Zadržiavane stolice u dvojročného dieťaťa

vierunaka
30. máj 2016

Ma niekto skusenosti so zadrziavanim stolice u dvojrocnych deti? Ako tomu dietatu pomoct alebo vysvetlit. Neviem si rady poradte prosim.

jeennyv
30. máj 2016

@vierunaka takychto tem je tu viac, urcite najdes nejake rady, ale vo vseobecnosti, zistit cca co to sposobilo, ci stolica nebola niekedy tvrda, alebo sa mu nepaci kakat na nocniku, adt...dobrej stolici pomahaju ovsene vlocky s pomarancovym dzusom, slivky, stavy z kompotov, acidofilne mlieko na kulturu criev, a skusit krem na ritku, aviril je dobry, kupis v drogerii, mozes mazat pred kakani i po kakani...

vierunaka
autor
31. máj 2016

Ďakujem pekne skúsim aj to ,no neviem vobec čo to sposobilo ale budeme hľadať nadalej príčinu .Ďakujem

worldtravel
11. jún 2016

Vysvetlit 2 ročnému bude tažko. Ako skúsená mamina s dieťaťom s chronickou zapchou Vám možem odporučiť Duphalac. Zacniteliecbu čím skôr a pokračujte až kým sa cely biorytmus, systém nevráti do normálnych koľaji. T. J. Neprerušovat liečbu po vyprázdneni ale až keď nastane pravidelne vyprazdnovanie - čiže pravidelná stolica ako kedysi. Momentálne môžete stať na hranici keď dieťa zo strachu z tvrdej stolice bude zadržiavať, a to už začína začarovaný kruh. Takze preto pravidelne užívanie je dôležité (týždne, mesiac) až pokial nenastane pravidelná stolica. Duphalac nie je návykový ani nie je prejimadlo, skôr len zmakcovac stolice

monikaparson
11. jún 2016

Ono to práve prichádza s tým vekom kedy už majú rodičia pocit, že by dieťa malo chodiť na nočník a tam nastáva ten hlavný problém. Dva roky to robilo do plieny a teraz zrazu. Ako dlho chodíte na nočník? Bolo to pred tým v pohode alebo tam bol nejaký problém? Niečo to spustiť muselo.

emilia25
12. jún 2016

Tento problem stale riesime u nasho uz 6 rocneho syna.a mam ich 3 vsetci okrem toho stredneho kakavaju normalne.len moj stredny syn ma obdobie kedy pekne kaka a potom pride zase ze aj tyzden nejde.dokonca ani prehanadlo mu nepomohlo a to som mu ich dala niekolko za sebou a nic.tak som tento tyzden kupila detsky klistyr strcila do ritky a vykakal sa.ale je to boj.hlavne odkedy chodi do skolky s tym bojujeme.inac ked mal 2 roky sme boli dokonca na gastre crievka vsetko mal v poriadku je to proste vsetko len v hlave dala nam vtedy dufalac ten nam vtedy pomohol mal pokoj az do nastupu do skolky.