Zadná nádcha u mesačného dieťaťa

stela_borkova
15. okt 2021

Prosím viete mi poradiť čo robiť s novoreniatkom ktoré má pravdepodobne zadnú nádchu. Z nosa mu nejdú žiadne sopliky ale úplne počujem že mu dačo steká.

lucijalucy
15. okt 2021

Syn to mal cca do 3 mesiacov, pediatrička hovorila, že to netreba riešiť a tak aj bolo. Proste chrčal, hlieny mu stekali, ale nebol chorý. Prešlo to samé.

stela_borkova
autor
15. okt 2021

@lucijalucy len on ani kľudne nespinka stále sa budí 🙄

zuzuliennka1
15. okt 2021

@stela_borkova aj moj syn to mal, navyse narodeny v strede zimy, takze suchy vzduch kvoli teplu z radiatorov to este zhorsoval, pomohla zvlhcovacka vzduchu, zapinala som to kazdy vecer na celu noc, od zimy do marca

stela_borkova
autor
15. okt 2021

@zuzuliennka1 akurát som objednala tak dúfam že pomôže 🙂 ešte som niekde čítala odsávanie vysávačom len on nemá sopliky tak to je marné

zuzuliennka1
15. okt 2021

@stela_borkova ak sople nie su, zbytocne teda neodsavaj, aby si neposkodila nosovu sliznicu a este viac ju nevysusila.
Ten zvlhcovac vzduchu velmi pomohol v nasom pripade, skuste to 🙂
pocit plneho nosa a celkovo tieto problemy maju aj dospeli a akurat v tomto obdobi - ked sa kuri a vysusuje sa tym vzduch…
dolezite je neprekurovat zbytocne miestnosti, cca 23 stupnov v byte je akurat, ziadna sauna… a teda zvlhcovat, a davat si pozor na prechody z tepla do chladu, a aby hlava pod ciapkou nebola spotena, a ja napr. synovi po vecernom kupeli/sprche vzdy aj fenujem hlavicku 🙂 vlasy si namoci vzdy, aj ked vlasy neumyvam a studena mokra hlava je branou k prechladnutiu