zelam 🙂 a netrap sa tym co bolo v nemocke,viem ja by som bola tiez z toho cela hotova,ale uz je potom a nemuc sa tym vsetkym v myslienkach nanovo.

syrik
autor
6. aug 2014

@kukina79 DAKUJEM za podporu a pochopenie 🙂

kukina79
7. aug 2014

@syrik neni zac,na toto forum tu je 😉