Zadná nádcha u novorodenca

ema1990
20. júl 2018

Sopliky sa drzia v dutinach a nechcu von.Malinkeho to trapi uz tri tyzdne.Uzivame Sinupret a Fenistil kavpky.Detska lekarka vravi aby sme vydrzali,ze aj dospely ma co robit aby sa zbavil zadnej nadchy.Ma s tym niekto skusenost?Ako ste to liecili u vaseho babetka?Ako mu pomoct a neublizit?Odsavacka to nedokache odsat ani so solnym roztokom a kvapky nepomahaju,kedze nostek je volny.No maly "chrchle".

gabko777
20. júl 2018

@ema1990 my to mame tiez teraz .
Malinka ma 7 tyzdnov takze viem o com.hovoris .
U nas vyvyseny vankus , pamycon do nosa a prospan sirup .
Drzim palce a skore uzdravenie prajem.

marissenka
20. júl 2018

S odsavackou opatrne. Keď nič nejde neodsavajte...a môže dýchať s nostekom?našej sa tak mlieko grckalo a z toho tak chrchlala,niekedy až cez nos vystrelilo...

marissenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zabata
20. júl 2018

My sme sa toho zbavili, keď sme na radu ORL prestali odsávať odsávačkou na vysávač a prešli na tú hadičkovú.

lienka9
20. júl 2018

Moj maly to iste.ma 8 tyzdnov a drzi ho to asi 2.odsavame ale tiez nemam pocit ze by to pomahalo tak odsajem iba pred spanim a vnoci ked zacne chrchlat okolo 4..inak iba morsky roztok a nasivin.. mame aj klin na podlozenie ale nic moc nepomaha..najhorsie je to medzi 4-7vtedy chrchle cely cas..aj ked naozaj uvazujem ci to nieje aj z mlieka lebo v noci sa naje a hned zaspi bez odgrgnutia..nehovorila ti lekarka ze kolko to zhruba moze trvat kym sa to da do poriadku? Tvoj pri tom aj kasle ci kycha?ja mam pocit ze ho to drazdi a potom sa mu sem tam ten hlienik podari vykaslat alebo vykychnut..

lindusss2016
20. júl 2018

Vobec to nemusi byt zadna nadcha, kludne reflux

ema1990
autor
20. júl 2018

@gabko777 tiez mame vsetko vyvysene.Tak aj vam skore uzdravenie 😊

ema1990
autor
20. júl 2018

@marissenka iba raz sme skusali,viac nie az neposkodime zbytocne sliznicu.To nie je mliecko,moj negrckava a ak,tak malinko.

lindusss2016
20. júl 2018

@ema1990 reflux moze byt aj skryty, babo vobec nemusi grckat,.staci, ze sa to mliecko vracia do hrdla, dalej nemusi

ema32
20. júl 2018

Niekedy pomoze kvapkat materske mlieko do nosteka ak kojis, plus prekrojena cibula v miestnosti kde sa zdrziavas. Mojej pomahalo to materske mliecko, drzim prsty nech ste cim skor fit🙂

ema1990
autor
20. júl 2018

@lienka9 nehovorila lekarka ako dlho to moze trvat,no ked to da zabrat dospelemu,tak si myslim,ze to je riadny zaber na to male telicko.
Moj kycha a vtedy sa mu trosku polepsi,ak vidim susnik,tak automaticky vyberame,no inak zbytocne do nosteka nesparam.
Kasel nema,no to ma doktorka upozornovala,ze to uz moze ist na priedusky ked kasle.Aj u nas je to najhorsie navecer,no to ho nechavam odgrgnut.
Tak to vyvysenie je dobre v tom,ze je mensie riziko zadusenia keby nahodou a sopliky mozu stekat dolu...

ema1990
autor
20. júl 2018

@lindusss2016 negrckame,mame mesiac a to si asi len 3x urgckol.Ani som si nevsimla,ze by vydaval nejaky "smiesny" zvuk.Tak hadam nie.No mozeme sa popytat na to lekarky,aj ked diagnoza bola nou stanovena.

ema1990
autor
20. júl 2018

@lindusss2016 to ma vobec nenapadlo 😉 Skusim sa na to popytat doktorky,ci nie je aj taka moznost.

lindusss2016
20. júl 2018

@ema1990 zvlastne, ze ti to nespomenula ona sama. Moje obe deti tymto trpeli, starsia az do roka

ema1990
autor
20. júl 2018

@lindusss2016 tak to som aj ja prekvapena.