Ahojte maminky, chcem Vás poprosiť o Váš názor. Dnes je posledný deň na rezervovanie ubytovania a zaplatenia zalohy na dovolenku tu na SK, na ktorú by sme mali ísť koncom týždňa. Ale od včera rána dcérka zadržiava moc.Včera ráno sa vykakala a odvtedy si drží plienku a keď sa jej už moc chce cikat, plače. Boli sme na kupku, tam to robila tiež. Zľakla som sa, či ju nereze alebo nestipe pri cikaní,no keď spí, normálne cika a neplace. Skôr si myslím, akoby sa bála obsahu plienky :$ Neviem,či zmena prostredia pomôže alebo by sme to mali zrušiť, prosím poraďte. Ďakujem
@seahorse27 Aspoň tisíckrat. Už to cvičíme pekne dávno. Bolo obdobie, keď si sadla aj sa párkrát vycikala, nekakala vôbec. Potom nastal zlom a odmieta si tam sadnúť. Na záchod vôbec. Ale pýtať sa pýta, keď je bez plienky, donesie si plienku a tam pusti. Má 2 roky a 3 mesiace.
@syrik aby som dobre pochopila,tak ona chce cikat len do plienky a preto zadrziava moc?ak hej,tak ja by som jej tu plienku dala a neriesila.asi nato este nevyzrela,ked ju este chce mat.ked predtym chodila na nocnik moze byt,ze to bolo len natrenovanr,ale nie v jej hlavicke dozrete,takze dat plienku naspat, ist na dovolenku a neriesit cikanie nejaky cas 🙂
@kukina79 Presne tak som urobila, nocnik neriešim. No teraz zadržiava aj v plienke, akoby sa bála pocikat alebo pokakat. Robí to len teraz dva dni, stále si drží plienku aj vpredu aj vzadu. Myslela som, že jej vadí, ale dolu ju nechce dať a ak,tak nosí ďalšiu, aby som jej dala. Bojím sa, aby nedostala zápal mechúra, keď zadržiava.
No tak dnes sme od tretej rána hore a to nespala celý deň....A zase sa drží plienky a plače. Asi sa jej chce kakat a boji sa...
@syrik no tak vyzera,ze ma blok s kakania sme si tym tuto zimu az do jari presli ☹ ,ale cikanie nezadrziaval. Mala stolicu naposledy tvrdu? U nas to bolo z toho.kakanie trvalo aj hodinu,alebo viac. Snazila som sa mu davat jest jedla,co mu tu stolicu mali zmeksit,ale bol v tom case slaby jedak a priebercivy,takze sme bojovali. Do plienky sa mu zle kakalo,ale do nocnika ani za svet. Tak az teraz v maji,ako sa odplienkoval,tak sa nechal aj na kakanie prehovorit na velky zachod a zistil,ze je to lepsie,tak teraz uz neni problem,ale bolo to trapenia 🙄 mam pocit,ze niektore deticky (neboli sme v nasom okoli jediny,co si tym presli pri odplienkovani),ze doostanu blok,ci sa zlaknu pri kakani bez plienky na zaciatku. Drzim vam palce,nech to mate rychlo za sebou a pri kakani povzbudzovat a ak je stolica tvrda,snazit sa aby bola maksia a nemala zly zazitok z kakania.
@kukina79 Presne si to vystihla...ano, raz sa vykakala na zem a odvtedy sa toho boji....aj dnes, ako zbada obsah plienky, jaci, trasie sa....boli sme v nemocnici....no z toho bude mat traumu este velmi dlho a ja tiez,...nutili ju v bolestiach sediet na nocniku, vodila ju sestra po vsetkych zachodoch a dokonca jej capla po zadku, za to, ze tam nechce sadnut....podpisala som okamzite reverz a odisla domov...teraz je hrozne placha, ale aspon sa vykaka po troske...v bolestiach a so strachom...v nemocnke cele dva dni riesili to, ze nosi plienky...najskôr posmešné poznámky a potom toto...nemôžem sa z toho spamätať...
@syrik preboha, to v akej nemocke? Hned by som dala staznost na RUVZ. Moja mala, ked mala 2 roky a tri mesiace, este veselo kakala a cikala do plienok a vobec som to neriesila. Kazde dieta ma svoj cas. Teraz sa zas nesmierne tesi na ten pohlad, co bude v nocniku, vacsinou tomu aj sama vymysli nazov (napriklad typu "aha, to je rodinka jezkov" a pod.) a pomaha mi to vylievat do zachoda, to je najvacsia radost..
@katka0905 Aj ja som chcela podat staznost...ale primar bol tak nasraty, ze ma uz zacal obvinovat, ze sa malej nevenujem, ze stale place atd. Mali sme jednu knizku a skladacie autixko z domu, co mi narychlo vecer doniesol muz po prijme, na druhy den som sa pytala domov, aj to vyzeralo, ze ma pustia, tak som cakala s tym, aby mi ponosil dalsie hracky...tak sa bojim...moja stanost nic nezmeni...
@syrik fuuuuuu 😨 😠 😠 tak tot je uz prisilna kava.co ma cudzie dieta capat po zadku 😠 kvoli cikaniu a kakaniu vas poslali do nemocky? No a co riesia,ze ma plienky,nas sa odplienkoval ked mal 2,5 roka a co.odplienkoval sa za pol dna a nemusela som riesit mesiace,ze mam doma same mlacky ako po steniatku.jednoducho to hned pochopil a aka hruza bola v jeho ociavh,ked zistil,ze je pocurany,tak na druhy den sa uz aj pytal.ziadne prehovaracky,dohivaracky a ine veci.jednoducho odvtedy sa pyta cikat az na 2 mini nehody.teraz len vela trpezlivosti vam zelam a nech malicka co najskor na to zabudne,hovada,tie zenske tam 😠 kup jej v lekarni glukozu vola sa to duphalac.je to sladky sirup,takze by jej mal chutit 😉 . Zmaksi jej to stolicu a umozni jej sa lepsie vykakat bez bolesti a dobre probiotika a popravde nechaj ju hoci kde sa vykakat,kde jej je momentalne najlepsie,neboj casom sa vykaka aj tam kde ma 😉 ,len teraz potrebuje hlavne pozitivne zazitky z kakania.
@syrik kasli na druhych,tvoje dieta nechavas byt dietatom a nerobis z nej cvicenu opicku a tabulky nech si strcia kd3 chcu.kazde dieta je na to prichystane v ine obdobie.tak vela stastia a peknych zazitkov na zachodiku vam zelam 🙂 a netrap sa tym co bolo v nemocke,viem ja by som bola tiez z toho cela hotova,ale uz je potom a nemuc sa tym vsetkym v myslienkach nanovo.
Aka stara je mala? Neskusala si ju dat na nocnik alebo na zachod?